Dikić: Smeta im što sam Srbin

Dikić: Smeta im što sam Srbin

16 jula 2013

Bratislav-DikicBratislav Dikić, komandant Žandarmerije, u izjavi za B92 odbacuje navode koje je direktor policije Milorad Veljović danas naveo kao razloge za njegovu smenu.

Dikić kaže da je o svojoj smeni saznao iz medija i da ga niko o toie zvanično nije obavestio. „Građani Srbije, braćo i sestre, očigledno je da nekome smeta moj starosrpski način ophođenja i moje izjašnjavanje kao Srbina u svojoj i našoj zemlji Srbiji. Doći će vreme kada će se i to promenit“, kaže Dikić za B92

Bratislav Dikić kaže da je povod za njegovu smenu, za koju saznaje iz medija i o kojoj nije zvanično obavešten, potpuno nejasan, te da je direktor Milorad Veljović nedavno njegovu komandu pohvalio, a njemu lično uvek davao najviše radne ocene.

„Bez osnova su navodi direktora policije na današnjoj konferenciji da je haos u Žandarmeriji. A samo pre manje od 15 dana prilikom proslave krsne slave Žandarmerije je taj isti direktor policije pohvalio naš rad i ocenio ih najvišim ocenama. Žandarmerija je pod mojom komandom više od 4 godine i sve je zadatke izvršavala vrlo uspešno, a od direktora policije Veljovića sam ocenjivan najvišim ocenama rada“.

Dikić ističe da je kao komandant Žandarmerije nagrađivan svakog meseca uvećanjima na platu za postignute izuzetne rezutlate i da ne zna pravi razlog zašto je podnet zahtev za razrešenje.

„Neću dozvoliti da neko, pa bio to i direktor policije, obezvređuje moje zasluge i profesionalni rad već 23 godine u policiji. Direktor na konferenciji navodi da je ista i objektivna i subjektivna odgovornost. Ako je tako, onda sam ja subjektivno odgovoran koliko i on za izvršeno krivično delo ubistvo. A što se tiče samog tragičnog događaja, dvostrukog ubistva za koje se sumnja da ga je izvršio pripadnik Žandarmerije odreda u Kraljevu van službe – to je za svaku osudu. Naglašavam da taj pripadnik ima svog komandanta u Kraljevu, za koga je već bio napisan predlog za smenu zbog propusta u radu ,već godinu dana, i predat direktoru policije, a on ga je zaštitio“.

Dikić zaključuje da razlog njegove smene sigurno nije poznat ni njemu, ni javnosti i da to svakako nisu navodi u medijima i zahvaljuje se svojim kolegama i građanima Srbije na, kako je naveo, nesebičnoj podršci koju su mi dali u proteklom periodu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *