27 ПСИХИЈАТАРА ЈЕ АНАЛИЗИРАЛО МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ ДОНАЛДА ТРАМПА: Њихови закључци су затрашујући (ВИДЕО)

27 ПСИХИЈАТАРА ЈЕ АНАЛИЗИРАЛО МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ ДОНАЛДА ТРАМПА: Њихови закључци су затрашујући (ВИДЕО)

18 марта 2019

Докторка Бенди Ли, са универзитета Јејл, окупила је 27 реномираних стручњака из области психијатрије, а свако од њих је имао један задатак – да анализира ментално стање Доналда Трампа, председника САД.

Њихове анализе прикупљене су у књигу „Опасан случај Доналда Трампа“. Многи психијатри су одбили због тога што сматрају да није етички писати о јавним личностима, плаше његових бесних присталица, али и да ће изгубити клијенте који подржавају Трампа.Ипак, неки су као јавни интерес видели право јавности да сазна више о менталном здрављу свог председника, јер се то тиче читаве нације.

Доктор Филип Зимбардо је анализирао Трампов екстремни хедонизам, и орјентисаност на садашњи тренутак. Трамп не воли да слуша негативне информације о себи и окружује се искуључиво људима који му говоре „све најбоље“ и не супротстављају му се. То га чини врло подложним манипулацијом вештих лобиста.

Доктор Роберт Џеј Лифтон сматра да Трамп живи у „сопственој, измештеној“ реалности и да је неспособан да се носи са кризом, као ни да одговори на критике. Било какве критике које су му упућене сматра за напад на који треба да одговори насиљем, и зато је опасан.

Углавном је закључак већине психијатара да Трамп има нарцистички поремећај личности, као и карактеристике личности које могу водити ка насиљу.

– Утисак свеопште моћи који Трамп жели да одаје посебно одговара његовим емотивно нестабилним присатицама. Какве год биле критике, он на њих одговара тако што лаже свет, али и даље остаје председник. Овакви „снажни председници“ посебно су популарни у време економских криза, када је рационално размишљање поједицнаца умањено страхом, или жељом за снагом из великих идеја. Проблем је што особа обећава народу немогуће, и још тврди да само она може то да им обезбеди. – објашњава Бенди Ли.

Докторке Гартел и Мосбахер раније су апеловале да се уведе обавезна психолошка еваулација особа које су изабране за председника – јер ако се то већ ради кандидатима за морнарицу и војску, исто би требало да важи за особу која има контролу над 4000 нуклеарних глава.

Допуњена верзија ове књиге биће објављена овог месеца.

(Espreso)

KOMENTARI3 коментара

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Ludak ko i svaki kaubojski predsednik, manijak.

  2. rajko says:

    Što jes' jes'. Iritira trampov ekstremni hedonizam i posvećenost sadašnjosti umesto da gleda isključivo u svetlu budućnost usa dok mu monika lavinski češlja po šlicu. A i laže kad ga pritisnu umesto da lepo kao klinton prizna sve o svojim aferama, da prizna sa kojom nije imao seks nego samo oralni seks i pritom započne 5-6 ratova samo onako, da istrese bes. Tramp MOŽDA započne ratove, a klinton ih JESTE započeo. Svi dosadašnji usa predsednici su obožavali da slušaju kritike na svoj račun, samo se, eto, tramp ne da vilama osedlati. Neće da sluša pljuvanje, pa to ti je. Sve u svemu klinton je mnogo bolji predsednik za američki ukus.

  3. Pirot U Srce says:

    Nema tamo kandidata za preCednika da nije podoban za kopčanje na leđa...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u