2016. ГОДИНА ЈЕ ОДЛУЧУЈУЋА: Србија ће морати да изабере Русију или Запад!

2016. ГОДИНА ЈЕ ОДЛУЧУЈУЋА: Србија ће морати да изабере Русију или Запад!

25 јула 2015

Evropska-unija-i-srbija-zastava-620x350

(фото: Телеграф.рс)

Србија је поново на раскрсници путева, овом приликом последњој, ка ЕУ или Русији и пред коначном референдумском одлуком којим путем даље, што је демократски и једино прихватљиво.

ЕУ званичници нам већ годинама и скоро свакодневно јасно стављају до знања да се Србија ускоро мора суочити сама са собом и по њима „једином“ одлуком, признање „К“, увођење санкција Русији, прихватање свеколике кривице за сва зла која су на просторима бивше ЈУ учињена у последње 24г, како би се тиме заштитили прави кривци и злочинци у разбијању и ЈУ и Србије, и прихватање НАТО као сталног госта.

Један пут је ка ЕУ, „безалтернативан“, трновит и пун самопонижавања, где се на крају тог неизвесног пута обавезно губи свеколики идентитет, национални, политички, економски, војни, културни, обичајни, монетарни, добрим делом и територијални интегритет, док је други ка Русији и Евроазијској ЕЗ, без обавеза да се изгуби национални и сваки други идентитет, да се уђе у неки војни савез, или да се савез бави политиком интереса само мање групације, већ је искључива сврха истог економска сарадња која није везана само за Европу.

Прочитајте још:

ОВО ЈЕ ГЕНОЦИД: Сваке године се у Србији од НАТО бомби сахрани најмање две Сребренице

ШАМАР ЕВРОПЕЈЦИМА И НАТО ПЛАЋЕНИЦИМА: 73 одсто грађана Србије не жели у НАТО

Разумни постављају питања: Због чега је разбијана ЈУ ако ће сви у ЕУ, али 11 пута задуженији, социјално угроженији, правно неуређенији, посвађани, измучени ратовима и осиромашени, много мање занимљиви за развијени свет? Да ли у ЕУ има места за све, или само за изабране и по ком кључу, можда оном ко је спреман да санкционише Русију и јуриша на њу, да уђе у још већу и јачу осовину зла од оне коју памтимо из Другог Св.Р? Због чега се разбија Србија и на њеној територији прави мафијашки организована држава засејана плутонијумом и ОУ и тиме ствара опасно еколошкo, здравственo и ратнo жариште, ако ће и тај део у ЕУ? Ко ће да сноси последице овомиленијумских заблуда и лутања ако донесемо било коју одлуку, одрекнемо се Русије и економских повластица, па и заштите у СБ УН, што је до пуног изражаја дошло и недавно када је ветом одбачена понижавајућа и неприхватљива резолуција о Сребреници, или се одрекнемо КиМ, а ако то нећемо да урадимо, онда због губљења времена са ЕУ? Убеђен сам, више него икада после подношења Резолуције о Сребреници СБ УН од стране УК, и усвајања исте у ЕП и Конгресу САД, да никада нисмо били планирани за ЕУ и да ће нас поново ставити пред неку „рамбујеовску дилему“, а својеврсни доказ је и наношење нам огромне штете блокадом „Јужног тока“ и покушајем да нам се иза леђа направи друга траса која нас заобилази. Признали су закулисне радње, али, нашој власти је то признање безначајно и неопомињујуће.

После организације срамно и понижавајуће неуспелог покушаја пуча у Македонији и скопског Мајдана, како би се власти у Скопљу дисциплиновале јер су изразиле спремност да прихвате трасу новог гасовода преко Турске, и још срамнијег неуспелог покушаја ликвидације Премијера Србије Александра Вучића, линчом каменовањем у Поточарима пре неки дан, свако иоле озбиљан би стао на лопту, погледао око себе и добро размислио шта даље, јер, то су очигледни сигнали да је намера била да се каменовањем и убиством Вучића изазове нови рат и крвопролиће, запали жариште мржње и екстремизма на Балкану, доведу проверени „елитни“ одреди ИСИС-а, које обучавају САД, што је недавно сам Обама обелоданио, и у том хаосу доведу на власт снаге на просторима Републике Српске и Србије које ће одмах прихватити све услове, као Порошенко, признање „К“, прихватање улоге геноцидног народа и кривице за све, уз вероватну обавезу доживотног плаћања ратних штета и репарација онима који су сецесијом разбили ЈУ и Србију, увођење санкција Русији и ограђивање од ње, чиме би се изгубила и сва подршка у СБ УН, и прихватање јарма новог светског поретка и улоге обичних ролиста за једнократну употребу, уз толерисање енормних пљачки природних ресурса Србије. На овим просторима је немогуће више запалити било који националшовинизам и екстремизам, јер, и у Хрватској се главе хладе, направили су за две године биланс давања и добијања од ЕУ и схватили да су „кратки“ за 30 милиона ЕУР и 11 пута задуженији, без иједне озбиљне индустријске производње, док те анализе СЛО још увек крије, али је непрестаним тензијама око вређања Мухамеда и инкубирањем ИД створена армија изманипулисаних „осветника“ која је неопходна и за дисциплиновање саме Европе. И у Европи је пуно „гунђања“ и „недисциплине“, не само у Грчкој, а чланице ЕУ и САД заједно дугују око 50.000 милијарди $ и ЕУР које једино ратом могу да покрију. Санкције Русији су пропале, иста је ојачала и оне су још више отежале економску и финансијску ситуацију у Европи.

ЕУ и САД су сопствени стандард деценијама градиле и штампањем пара без покрића, тренутно се по 60 милијарди ЕУР месечно упумпава само на ЕУ тржиште, које су као инфлаторни капитал упумпаване и на друга тржишта, као инвестиције и јако скупи кредити којим се стављају финансијске омче „наивнима“ око врата. Да би државе биле неспособне и овисне о туђе инвестиције, због којих су принуђене да своје природне ресурсе стављају под њихову контролу и агресивну експлоатацију, морају бити мале и беспомоћне. Са великом ЈУ, организованом и правном државом и са привредом конкурентном на сваком тржишту нису могли, али, са разбијеном, истрошеном ратовима и пљачкашким приватизацијама могли су да раде шта хоће, уз финансирање оних који би за шаку власти и долара били сервилни и послушни, што је веома убедљиво описао Арчибалд, оперативац ЦИА, када је говорио о контрареволуционарном петооктобарском пучу. ЈУ је имала 23 милијарде $ дуга и пар милиона више запослених, конкурентну привреду на свим тржиштима, а њеним разбијањем овде је створено „тржиште“ за 130 милијарди $ кредита и уништена је комплетна велика производња, док су мале државице постале овисне о донације и туђу милостињу.

Овомиленијумске српске власти су све подредиле ЕУ и гутале бројне кнедле, сместивши све наше проблеме у „фуснотицу“, са Р1244 на дну. Дошли смо до раскршћа када се не може више на две столице, тамо и онамо, и када ће српски народ морати да се определи којим путем даље. Док су УСА и ЕУ комадале ЈУ, да би је по деловима задуженим до гуше и опљачканим поново посвађане спајале у ЕУ, сигуран сам без Срба, уз бројна условљавања, док и даље комадају Србију и отимају јој најбогатије ресурсе, ОУ и плутонијум изазивају болештине и нестајање, не гледајући на узраст, са само обећањима да ће нас примити у своје скуте, Русија даје прилику да Београд буде једна од престоница Евроазијске ЕЗ, док Украјина пуца јер је Кијев такође требало то да буде. Најболније је да смо се опраштањем злочина над грађанима Србије и повлачењем тужби практично ставили на страну амнестирања злочинаца, сејача ОУ и трговаца и купаца људских органа Срба. На тај начин се уништавају и сопствена славна историја и часни преци брукају. Србија би била злоупотребљена у походу на Русију и православље па ће и притисци око увођења санкција Русији бити све већи. Намера је, уколико ту уцену не прихватимо, да се изазове „пролеће“ и подела Србије, очекивало се и позивом Шешељу да се врати у Хаг, а одлично су знали да он то неће, и у то незадовољство каналишу и велика социјална незадовољства, због којих је и саветовано рекетирање пензионера. Ни ово са таласима миграната није ништа случајно, јер, међу њима је вероватно и велики број екстремиста који ће на крају и остати на овим просторима. Тиме би ЕУ избегла да каже да никада нисмо били планирани као пријатељи Русије за њу, већ би кривица била на нама. У ту игру се укључују и „домаће снаге“ које целокупну кривицу сваљују не више само на Милошевића, већ и на комплетни српски народ, па неке тзв.НВО позивају и да се самопрогласимо „геноцидним“, што је срамно и поражавајуће, гурајући под тепих чињеницу да је тек 8г после Милошевића дошло до самопроглашења и услова за исто, заборављајући на Р1244. У истој функцији је био и напад на Диковића, Војску, све око медија и заштитника грађана, а сада и на Вучића кога у Европи хвале.

Као део Евроазијског савеза били бисмо један од његових ослонаца на Балкану, усправна и слободна држава, раме уз раме са онима који нас нису санкционисали и рушили на бази лажи и превара. Избор је на нама, а одлука је неизбежна најдаље до пролећа 2016. године, јер, социјални, економски, финансијски, еколошки, мигрантски и свеколики проблему су све већи и већи и без снажног и радикалног заокрета у правцу подизања производње, пре свега пољопривредне, прерађивачке, инфраструктуре и енергетских потенцијала, се не могу превазићи, посебно не изазивањем хаоса и социјалног и политичког бунта који би по плану режисера требало да прерасте у грађански рат и коначно уништавање Србије! Нико нема мандат да на себе прими било коју и колику одговорност и због тога је референдум неопходан, нужан и обавезан.

(Александар Михаиловић, Васељенска)

KOMENTARI21 коментара

 1. anamarija says:

  BRAVO,BRAVO...BRAVO !!!!!! REFERENDUM JE STVARNO NEOPHODAN !!! IZGLEDA DA NARID BOLJE VIDI NEGO POLITICARI /VUCIC I /NIKOLIC/ KOJE SU AMERI KUPILI DA RADE ZA NJIH !!! Amerika i EU znaju da se mira provesti referendum u Srbiji i sada ce poceti da ''nude mrkvu'' tom ''srpskom magarcu'' a nakon referenduma ce da 'mago ''dobije -----BATINU kao sto vec pune 24godine dobija !!! SRBI,NE BUDITE LUDI DA VAS PREVARE SLATKORJECIVOSCU VEC SE SJETITE DA VAS RUSKA BRACA STITE STO SU VEC CESTO DOKAZIVALI U TESKIM SITUACIJAMA I DA NE DOZVOLJAVAJU DA VAS AMERI I ENGLEZI PROGLASE 'GENOCIDNOM NACIJOM 'JEDINOM NA SVIJETU !!!!!! AKO BUDETE REKLI ''NE---NECEMO U 'EU' !!!!" SIGURNO CE VAS RUSI ZASTITITI PA AKO TREBA CAK I SVOJOM KRVLJU I ORUZJEM JER ONI SU ISKRENI PREMA VAMA I POSTENI SLAVENSKI NAROD !!!!!!!!!!!!!!

 2. Apis says:

  Gde god napisem komentar protiv glupe i izdajnicke politike Aleksandra Vucića Picoustog ili ne prime ili odmah povuku celu stranicu. Covek se bavi vise kontrolom medija nego drzavom. NARODE RAZMISLITE! KO VAM JE DOVEO U BEOGRAD TONIJA BLERA, RAMU I BAKIRA ILI JE POTPUNO LUD ILI JE IZDAJNIK KOJI MERI VASE STRPLJENJE. DA LI NORMALAN COVEK MOZE DA SE DRUZI NA BILO KOJI NACIN SA LJUDIMA KOJI GA PLJUJU, UBIJAJU MU DECU I OTIMAJU IMANJE? AKO TO MOZETE VI I ZASLUZUJETE DA VAS NEMA!

 3. mija says:

  Ja ne znam na osnovu čega bismo mi trebalo da se opredeljujemo za ili protiv Evroazijskog saveza kad otud nismo dobili nikakav poziv, čak koliko znam ni znak da smo dobrodošli. Ovaj tekst mi je malo preuranjen, bar što se tiče nekog uobičajenog redosleda koraka. Moguće je da Rusiji ne bi odgovaralo da zbog nas zaoštrava ionako poremećene odnose sa Zapadom, a osim toga postoje i tehničke prepreke (geografska odvojenost i sl.) koje zahtevaju posebne dogovore. Ne kažem da ne treba raspisati referendum, ali za njega treba obaviti odredjene pripreme i postići nedvosmislen dogovor sa Rusijom. Problem je u tome što ova vlada neće hteti da u tome učestvuje. Zato je potrebno da se angažuju neke druge snage, pokrenu ove razgovore, obaveste javnost o rezultatima i tek onda podnesu inicijativu za referendum. Ovako gradjani ne znaju ni o čemu bi trebalo da se izjasne ni da li bi njihovo izjašnjavanje imalo svrhe, tj. dalo neki rezultat.

 4. Ankica says:

  Apise@ u pravu si ali bojim se da je vec prekasno za sve. Zar mislis da ce izdajice na vlasti omoguciti ikakav referendum i izjasnjavanje po tom pitanju? Prosto neverovatno! Nece gazda dati tim psima da dozvole referendum. A oni ce svakvako poslusati - ne zaboravi, svaki aspekt Srpstva su izdali i ponizili nas kao narod do smrti - pa kako ocekivati da ce pokusati pokazati zube i zarezati prema gospodaru cak i onda kad ga bije?

 5. Apis says:

  Draga Ankice! Nekada su Srbi za najmanje nacionalno ponizenje rusili vladu, menjali pa i ubijali kralja. Nikada to nije bilo bez rizika, ginulo se ali ljudima je ponos bio veci od zivota. Covek bez ponosa je stoka koja ume da govori. Jos pre 20g. Zak Sirak je doslovno rekao Srbi su stoka bez vere i tako se prema nama ceo zapad ponasa. Instaliraju nam na vlast svoje hostaplere koji su bas stoka koja nista ljudsko i sveto ne poznaje. Ako nismo spremni da za svoju drzavu, narod, za svoju decu i unuke rizikujemo svoj zivot onda mi jesmo svi stoka koja ne zasluzuje da postoji. SVI KOJI MOGU STAJATI NA NOGAMA TREBA JEDNOM DA IZAĐU NA ULICE I KAZU DOSTA! DOSTA PONIZENJA, RASELJAVANJA I UBIJANJA SRPSKOG NARODA. DOSTA OTIMANJA NASE TERITORIJE I KOLONIJALNOG ISCRPLJIVANJA. NASE JE PRAVO DA BIRAMO PRIJATELJE A VUCIĆ MOZE FA LJUBI BLERA I BAKIRA ZA SVOJE PERVERZNO ZADOVOLJSTVO. STRAH JE PRIRODAN ALI MI VISE NEMAMO STA IZGUBITI.

 6. mija says:

  Ankice, pojam "prekasno" ne postoji. Ako to ne učinimo sad, sutra će biti još "prekasnije", odnosno biće još teže izvodljivo i trpećemo još veću štetu. To nas čeka kad-tad. Promene nabolje se nikad ne dešavaju same od sebe. Samo loše.

 7. mija says:

  Apise, mislim da se ljudi ne plaše, nego niko se i ne trudi da ih organizuje. Da bi ljudi izašli na ulice potreban im je reći razlog, tj. povod, cilj šta će time postići, i što je možda najvažnije, a što mi trenutno nemamo mudar lider koji ne pokreće narod da bi on zaseo u fotelji nego da bi učinio nešto za zemlju. Taj čovek mora imati ugled mudrog, staloženog, dobronamernog, ne prterano eksponiranog, ali po stručnosti svima poznatog čoveka. Istovremeno ne sme biti ni mlak ni povodljiv. Gde takvog naći? Imaš li nekog u vidu? Meni svi na našoj političkoj sceni deluju pomalo izludjeni od ličnih ambicija i apetita.

 8. mija says:

  Uostalom, treba zakazivati protestne skupove svake nedelje. Valjda ćemo jednom ubosti pravi način, makar to bilo pukim slučajem. Šta nas košta da izadjemo u šetnju?

 9. slobodan cvetic says:

  PA RADI LJUBLJENJA SA BLEROM JE NAPUMPO USNE SILIKONOM. BAS LEPO OD NJEGA

 10. Apis says:

  Mija! NE TREBA VAMA VOĐA NEGO OSEĆAJ DUZNOSTI. BEZ IKAKVOG VOĐE SVAKI GRAĐANIN SRBIJE MORAO JE NAPISATI, HVALA RUSIJO, PUTINE I SL. PA IZACI DO NAJBLIZE RUSKE AMBASADE ILI BAR NA ULICU DA PROSETA DA TIM TRANSPARENTOM. ZAMISLI DA SU SIROM SRBIJE GRAĐANI IZASLI I SAMO PROSETALI BEZ IKAKVIH NEMIRA STETE I RIZIKA. IZLETELI BI SVI POLITICARI DA VAM SE DODVORAVAJU A POSLE JE TESKO NAZAD. EU I SAD BI SE DUBOKO ZAMISLILI STA DALJE. RUSI BI SHVATILI DA STE POSTENI I ZAHVALNI TE BI MOZDA POMOGLI PONOVO A ZAPAD BI SHVATIO DA JE PRETERAO I DA SE SA SRBIMA VISE NIJE ZEZATI. NA ZALOST MI SMO SVIMA POKAZALI APATIJU, NEMAR I SVE NAJGORE.

 11. Ankica says:

  Apise & Mija @ cenim vase komentare. Uvek bude nesta zanimljiva od vas dvojice. Ovo o cemu ste naknadno chatali je ono sta i mene zabrinjava ( zato sam i napisala da je mozda prekasno) jer mi na vidiku nemamo lidera za ono sta ste napisali. Da nas vodi, da nam nase dostojanje vrati. A ko sretniji, da se narod vec jednom otrezni iz ovog bunila i kaze, dosta! Cena uopste vise nije ni bitna, rezultat ili konac delo krasi.

 12. mija says:

  E da, Apise, to sa transparentom u svoje ime je odlična ideja. Šteta što se nisam setio. Potrebno je da neko pozove gradjane na akciju, bilo kakvu, a taj neko treba da bude čovek od nesumnjivog ugleda, da gradjani znaju da neće ponovo biti izvarani i izmanipulisani. Razume se da to ne mora da bude političar, nisam na to ni mislio, nego neko u čije pobude gradjani ne sumnjaju. A ja ne mogu da se setim više nikog takvog. Ako je poneko i postojao, ova banda se potrudila da mu ukalja obraz, tako da nam sad svi deluju manje-više isto.

 13. mija says:

  Reklo bi se, Ankice, da su osiromašeni uranijum, TV, HARP, zaprašivanje iz vazduha i slične mere na nama dale rezultat. Postali smo bezidejni i nekako isključeni iz stvarnosti, što nije u skladu sa našim ranijim mentalitetom.

 14. Apis says:

  Mija! Među malim ljudima mnogo je velikih. Poznavao sam neke male ljude koje jedva primetis da postoje a kad je trebalo braniti Srpske teritorije oni su se nehotice upisali u istoriju. Odlucni, hrabri, spretni organizatori, patriote ranjavani bezali iz bolnice na ratiste itd. Ako si u dusi veliki, ako volis svoj narod cesto nisi svestan koliko mozes cuda uciniti. Pa jel mislis da su ovi zvrndovi na vlasti pametniji od tebe zato sto su kupovali diplome i lizali đonove gazdama.

 15. mija says:

  Ne, Apise, ne mislim da su oni bolji od nas. Ali to nije dovoljno. Nas, bar mene, ljudi u Srbiji ne poznaju i ja nemam liderskih sposobnosti. Kad bih se pojavio sa nekim planom tj. programom u javnosti, bio bih oduvan dok si rekao keks. Oni ne znaju da rade ništa osim da manipulacijama dodju na vlast i da se manipulacijama na njoj održe, a mi upravo to ne znamo, niti želimo, bar mene ne zanima vlast, a pogotovu manipulacije.

 16. PRAVOSLAVNA ARMIJA says:

  @Apis,mija...uz izvinjenje,ubacicu se kratko u diskusiju: Mislim da je mija u pravu,zaista je potreban vodja onako kako ste ga vec opisali.Ja licno mislim da Gosp.Dr.Dragan Petrovic i Gdja.Prof.Dr.Mila Aleckovic,odgovaraju tom profilu,snaznog vodje.Oboje su vrlo hrabre licnosti,iskreni rodoljubi,proruski orentisani,odlucni,spretni,organizoatori,dobri govornici itd.Oboje su vrhunski strucnjaci,a i poznati su sirokom auditorijumu.Sta mislite Vas dvojica,tj i gdja/ica Ankica?

 17. mija says:

  Pa neka pokušaju, samo neka ne srljaju i neka ne budu vlastohlepni. U različitim fazama potrebni su različiti ljudi, sa tim svako treba da računa.

 18. Ankica says:

  Pravoslavna Armija@ ni ja nemam nista protiv. To svakako moraju biti ljudi sa jasnim programom koji ce da objedine sav Srpski svet i da nas maknu od rdjavih asocijacija. Nama one uopste ne trebaju.

 19. Barakuda says:

  Za Rusiju, bez razmišljanja !!!

 20. obrad says:

  ne treba biti kratkovid vec gledati u buducnost i to na globalnom nivou i tu pronaci sebe.a fakti su da su ovo poslednji trzaji zapada i njihove "demokratije",zasnovane na sili i pljacki gdje god se to moglo,ne birajuci pritom sredstva i najnehumanija oruzja.porusili su drzave oteli im resurse i pobili milione,naravno oni za sve imaju objasnjenje-zlocin upakovan u papir za poklone.rusija se konacno podigla i jedini je danas garant slobode za sve one kojima je sloboda vaznija od pregrst krvavih dolara ili eura.zato iako ostavimo pristrasnost po strani budimo pragmaticni i vidimo ko sta ima.zapad iscrpljene resurse-rusija ogromna,prakticno netaknuta,u veoma bliskoj buducnosti bit ce prva svjetska sila,i kod nje srbija i srbi imaju,i ako ne pobudale,i imace status povlastene nacije.u evropi,toj staroj kurvi,srbi ce biti genocidan narod drugog reda,sa rusijom smo braca.pa da biramo.ja sam izabrao-RUSIJA.a sto se tice nase bivse jugoslovenske brace,svako vraca ono sto ima.srbija je svima bila i dala dobro,oni joj vracaju ono sto imaju-zlo.a mi ih ipak ne mrzimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u