САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Трамп открио ко му је помогао да постане председник!

SADA JE SVE JASNO: Tramp otkrio ko mu je pomogao da postane predsednik!

9 decembra 2017

Ako je neko doprineo Trampovoj pobedi, to je izraelski lobi, jer se prethodna administracija Baraka Obame udaljila od Izraela. S druge strane, Tramp je imao sjajne odnose sa Izraelom i izraelskim lobijem. Otuda su oni imali razloga da stanu iza njega.

Generalno posmatrano, kad je Donald Tramp pobedio na američkim predsedničkim izborima, bilo je, prema mišljenju analitičara Dragomira Anđelkovića, jasno da će promeniti odnos prema Izraelu i da će američko-izraelski odnosi ponovo krenuti uzlaznim putem.

Nije veliko iznenađenje

Teško je reći, precizira taj analitičar, da se konkretno moglo očekivati da predsednik SAD prizna Jerusalim za prestonicu Izraela, ali je bilo očekivano ponovno poboljšanje odnosa kao što je postojalo za vreme nekih ranijih administracija.

„Obamina administracija je napravila neku vrstu diskontinuiteta, verovatno bi Hilari Klinton to nastavila da radi da je izabrana, dok se Tramp vratio na staro — na maksimalno dobre odnose Vašingtona i Izraela“, smatra Anđelković.

Otuda je logično, dodaje on, da se u kontekstu toga povlače razni prijateljski potezi. I to je nešto što je očekivano, nešto što je i logično s obzirom na savezništvo dveju zemalja.

U Americi se sad, konstatuje Anđelković za Sputnjik, podiže ozbiljna panika oko ruskog uticaja na izbore, i diže se oko toga svega prašina, ali je on uveren da je to samo manifestacija rusofobije, zgodan način da se napadne Rusija, čak i za rezultat američkih izbora.

Dobro znamo, napominje sagovornik Sputnjika, da Rusija nema mehanizme za ozbiljan uticaj na američke izborne procese, ne postoj jak ruski lobi, ruski mediji koji su stvoreni ipak nisu takvi da bi imali značajniju ulogu u pobedi jednog kandidata, te je otuda, podvlači Anđelković, smešno i govoriti o Rusiji kao faktoru koji se mešao u američke izbore.

Učiti na dobroj praksi Izraelaca

„Ako je neko doprineo Trampovoj pobedi, to je izraelski lobi, jer se prethodna administracija Baraka Obame udaljila od Izraela. S druge strane, Tramp je imao sjajne odnose sa Izraelom i izraelskim lobijem. Otuda su oni imali razloga da stanu iza Trampa“, sugeriše Anđelković.

U američkoj politici je to potpuno legitimno, naglašava on, jer su SAD država gde funkcionišu kako poslovni tako i politički i razni drugi lobiji, i potpuno je legitimno da neko, kad želi da se njegova ideja ili interes zaštiti, pokuša da to realizuje preko svog lobija.

„Otuda mislim da su Izraelci ti od kojih treba učiti kako se te stvari rade, a pokazalo se i na ovim poslednjim izborima da znaju da ih rade i da su postigli efekat. Međutim, u Americi se ne priča o toj istini već se lažno optužuje Rusija za nešto gde, i da je htela, nije mnogo mogla da uradi“, zaključuje Anđelković.

(Sputnik)

KOMENTARI



9 komentara

 1. goran says:

  Bio si sluga cionista i ostao, covek bez mozga i bez karaktera, razmazeno dete sa milionima u dzepu. Neces dugo.

  • MickeyM says:

   Svi američki predsednici su sluge cionista od 23.12.1913.

 2. Army says:

  U američkom senatu postoji jaka judejo-hrišćanska struja koja se tamo glasno čuje. Oni nameravaju da izgrade treći hram u Jerusalimu ne bi li tako pokrenuli "poslednje događaje" i poslednja vremena a samim time i dolazak Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista. Naravno pre toga na tom svetom mestu treba da se zacari protivnik Božiji, da žigoše narode i plemena i da ih pripremi za poslednji i odlučujući boj protiv Boga. Treba da ih okupi na brdu Megido i tako odigraju bitku zvanu armagedon kada će ih Gospod oduvati dahom usta svojih.

 3. Zaharije Serak says:

  Dragomir me podsjeca na "cuvenog" analiticara Obrada Kesica.Znaci vrlo losa analiza.Iza svakog predsjednika Amerike stoji Izrael.Politika se nece promijeniti nikada i Onaj koji zna da je recimo sluzenje vojske u Izraelu dozvoljeno Americkim gradjanima i da isti imaju status kao da su bili u Americkoj vojsci.Ako znamo da je svaki dan od takse Americkih gradjana proslijedjeno Drzavi Izrael 1,6 miliona Dolara,onda je jasno da to nema veze sa Trumpom.Trump je normalno isto kao i svi predsjednici prije njega bio duzan otici u Izrael i pojaviti se sa Jevrejskim oboljezjem/kapicom/ na zidu placa.Isto je uradio i predsjednik Barak/HUSEINA/ Obama,isto bi uradila i gospodja Klinton,isto je uradio i njen muz Bil Klinton.Skretanje paznje sa uplitanjem Rusije i vezom sa Trumpom je cilj da se minimalizira uloga Rusije.Mi koji zivimo u Americi i pratimo istragu mozemo sa zadovoljstvom da kazemo da se krug zatvara.Znamo da je Rusija pomogla Trumpu,ali sada se ide malo dalje.Utvrditi koliko daleko je to otislo jer ima indicija da je to dalje od deset godina.Vidjecemo i koje ce posljedice eventualno biti i za Rusiju,ali mora se priznati da su ovo od radili skoro savrseno

 4. Batina says:

  Lobi/lobiranje- to se na srbskom kaze podmicivanje ili na drugosrbijanskom korupcija. Ako je to za tebe normalno OK, ali za normalne to ne moze biti normalno. Za ovo sto je taj cirkuzant strump uradio opet bi srbi rekli ucinio im je medvedju uslugu. Zivi bili pa vidili.

 5. Brzi says:

  AIPAC je uvek birao predsednika Amerike, ne samo sada.

 6. doktrina soka says:

  U svetskoj politici se zamjenjuju teze.Zidovskapolitika seze u daleku proslost.Joj je Elizbeta I u eratu sa spanijom imala veliki problem i izggledalo je da ce Engleska da izgubi rat jer su zicovi u Holandiji pomagali Spancima,sa ciljem da Elizabeta bankrotira i trada na scenu dolaze zidovi da joj pomognu sa uvjetom da dozvoli naseljavanje Zidova u Engl.i da im da banke.Kada su se uvukli u London Syti,bez poreza,jos su se vise obogatili.Vladajuci Eng.vladali su i kolonijama u S.Americi.I kako su stvorili drzavu Izrael,Cionisticku federaciju:"Arthurom Jamesom Balfourom deklaracija. Znaci nista novo da je Tramp njihov kandidat.Zidovi menjaju drzave,sve sa parama,a de nece Preswdnike i SADe. "PARA VRTI GDE BURGIJA NECE" Mora covek biti tvrd na potkupljivanje,ali svaki ima svoju cenu,retki imaju principe,ko vidi i cuje zna.

 7. Pastrovic says:

  Pa o svemu ovom Dejan Lucic danonocno govori! Sto je vise tu nejasno? A jos su mi "jasniji" oni nazalost Srbi koji Lucica ne mogu da smisle.

 8. Lazar says:

  A ja mislio da su mu pomoglu ruski hakeri....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *