РУСКИ ГЕНЕРАЛ ПОДНЕО ШОКАНТАН ИЗВЕШТАЈ: Ево колико хиљада терориста је за два месеца ликвидирано у Сирији (ВИДЕО/МАПА)

RUSKI GENERAL PODNEO ŠOKANTAN IZVEŠTAJ: Evo koliko hiljada terorista je za dva meseca likvidirano u Siriji (VIDEO/MAPA)

26 jula 2017

Sirijska arapska armija oslobodila je 55 gradova i naselja i ubila oko 2000 boraca Islamske države u provinciji Alepo od 1. jun napredujući kroz teritoriju ID duž obala Eufrata, naveo je ruski general Segej Rudskoj.

Mapa stanja na ovom delu fronta.

Rudskoj je dalje naveo da su SAA i njeni saveznici oslobodili 150 kilometara sirijsko-iračke granice uknjučujući grad Al Bud i distributivnu naftnu stanicu T-2. Sledeća meta ofanzive uz iračku granicu je grad Bukamal na reci Eufrat, a trupe SAA su udaljene 26 kolometara od njega.

Sledeća velika operacija SAA je osvajanje grada Ukiribat, severozapadno od Palmire, i čišćenje velikog dela teritorije koju drži ID.

Istovremno ruska avijacija nastavlja sa napadima na instalacije i položaje ID. General je naveo da je izvedeno više od 2.000 letova i preko 5.850 udara.

U ofanzivi SAA i Hezbolaha na sirijsko-libanskoj granici ubijena su 143 borca terorističke organizacije Hadžat Tahrir al Šam i oslobođen je deo teritorije sa libanske strane granice u regionu Arsal. U borbama je poginulo 19 boraca Hezbolaha.

Nakon što su porazili HTŠ, SAA i Hezbolah sada reću na teritoriju koja je u rukama ID u istom regionu, navedeno je u izveštaju portala Southfront.org.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *