2016. ГОДИНА ЈЕ ОДЛУЧУЈУЋА: Србија ће морати да изабере Русију или Запад!

2016. GODINA JE ODLUČUJUĆA: Srbija će morati da izabere Rusiju ili Zapad!

25 jula 2015

Evropska-unija-i-srbija-zastava-620x350

(foto: Telegraf.rs)

Srbija je ponovo na raskrsnici puteva, ovom prilikom poslednjoj, ka EU ili Rusiji i pred konačnom referendumskom odlukom kojim putem dalje, što je demokratski i jedino prihvatljivo.

EU zvaničnici nam već godinama i skoro svakodnevno jasno stavljaju do znanja da se Srbija uskoro mora suočiti sama sa sobom i po njima „jedinom“ odlukom, priznanje „K“, uvođenje sankcija Rusiji, prihvatanje svekolike krivice za sva zla koja su na prostorima bivše JU učinjena u poslednje 24g, kako bi se time zaštitili pravi krivci i zločinci u razbijanju i JU i Srbije, i prihvatanje NATO kao stalnog gosta.

Jedan put je ka EU, „bezalternativan“, trnovit i pun samoponižavanja, gde se na kraju tog neizvesnog puta obavezno gubi svekoliki identitet, nacionalni, politički, ekonomski, vojni, kulturni, običajni, monetarni, dobrim delom i teritorijalni integritet, dok je drugi ka Rusiji i Evroazijskoj EZ, bez obaveza da se izgubi nacionalni i svaki drugi identitet, da se uđe u neki vojni savez, ili da se savez bavi politikom interesa samo manje grupacije, već je isključiva svrha istog ekonomska saradnja koja nije vezana samo za Evropu.

Pročitajte još:

OVO JE GENOCID: Svake godine se u Srbiji od NATO bombi sahrani najmanje dve Srebrenice

ŠAMAR EVROPEJCIMA I NATO PLAĆENICIMA: 73 odsto građana Srbije ne želi u NATO

Razumni postavljaju pitanja: Zbog čega je razbijana JU ako će svi u EU, ali 11 puta zaduženiji, socijalno ugroženiji, pravno neuređeniji, posvađani, izmučeni ratovima i osiromašeni, mnogo manje zanimljivi za razvijeni svet? Da li u EU ima mesta za sve, ili samo za izabrane i po kom ključu, možda onom ko je spreman da sankcioniše Rusiju i juriša na nju, da uđe u još veću i jaču osovinu zla od one koju pamtimo iz Drugog Sv.R? Zbog čega se razbija Srbija i na njenoj teritoriji pravi mafijaški organizovana država zasejana plutonijumom i OU i time stvara opasno ekološko, zdravstveno i ratno žarište, ako će i taj deo u EU? Ko će da snosi posledice ovomilenijumskih zabluda i lutanja ako donesemo bilo koju odluku, odreknemo se Rusije i ekonomskih povlastica, pa i zaštite u SB UN, što je do punog izražaja došlo i nedavno kada je vetom odbačena ponižavajuća i neprihvatljiva rezolucija o Srebrenici, ili se odreknemo KiM, a ako to nećemo da uradimo, onda zbog gubljenja vremena sa EU? Ubeđen sam, više nego ikada posle podnošenja Rezolucije o Srebrenici SB UN od strane UK, i usvajanja iste u EP i Kongresu SAD, da nikada nismo bili planirani za EU i da će nas ponovo staviti pred neku „rambujeovsku dilemu“, a svojevrsni dokaz je i nanošenje nam ogromne štete blokadom „Južnog toka“ i pokušajem da nam se iza leđa napravi druga trasa koja nas zaobilazi. Priznali su zakulisne radnje, ali, našoj vlasti je to priznanje beznačajno i neopominjujuće.

Posle organizacije sramno i ponižavajuće neuspelog pokušaja puča u Makedoniji i skopskog Majdana, kako bi se vlasti u Skoplju disciplinovale jer su izrazile spremnost da prihvate trasu novog gasovoda preko Turske, i još sramnijeg neuspelog pokušaja likvidacije Premijera Srbije Aleksandra Vučića, linčom kamenovanjem u Potočarima pre neki dan, svako iole ozbiljan bi stao na loptu, pogledao oko sebe i dobro razmislio šta dalje, jer, to su očigledni signali da je namera bila da se kamenovanjem i ubistvom Vučića izazove novi rat i krvoproliće, zapali žarište mržnje i ekstremizma na Balkanu, dovedu provereni „elitni“ odredi ISIS-a, koje obučavaju SAD, što je nedavno sam Obama obelodanio, i u tom haosu dovedu na vlast snage na prostorima Republike Srpske i Srbije koje će odmah prihvatiti sve uslove, kao Porošenko, priznanje „K“, prihvatanje uloge genocidnog naroda i krivice za sve, uz verovatnu obavezu doživotnog plaćanja ratnih šteta i reparacija onima koji su secesijom razbili JU i Srbiju, uvođenje sankcija Rusiji i ograđivanje od nje, čime bi se izgubila i sva podrška u SB UN, i prihvatanje jarma novog svetskog poretka i uloge običnih rolista za jednokratnu upotrebu, uz tolerisanje enormnih pljački prirodnih resursa Srbije. Na ovim prostorima je nemoguće više zapaliti bilo koji nacionalšovinizam i ekstremizam, jer, i u Hrvatskoj se glave hlade, napravili su za dve godine bilans davanja i dobijanja od EU i shvatili da su „kratki“ za 30 miliona EUR i 11 puta zaduženiji, bez ijedne ozbiljne industrijske proizvodnje, dok te analize SLO još uvek krije, ali je neprestanim tenzijama oko vređanja Muhameda i inkubiranjem ID stvorena armija izmanipulisanih „osvetnika“ koja je neophodna i za disciplinovanje same Evrope. I u Evropi je puno „gunđanja“ i „nediscipline“, ne samo u Grčkoj, a članice EU i SAD zajedno duguju oko 50.000 milijardi $ i EUR koje jedino ratom mogu da pokriju. Sankcije Rusiji su propale, ista je ojačala i one su još više otežale ekonomsku i finansijsku situaciju u Evropi.

EU i SAD su sopstveni standard decenijama gradile i štampanjem para bez pokrića, trenutno se po 60 milijardi EUR mesečno upumpava samo na EU tržište, koje su kao inflatorni kapital upumpavane i na druga tržišta, kao investicije i jako skupi krediti kojim se stavljaju finansijske omče „naivnima“ oko vrata. Da bi države bile nesposobne i ovisne o tuđe investicije, zbog kojih su prinuđene da svoje prirodne resurse stavljaju pod njihovu kontrolu i agresivnu eksploataciju, moraju biti male i bespomoćne. Sa velikom JU, organizovanom i pravnom državom i sa privredom konkurentnom na svakom tržištu nisu mogli, ali, sa razbijenom, istrošenom ratovima i pljačkaškim privatizacijama mogli su da rade šta hoće, uz finansiranje onih koji bi za šaku vlasti i dolara bili servilni i poslušni, što je veoma ubedljivo opisao Arčibald, operativac CIA, kada je govorio o kontrarevolucionarnom petooktobarskom puču. JU je imala 23 milijarde $ duga i par miliona više zaposlenih, konkurentnu privredu na svim tržištima, a njenim razbijanjem ovde je stvoreno „tržište“ za 130 milijardi $ kredita i uništena je kompletna velika proizvodnja, dok su male državice postale ovisne o donacije i tuđu milostinju.

Ovomilenijumske srpske vlasti su sve podredile EU i gutale brojne knedle, smestivši sve naše probleme u „fusnoticu“, sa R1244 na dnu. Došli smo do raskršća kada se ne može više na dve stolice, tamo i onamo, i kada će srpski narod morati da se opredeli kojim putem dalje. Dok su USA i EU komadale JU, da bi je po delovima zaduženim do guše i opljačkanim ponovo posvađane spajale u EU, siguran sam bez Srba, uz brojna uslovljavanja, dok i dalje komadaju Srbiju i otimaju joj najbogatije resurse, OU i plutonijum izazivaju boleštine i nestajanje, ne gledajući na uzrast, sa samo obećanjima da će nas primiti u svoje skute, Rusija daje priliku da Beograd bude jedna od prestonica Evroazijske EZ, dok Ukrajina puca jer je Kijev takođe trebalo to da bude. Najbolnije je da smo se opraštanjem zločina nad građanima Srbije i povlačenjem tužbi praktično stavili na stranu amnestiranja zločinaca, sejača OU i trgovaca i kupaca ljudskih organa Srba. Na taj način se uništavaju i sopstvena slavna istorija i časni preci brukaju. Srbija bi bila zloupotrebljena u pohodu na Rusiju i pravoslavlje pa će i pritisci oko uvođenja sankcija Rusiji biti sve veći. Namera je, ukoliko tu ucenu ne prihvatimo, da se izazove „proleće“ i podela Srbije, očekivalo se i pozivom Šešelju da se vrati u Hag, a odlično su znali da on to neće, i u to nezadovoljstvo kanališu i velika socijalna nezadovoljstva, zbog kojih je i savetovano reketiranje penzionera. Ni ovo sa talasima migranata nije ništa slučajno, jer, među njima je verovatno i veliki broj ekstremista koji će na kraju i ostati na ovim prostorima. Time bi EU izbegla da kaže da nikada nismo bili planirani kao prijatelji Rusije za nju, već bi krivica bila na nama. U tu igru se uključuju i „domaće snage“ koje celokupnu krivicu svaljuju ne više samo na Miloševića, već i na kompletni srpski narod, pa neke tzv.NVO pozivaju i da se samoproglasimo „genocidnim“, što je sramno i poražavajuće, gurajući pod tepih činjenicu da je tek 8g posle Miloševića došlo do samoproglašenja i uslova za isto, zaboravljajući na R1244. U istoj funkciji je bio i napad na Dikovića, Vojsku, sve oko medija i zaštitnika građana, a sada i na Vučića koga u Evropi hvale.

Kao deo Evroazijskog saveza bili bismo jedan od njegovih oslonaca na Balkanu, uspravna i slobodna država, rame uz rame sa onima koji nas nisu sankcionisali i rušili na bazi laži i prevara. Izbor je na nama, a odluka je neizbežna najdalje do proleća 2016. godine, jer, socijalni, ekonomski, finansijski, ekološki, migrantski i svekoliki problemu su sve veći i veći i bez snažnog i radikalnog zaokreta u pravcu podizanja proizvodnje, pre svega poljoprivredne, prerađivačke, infrastrukture i energetskih potencijala, se ne mogu prevazići, posebno ne izazivanjem haosa i socijalnog i političkog bunta koji bi po planu režisera trebalo da preraste u građanski rat i konačno uništavanje Srbije! Niko nema mandat da na sebe primi bilo koju i koliku odgovornost i zbog toga je referendum neophodan, nužan i obavezan.

(Aleksandar Mihailović, Vaseljenska)

KOMENTARI21 komentara

 1. anamarija says:

  BRAVO,BRAVO...BRAVO !!!!!! REFERENDUM JE STVARNO NEOPHODAN !!! IZGLEDA DA NARID BOLJE VIDI NEGO POLITICARI /VUCIC I /NIKOLIC/ KOJE SU AMERI KUPILI DA RADE ZA NJIH !!! Amerika i EU znaju da se mira provesti referendum u Srbiji i sada ce poceti da ''nude mrkvu'' tom ''srpskom magarcu'' a nakon referenduma ce da 'mago ''dobije -----BATINU kao sto vec pune 24godine dobija !!! SRBI,NE BUDITE LUDI DA VAS PREVARE SLATKORJECIVOSCU VEC SE SJETITE DA VAS RUSKA BRACA STITE STO SU VEC CESTO DOKAZIVALI U TESKIM SITUACIJAMA I DA NE DOZVOLJAVAJU DA VAS AMERI I ENGLEZI PROGLASE 'GENOCIDNOM NACIJOM 'JEDINOM NA SVIJETU !!!!!! AKO BUDETE REKLI ''NE---NECEMO U 'EU' !!!!" SIGURNO CE VAS RUSI ZASTITITI PA AKO TREBA CAK I SVOJOM KRVLJU I ORUZJEM JER ONI SU ISKRENI PREMA VAMA I POSTENI SLAVENSKI NAROD !!!!!!!!!!!!!!

 2. Dejan says:

  Teska srca glasam za Rusiju.

 3. Apis says:

  Gde god napisem komentar protiv glupe i izdajnicke politike Aleksandra Vucića Picoustog ili ne prime ili odmah povuku celu stranicu. Covek se bavi vise kontrolom medija nego drzavom. NARODE RAZMISLITE! KO VAM JE DOVEO U BEOGRAD TONIJA BLERA, RAMU I BAKIRA ILI JE POTPUNO LUD ILI JE IZDAJNIK KOJI MERI VASE STRPLJENJE. DA LI NORMALAN COVEK MOZE DA SE DRUZI NA BILO KOJI NACIN SA LJUDIMA KOJI GA PLJUJU, UBIJAJU MU DECU I OTIMAJU IMANJE? AKO TO MOZETE VI I ZASLUZUJETE DA VAS NEMA!

 4. mija says:

  Ja ne znam na osnovu čega bismo mi trebalo da se opredeljujemo za ili protiv Evroazijskog saveza kad otud nismo dobili nikakav poziv, čak koliko znam ni znak da smo dobrodošli. Ovaj tekst mi je malo preuranjen, bar što se tiče nekog uobičajenog redosleda koraka. Moguće je da Rusiji ne bi odgovaralo da zbog nas zaoštrava ionako poremećene odnose sa Zapadom, a osim toga postoje i tehničke prepreke (geografska odvojenost i sl.) koje zahtevaju posebne dogovore. Ne kažem da ne treba raspisati referendum, ali za njega treba obaviti odredjene pripreme i postići nedvosmislen dogovor sa Rusijom. Problem je u tome što ova vlada neće hteti da u tome učestvuje. Zato je potrebno da se angažuju neke druge snage, pokrenu ove razgovore, obaveste javnost o rezultatima i tek onda podnesu inicijativu za referendum. Ovako gradjani ne znaju ni o čemu bi trebalo da se izjasne ni da li bi njihovo izjašnjavanje imalo svrhe, tj. dalo neki rezultat.

 5. Ankica says:

  Apise@ u pravu si ali bojim se da je vec prekasno za sve. Zar mislis da ce izdajice na vlasti omoguciti ikakav referendum i izjasnjavanje po tom pitanju? Prosto neverovatno! Nece gazda dati tim psima da dozvole referendum. A oni ce svakvako poslusati - ne zaboravi, svaki aspekt Srpstva su izdali i ponizili nas kao narod do smrti - pa kako ocekivati da ce pokusati pokazati zube i zarezati prema gospodaru cak i onda kad ga bije?

 6. Apis says:

  Draga Ankice! Nekada su Srbi za najmanje nacionalno ponizenje rusili vladu, menjali pa i ubijali kralja. Nikada to nije bilo bez rizika, ginulo se ali ljudima je ponos bio veci od zivota. Covek bez ponosa je stoka koja ume da govori. Jos pre 20g. Zak Sirak je doslovno rekao Srbi su stoka bez vere i tako se prema nama ceo zapad ponasa. Instaliraju nam na vlast svoje hostaplere koji su bas stoka koja nista ljudsko i sveto ne poznaje. Ako nismo spremni da za svoju drzavu, narod, za svoju decu i unuke rizikujemo svoj zivot onda mi jesmo svi stoka koja ne zasluzuje da postoji. SVI KOJI MOGU STAJATI NA NOGAMA TREBA JEDNOM DA IZAĐU NA ULICE I KAZU DOSTA! DOSTA PONIZENJA, RASELJAVANJA I UBIJANJA SRPSKOG NARODA. DOSTA OTIMANJA NASE TERITORIJE I KOLONIJALNOG ISCRPLJIVANJA. NASE JE PRAVO DA BIRAMO PRIJATELJE A VUCIĆ MOZE FA LJUBI BLERA I BAKIRA ZA SVOJE PERVERZNO ZADOVOLJSTVO. STRAH JE PRIRODAN ALI MI VISE NEMAMO STA IZGUBITI.

 7. mija says:

  Ankice, pojam "prekasno" ne postoji. Ako to ne učinimo sad, sutra će biti još "prekasnije", odnosno biće još teže izvodljivo i trpećemo još veću štetu. To nas čeka kad-tad. Promene nabolje se nikad ne dešavaju same od sebe. Samo loše.

 8. mija says:

  Apise, mislim da se ljudi ne plaše, nego niko se i ne trudi da ih organizuje. Da bi ljudi izašli na ulice potreban im je reći razlog, tj. povod, cilj šta će time postići, i što je možda najvažnije, a što mi trenutno nemamo mudar lider koji ne pokreće narod da bi on zaseo u fotelji nego da bi učinio nešto za zemlju. Taj čovek mora imati ugled mudrog, staloženog, dobronamernog, ne prterano eksponiranog, ali po stručnosti svima poznatog čoveka. Istovremeno ne sme biti ni mlak ni povodljiv. Gde takvog naći? Imaš li nekog u vidu? Meni svi na našoj političkoj sceni deluju pomalo izludjeni od ličnih ambicija i apetita.

 9. mija says:

  Uostalom, treba zakazivati protestne skupove svake nedelje. Valjda ćemo jednom ubosti pravi način, makar to bilo pukim slučajem. Šta nas košta da izadjemo u šetnju?

 10. slobodan cvetic says:

  PA RADI LJUBLJENJA SA BLEROM JE NAPUMPO USNE SILIKONOM. BAS LEPO OD NJEGA

 11. Apis says:

  Mija! NE TREBA VAMA VOĐA NEGO OSEĆAJ DUZNOSTI. BEZ IKAKVOG VOĐE SVAKI GRAĐANIN SRBIJE MORAO JE NAPISATI, HVALA RUSIJO, PUTINE I SL. PA IZACI DO NAJBLIZE RUSKE AMBASADE ILI BAR NA ULICU DA PROSETA DA TIM TRANSPARENTOM. ZAMISLI DA SU SIROM SRBIJE GRAĐANI IZASLI I SAMO PROSETALI BEZ IKAKVIH NEMIRA STETE I RIZIKA. IZLETELI BI SVI POLITICARI DA VAM SE DODVORAVAJU A POSLE JE TESKO NAZAD. EU I SAD BI SE DUBOKO ZAMISLILI STA DALJE. RUSI BI SHVATILI DA STE POSTENI I ZAHVALNI TE BI MOZDA POMOGLI PONOVO A ZAPAD BI SHVATIO DA JE PRETERAO I DA SE SA SRBIMA VISE NIJE ZEZATI. NA ZALOST MI SMO SVIMA POKAZALI APATIJU, NEMAR I SVE NAJGORE.

 12. Ankica says:

  Apise & Mija @ cenim vase komentare. Uvek bude nesta zanimljiva od vas dvojice. Ovo o cemu ste naknadno chatali je ono sta i mene zabrinjava ( zato sam i napisala da je mozda prekasno) jer mi na vidiku nemamo lidera za ono sta ste napisali. Da nas vodi, da nam nase dostojanje vrati. A ko sretniji, da se narod vec jednom otrezni iz ovog bunila i kaze, dosta! Cena uopste vise nije ni bitna, rezultat ili konac delo krasi.

 13. mija says:

  E da, Apise, to sa transparentom u svoje ime je odlična ideja. Šteta što se nisam setio. Potrebno je da neko pozove gradjane na akciju, bilo kakvu, a taj neko treba da bude čovek od nesumnjivog ugleda, da gradjani znaju da neće ponovo biti izvarani i izmanipulisani. Razume se da to ne mora da bude političar, nisam na to ni mislio, nego neko u čije pobude gradjani ne sumnjaju. A ja ne mogu da se setim više nikog takvog. Ako je poneko i postojao, ova banda se potrudila da mu ukalja obraz, tako da nam sad svi deluju manje-više isto.

 14. mija says:

  Reklo bi se, Ankice, da su osiromašeni uranijum, TV, HARP, zaprašivanje iz vazduha i slične mere na nama dale rezultat. Postali smo bezidejni i nekako isključeni iz stvarnosti, što nije u skladu sa našim ranijim mentalitetom.

 15. Apis says:

  Mija! Među malim ljudima mnogo je velikih. Poznavao sam neke male ljude koje jedva primetis da postoje a kad je trebalo braniti Srpske teritorije oni su se nehotice upisali u istoriju. Odlucni, hrabri, spretni organizatori, patriote ranjavani bezali iz bolnice na ratiste itd. Ako si u dusi veliki, ako volis svoj narod cesto nisi svestan koliko mozes cuda uciniti. Pa jel mislis da su ovi zvrndovi na vlasti pametniji od tebe zato sto su kupovali diplome i lizali đonove gazdama.

 16. mija says:

  Ne, Apise, ne mislim da su oni bolji od nas. Ali to nije dovoljno. Nas, bar mene, ljudi u Srbiji ne poznaju i ja nemam liderskih sposobnosti. Kad bih se pojavio sa nekim planom tj. programom u javnosti, bio bih oduvan dok si rekao keks. Oni ne znaju da rade ništa osim da manipulacijama dodju na vlast i da se manipulacijama na njoj održe, a mi upravo to ne znamo, niti želimo, bar mene ne zanima vlast, a pogotovu manipulacije.

 17. PRAVOSLAVNA ARMIJA says:

  @Apis,mija...uz izvinjenje,ubacicu se kratko u diskusiju: Mislim da je mija u pravu,zaista je potreban vodja onako kako ste ga vec opisali.Ja licno mislim da Gosp.Dr.Dragan Petrovic i Gdja.Prof.Dr.Mila Aleckovic,odgovaraju tom profilu,snaznog vodje.Oboje su vrlo hrabre licnosti,iskreni rodoljubi,proruski orentisani,odlucni,spretni,organizoatori,dobri govornici itd.Oboje su vrhunski strucnjaci,a i poznati su sirokom auditorijumu.Sta mislite Vas dvojica,tj i gdja/ica Ankica?

 18. mija says:

  Pa neka pokušaju, samo neka ne srljaju i neka ne budu vlastohlepni. U različitim fazama potrebni su različiti ljudi, sa tim svako treba da računa.

 19. Ankica says:

  Pravoslavna Armija@ ni ja nemam nista protiv. To svakako moraju biti ljudi sa jasnim programom koji ce da objedine sav Srpski svet i da nas maknu od rdjavih asocijacija. Nama one uopste ne trebaju.

 20. Barakuda says:

  Za Rusiju, bez razmišljanja !!!

 21. obrad says:

  ne treba biti kratkovid vec gledati u buducnost i to na globalnom nivou i tu pronaci sebe.a fakti su da su ovo poslednji trzaji zapada i njihove "demokratije",zasnovane na sili i pljacki gdje god se to moglo,ne birajuci pritom sredstva i najnehumanija oruzja.porusili su drzave oteli im resurse i pobili milione,naravno oni za sve imaju objasnjenje-zlocin upakovan u papir za poklone.rusija se konacno podigla i jedini je danas garant slobode za sve one kojima je sloboda vaznija od pregrst krvavih dolara ili eura.zato iako ostavimo pristrasnost po strani budimo pragmaticni i vidimo ko sta ima.zapad iscrpljene resurse-rusija ogromna,prakticno netaknuta,u veoma bliskoj buducnosti bit ce prva svjetska sila,i kod nje srbija i srbi imaju,i ako ne pobudale,i imace status povlastene nacije.u evropi,toj staroj kurvi,srbi ce biti genocidan narod drugog reda,sa rusijom smo braca.pa da biramo.ja sam izabrao-RUSIJA.a sto se tice nase bivse jugoslovenske brace,svako vraca ono sto ima.srbija je svima bila i dala dobro,oni joj vracaju ono sto imaju-zlo.a mi ih ipak ne mrzimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *