Осуђени на сатанизацију

Osuđeni na satanizaciju

26 oktobra 2016

Drzavna-lutrija-Srbije-Vladimir-Djukanovic-Djuka2836

Piše: Vladimir Đukanović

Ne volim da pišem i javno govorim o svojim mukama. Trudim se da ono što lično preživljavam držim u sebi, jer moja muka ne mora da bude ničija više. Svako u ovom društvu ima svoju muku, pa mu je moja potrebna kao treće oko. Ipak, ovaj tekst ne pišem toliko zbog sebe, koliko zbog svih onih mladih ljudi koji žele da se bave politikom, a koji nikako ne žele da prihvate kliše po kome će u politici uspeti samo ako pokažu sklonost da pljuju po sopstvenoj državi i narodu. Pišem i zbog mojih kolega koji takođe na tako nešto nisu pristali, a koji baš kao i ja zbog svog političkog stava trpe najgoru moguću satanizaciju po medijima.

Svako u Srbiji ko uđe u politički ring, a ne pristane da svoju političku poziciju gradi tako što će lizati zadnjicu ovdašnjim mnogobrojnim zapadnim ambasadorima, a posebno onaj ko je spreman da im se suprotstavi u njihovoj nameri da nam oni budu dreseri, taj mora da se pripremi na to da o njemu nikada ništa lepo neće izaći u medijima. Naprotiv, taj je osuđen na donkihotovsku borbu sa vetrenjačama u kojoj mora da se dovija kako na najbolji mogući način da pokaže narodu da on nije takav kakvim ga mediji prikazuju. Deset puta više energije morate da uložite za afirmaciju sopstvenih ideja od recimo nekog politikanta iz nevladinog sektora i nemate pravo na grešku, jer svaka greška, pa i ona najmanja (npr.počešete se dok vas snima kamera) surovo se kažnjava od strane onih koji vas uzmu pod zub. Na svojoj grbači morate da nosite hrpu naručenih tekstova u kojima se o vama pišu najgore moguće laži, a narušavanje psihičkog mira vas i vaše porodice je svakodnevnica. Možete da završite najviše moguće škole, vi ćete uvek biti predstavljeni kao neobrazovan. Ali, zato će onaj ko ima neki kurs pri nekoj nevladinoj organizaciji ili negde u inostranstvu biti proglašen u medijima za akademika. On će uvek imati prednost prilikom kadriranja za neku visoku funkciju. Vama će gotovo svaka funkcija biti onemogućena, jer jednostavno svako vaše postavljenje tumačilo bi se kao prst u oko „prijateljima“ iz zemalja zapadne hemisfere. Izjave kursiste će se citirati i uzimati kao vrhunac intelektualnog dostignuća, dok će se od vas uvek praviti zlikovac koji ništa drugo ne ume osim da se svađa i da se prema političkim neistomišljenicima ponaša kao divljak, te vaša izjava se jedino može naći u tekstu ili prilogu gde je potrebna afera ili politička svađa. Prevedno na jezik prostog čoveka, zbog političkog stava kojeg zastupate i nepristajanja da budete do kukova u zadnjicama pojedinih ambasadora, u vašoj političkoj biografiji mora da ima bar dvadesetak izmišljenih afera iz kojih vi izlazite toliko „izudarani“ da je gotovo nemoguće za bilo šta da se kandidujete, a o ozbiljnom bavljenju politikom ne smete ni da pomislite.

Naravno, poltroni će uvek imati priliku da sebe afirmišu kroz tzv.džet set medije. O njima se govori gde izlaze, šta čitaju, šta gledaju, sa kim se švalerišu, žene, udaju, kako slave krsnu slavu, čak i u hotelu ako to rade, itd. Naslovne strane renomiranih nedeljnika i mesečnika su rezervisane isključivo za tu servilnu gospodu. Vi, posebno ako vodite porodičan život, ako držite do sebe, niste im zanimljivi. Previše ste nacionalni, ne varate ženu ili muža, idete u Crkvu, i jednostavno kao takvi ne uklapate im se u njihovo viđenje elite. Ne možete ni da radite ono što želite, niti da se usavršavate, jer Bože moj, odakle vama prava na tako nešto. Uvek će se tu naći neki pametnjaković koji će vas minirati i tražiti vam dlaku u jajetu samo da bi vas po zadatku eliminisao.

Ipak, bez obzira na sve, svaka pobeda, pa i ona najminimalnija, nas koji nismo spremni da prodamo veru za večeru je slađa od svog tog njihovog glamura. I zato, svaka njihova naručena laž o nama, zapravo je orden, jer ste taj orden zaradili boreći se za svoju zemlju i svoj narod ne pristajući da budete pod komandom dresera. Svaka njihova naručena laž je podsticaj za dalju borbu protiv njih i elite koju nam stvaraju. Uostalom, postoji nešto što se zove obraz, a to se ne prodaje, taman zbog toga i da platite najskuplju cenu. Birajući između obraza i političke pozicije, uvek biram obraz. A, za političku poziciju, pravo da vam kažem, baš me briga.

(blog Vladimira Đukanovića)

KOMENTARI3 komentara

 1. micky says:

  Ajde ne baljezgaj. Muci muko mukom se zamuko... "Rdjom kapo' dok ti je koljena... Medju najjacim favoritima pitschkoustog akrepa... Deluje iz "pozadine" al AV-a ne da pa taman... Okreni se na muku naroda, na bedu i siromastvo. Okreni se na lopovluk i kradju, pljacku i mentalno silovanje Srbije. Al ne mozes ti to. Ti si u sistemu svinjoglavog i frpas sa narodne grbace... SMRADU

  • Nikica says:

   E baš opisa svog velikog vođu, pominjući strane ambasade, k'o da si ga slik'o u njima.I kursiste si veoma dobro opisao, samo nisi naveo u kojim važnijim državnim institucijama su rukovodioci, a ima ih poprilično. A vaš patriotizam je upravo izašao na videlo, zahtevom Brisela za ispunjenjem onih 13 uslova koje ste potpisali sa tzv. Republikom Kosovo, kakvom ste je vi priznali potpisivanjem Briselskog sporazuma. Svojim patriotizmom ste "izmolerisali" Srbiju toliko da je sledećih 50 generacija neće moći oprati. Ti sam si toliko skromaan u iznošenju stava da ti nije stalo do neke važnije funkcije isto onako kao što je to učinio dečak željan trešanja pa kad je sve noge izgrebao neuspelim pokušajem da se popne na stablo da ih ubere, glasno je povikao: "..bem vas, nisam vas ni željan"!

 2. Kosovac says:

  Vladimir Đukanović,….. Tako dobre kritike, naročito odlazak Vučića i njegovih po svoje mišljenje kod stranih ambasadora, a znajući da si njihov od glave do pete, pomislio sam u jednom momentu da si napisao samokritiku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *