Rusija uskoro predstavlja raketni sistem S-350E

Rusija uskoro predstavlja raketni sistem S-350E

23 avgusta 2013

S 350eRuski vojni koncern „Almaz-Antej“ predstaviće na avio-kosmičkoj izložbi MAKS-2013 svoj novi raketni sistem S-350E.

„Koncern će posetiocima izložbe predstaviti praktično čitav spektar svoje vojne proizvodnje. Publika će imati mogućnost da prvi put vidi najnovije projekte uživo“ – saopštava pres služba „Almaz-Anteja“.

Glavna novina biće perspektivni raketni sistem srednjeg dometa S-350E.

„Po taktičko-tehničkim karakteristikama S-350E nadmašuje svoje strane konkurente, a treba da zameni S-300 koji se sada nalazi na upotrebi u Oružanim snagama RF“ – objavio je čuveni ruski koncern.

S-350E je namenjen zaštiti objekata od masovnih udara savremenih i perspektivnih sredstava vazdušnih napada, uključujući i one koji su proizvedeni po stelts tehnogiji, a takođe od taktičkih i operativno-taktičkih balističkih raketa.

„Ključni faktor koji određuje efikasnost novog sistema jeste njegova sposobnost da istovremeno odbije najrazličitije vazdušne napade iz više pravaca i iz različitih visinskih dijapazona i to u teškim uslovima – danju i noću. Čak i u „veoma ometajućim uslovima“. To se postiže korišćenjem principijelno novog višefunkcionalnog radara koji se prvi put koristi u raketnim sistemima“ – ističu u „Almaz Anteju“.

Osim toga, S-350E poseduje visoku mobilnost i dug vek trajanja. Sistem se direktno iz „marševskog poretka“ može prevesti u borbenu gotovost za 5 minuta.

Krajem jula je Defense News sastavio rejting najuspešnijih firmi iz oblasti namenske industrije na kojem se koncern „Almaz-Antej“ popeo na 11. mesto i ušao u prvu petorku rejtinga za Evropu i rastom prihoda od 62 odsto.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *