СПРЕМА СЕ НАПАД НА БАЗУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ!

SPREMA SE NAPAD NA BAZU VOJSKE SRBIJE!

19 januara 2019

(foto: mod.gov.rs)

Sakriveno oružje za koje se veruje da je pripadalo albanskim teroristima i da je bilo namenjeno novim napadima, pronađeno je zakopano u jednom podrumu na području opštine Preševo.

Oružje je otkriveno u selu Depce, gde se tokom oružane pobune na jugu centralne Srbije nalazilo jedno od uporišta tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, kojim je komandovao Redžep Aliju, zvani komandant Redža.Pronađene su dve automatske puške – američki tompson i sovjetski PPS-43, jedna kineska i jedna domaća poluautomatska puška i dve ručne bombe kineske proizvodnje koje su poslate na veštačenje. Naoružanje je bilo u dobrom stanju i moglo se koristiti a bilo je zakopano u podrumu napuštene urušene kamene kuće čiji je krov izgoreo u požaru.

Pažnju operativaca privukla je činjenica da se ova kuća nalazi u blizini vojne baze “Pečeno brdo” i da pripadnici Vojske Srbije u ovoj oblasti redovno patroliraju, pa se sumnja da je postojala namera da naši vojnici budu meta napada. U blizini je i administrativna linija što omogućava da se u kratkom periodu eventualni teroristi prebace sa KiM na područje sela Depce i obrnuto.

Pretpostavlja se da je otkriveno oružje deo naoružanja pripadnika OVMBP koje je korišćeno tokom sukoba između 1999. i 2001. Pobuna je ugušena 2001. kada su srpske snage ušle u kopnenu zonu bezbednosti i razoružale teroriste. Nakon toga, manji deo oružja koje su koristili teroristi predat je državnim organima dok je ostatak arsenala prebačen na KiM ili je sakriven na jugu centralne Srbije.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. opet ja says:

    Haha idioti pa ko zna koliko oružja ima tamo spremno da se upotrebi. Pa nisu Šiptari glupi, samo su se pritajili. A što policija i vojska ne uđu u Veliki Trnovac i očiste ga od heroina. Priča se da ga tamo uvek ima od 5-10 tona. A i ubiše onog policajca tamo pre par godina, malo buke po medijima i Vučko, Dačić i ekipa zaboraviše na ubistvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *