25 година од ГЕНОЦИДНЕ АКЦИЈЕ „ОЛУЈА“

25 godina od GENOCIDNE AKCIJE „OLUJA“

4 avgusta 2020

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“ biće obeležen danas u Rači, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Vučić je pre nekoliko dana najavio da će Srbija i Republika Srpska 4. avgusta zajedno obeležiti veliku srpsku tragediju – progon 250.000 Srba iz Hrvatske.„Obeležićemo, bez prisustva velikog broja ljudi, tamo gde smo to učinili prvi put zajedno 2015, na Rači, gde ćemo postaviti i spomen obeležje. Na tom mestu gde je najveći broj izbeglica na traktorima prešao, napravićemo, kada zajedno sa RS bude izgrađen most „spomen park“, rekao je predsednik Srbije.

Pored državnog vrha Srbije, obeležavanju u Rači kao predstavnici Srba u Hrvatskoj, prisustvovaće deca iz kolone koja su pre 25 godina prešla u toj koloni u Srbiju, a onda su se, nakon nekoliko godina, u želji i čežnji za zavičajem, vratili i počeli da obnavljaju svoj život i život svog naroda u Hrvatskoj i sada tamo žive.

Predsednik SDS S-a Milorad Pupovac rekao je danas Tanjugu da će u Rači biti četvoro mladih, među kojima i Anja Šimpraga, poslanica u Saboru, dok su ostali predsednici opština ili zamenici predsednika opština u kojima Srbi imaju relativnu većinu ili je u njima najveći broj Srba koji žive u Hrvatskoj.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ivke says:

  Ma ajde bre ti i tvoj most.... ko se ne osveti taj se ne posveti

 2. da da says:

  Šta jedan pupovac radi na Rači,pa on nema veze sa Krajinom,on je bio sa ustašama u zagrebu za vreme rata.Onaj njegov ustaša boris milošević koji je za vreme rata bio u šibeniku,a tata mu ustaša sve vreme rata,,kakve veze oni imaju sa Srbima krajišnicima??? To su proverene ustaše koji slave genocide nad Srbima.Kako oni mogu biti predstavnici Srba u hrvatskoj??? ko ih je postavio??? Srbi ne izlaze na glasanje u hrvatskoj.Znači hrvatska im da glasove i to je to,tu su da ispunjavaju zadatke..Vučiću oteraj to govedo sa Rače..

  • Ivana says:

   Ko je postavio Miloševiža pa Pupovac koji je svoju decu krstio u katoličkoj crkvi kao i 80% preostalih Srba u Hrvatskoj jer ih država Srbija nikako ali baš nikako ne štiti od ustaške vlasti Hrvatske. Srbi nestaju u Hrvatskoj a izdajnike koji vode Srbiju i Srbe u propast to ne interesuje.

 3. Crna Plovdina says:

  PROKLET bio onaj ko zaboravi i oprosti.

 4. Gagi says:

  Pre neko vece emisija o izbeglicama iz Busija.Covek "srbin" prica o Srpstvu a obucen u majici na kojoj pise SRB (mesto) a pored petokraka. O cemu vise da pricamo, trovanje je bilo toliko uspesno da ce tesko Srbi preziveti i sa najsavremenijim respiratorima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *