АМЕРИКА ИМА НОВУ СТРАТЕГИЈУ ратовања против Русије и Кине

AMERIKA IMA NOVU STRATEGIJU ratovanja protiv Rusije i Kine

22 februara 2019

PENTAGON razrađuje novu strategiju vođenja ratnih dejstava protiv vojno moćnih država kao što su Rusija i Kina, a njena glavna osobenost biće u skrivenom prodoru u dubinu teritorije protivnika – izjavio je elitni američki general Dejvid Goldfajn.

On je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD, a u govoru koji je održao na Brukingskom istraživačkom institutu u Vašingtonu dodatno je otkrio i objasnio:

„Nova strategija je reakcija na pretnje sa strane Rusije i Kine. Rad na njoj potrajaće godinu dana. A realizacija onoga što bude utvrđeno iziskivaće 135 milijardi dolara. Suština strategije biće nanošenje udara po slabim tačkama protivnika sa izbegavanjem suočavanja sa njegovim jakim stranama“.

Goldfajn je naveo da će realizacija strategija uključivati angažovanje svih rodova oružanih snaga SAD, a da će u glavnoj ulozi biti lovci F-35 koji će imati ulogu „štaba za koordinaciju napada“.

Američki general je ocenio:

„Strategija će doneti fundamentalne izmene i na kulturnom i na tehničkom planu, a daće našim jedinicama asimetrične prednosti nad protivnicima.“

Američki mediji prenose da je general ukazao da će nova strategija ličiti na „taktiku Trojanskog konja“ ali da nije otkrio nikakve podrobnosti.

A nije odgovorio ni na pitanje: kako će SAD realizovati tu strategiju s obzirom na to da i Kina i Rusija raspolažu savremenim naoružanjem koje je konkurentno američkom.

 

fakti.rs

KOMENTARI



6 komentara

  1. Gardista says:

    Jadni Amerikanci, toliko nemocni, kruze okolo i pravo u Sibir...alo tamo nema nista. Bitno uzeti pare zatucanom narodu.

  2. Alex says:

    Moraju da daju javnosti odgovor na nova ruska I kineska oruzja koja su bez premca u svijetu,ova strategija od 135 milijardi dolara mora da podrazumeva da rusija I kina pre ulaska americkih aviona duboko u njihovu teritoriju da obavezno ugase sve radare,I iskljuce svu tehniku a takodje da raspuste svu vojsku.

  3. milorad2 says:

    znači teroristički upadi, to je vrlo opasno za rusiju, jer i SSSR je imao velike probleme sa takvim pokušajima od strane amerikanaca.Mislim da ako pokušaju nešto tako i rusi ih pohvataju ODMAZDA mora da usledi ovoga puta, i da isto tako bude ASIMETRIČNO Okrutna, i mislim isto da će rusi upravo to i u raditi.Čitav problem SSSR je bi što NI JEDAN JEDINI PUT NISU ODGOVORILI NA ČESTE OPASNE AMERIČKE ŠPIJUNSKE ISPADE I TERORISTIČKE AKTE.TREBALI SU DA PUCAJU JOŠ ONDA, DRUGAČIJE BI SADA USA IZGLEDALE I RADILE.Još na sreću nije kasno da se odredjene grupe u USA nauče pristojnom i lepom ponašanju , a za bitange je najbolji insturment u toj školi pesnica medju rogove, samo to oni i razumeju, tim jezikom treba govoriti,sve ostalo je gubljenje vremena, a putin je prošao uličnu školu i dobro zna da je ovo tačno tako kako sam napisao.Možemo u vrlo skoroj budućnosti, mesec,dva možda tri, da budemo svedoci upravo ruske škole lepih manira:)Čaša je PREPUNA.

  4. Hawk says:

    dok jenkijevski trojanski konji budu na putu u središte Rusije i Kine rat će već biti završen.Holivud remeti realne predstave o vremenu, prostoru i protivniku,

  5. A akoM says:

    Ja sam tu USA novu strategiju protiv Rusije ovdje javno predvidio još prije 1 godinu dana,jer je Rusija idealna za to,ogromna,prometnicama slabo povezana i maloljudna,a USA ima ogromnu moć industrije i logistike!Ali,USA neozbiljno shvaća moć i spremnost Rusije da Atomski udari direktno po USA,odnosno uđe ako treba u razmjenu A-udara s USA ili bilo kim drugim tko je egzistencijalno ugrozi,i to je zapravo posljednje,najmoćnije oružje Rusije!I sve dok to bude tako,svaki napadač na tlo Rusije,će to brzo shvatiti i morati odustati od rata na tlu Rusije,odnosno ratovati izvan tla Rusije,na izdržljivost do nadmoćnog naučnog proboja-prednosti,svoje ili Ruske,a koji će odrediti konačnog pobjednika!Ili će taj rat potrajati dugotrajno,iscrpljujuće,kataklizmičke,sve dok ga ne zaustavi Jedan Pametan i Dobar,vjerovatno s strane!

  6. Vesko says:

    Blef za blefom, ali sada su razotkriveni da imaju slabe karte i za svaki blef se gubi dio po dio kredibiliteta, a to je opasnije od bilo kojeg oruzja. Rusija i Kina ide NEZADRZIVO naprijed, zapadne imperijalisticke hijene ce biti OBUZDANE i porazene dovoljno onoliko da ne predstavljaju prijetnju vise nikome na planeti! Hijenskom agresijom na Srbiju zapadni imperijalisti su napravili najvecu gresku u istoriji, napadajuci skoro u isti dan kada je Hitler napao Cehoslovacku samo 60 godina ranije, slovensku drzavu takoder, u Martu 1939. Napadom u 1999 koja u sebi nosi simbol Lucifera jer kada okrenete 999 dobijete 666, cijela zapadna genocidno rasisticka (ne)civilizacija je simbolicki poistovjetila sebe sa Hitlerom sto ju je odvelo na pogresnu stranu istorije i zauvijek diskvalifikovalo i diskreditovalo u ocima svijeta koji je sada PUNO, MNOGO JACI I BROJNIJI od tih monstruma. Moja rijec je moj mac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *