РУСИЈА ПРОИЗВЕЛА ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОРУЖЈЕ: Сви непријатељски авиони изнад Русије биће угашени!

RUSIJA PROIZVELA ZASTRAŠUJUĆE ORUŽJE: Svi neprijateljski avioni iznad Rusije biće ugašeni!

9 maja 2016

hfztr3tdsjik5234-640x426Ruski vodeći proizvođač opreme za elektronsko ratovanje je pokrenuo testove svog taktičkog elektromagnetnog borbenog sistema.

Ovaj sistem će moći da neutrališe svu neprijateljsku elektroniku kada se u potpunosti integriše sa najnovijim protivvazdušnim sistemima.

Komponente novog sistema trenutno prolaze kroz fabričko testiranje, a on će biti u mogućnosti da zaštiti vojsku i civilne ustanove od vazdušnih napada, naveo je predstavnik vodeće ruske kompanije opreme za elektronsko ratovanje, Radio-Electronic Technologies Concern (KRET). Očekuje se da testiranje bude završeno do kraja 2016. godine.

Kada se integriše sa protivvazdušnim sistemima i mrežama, novi kompleks će moći da „održava automatsku razmenu podataka sa jedinicama za vazdušnu odbranu“ što će znatno olakšati raspodelu meta.

Nova rešenja osiguravaju bezbedno suzbijanje bilo koje postojeće i perspektivne vazdušne elektronske opreme, tj. onemogućavanje rada letelica i satelita.

Kompleks će koristiti potpuno nove algoritme za elektronsko ometanje sa proširenim borbenim sposobnostima i modernizovanim dizajnom komandnog modula. On će se sastojati iz više ometajućih modula koji utiču na neprijateljske komandne sisteme pomoću moćnog i složenog digitalnog signala koji ima visok domet.

„Stvorili smo sistem za prenos multikanalnih informacija koji osigurava istovremeno ometanje različitih elektronskih sistema“, rekao je predstavnik KRET-a.

Zamenik generalnog direktora KRET-a, Igor Nasenkov, rekao je da ometajući moduli služe kao elementi hijerarhijski organizovanog sistema na više nivoa koji „optimalno raspoređuju energiju i informacije“.

Takođe, svi moduli će biti opremljeni nekom vrstom elektronske samoodbrane jer će oni „postati glavna meta u slučaju neprijateljskog napada“.

Nasenkov je u novembru 2015. godine istakao da će svrha novog kopnenog elektronskog odbrambenog sistema, koji će biti integrisan sa sistemom vazdušne odbrane, biti ometanje satelita.

Ovaj novi ometač će obezvrediti neprijateljska precizna oružja jer će suzbiti sve sisteme za vođenje, pa čak i one koji se oslanjaju na satelitske signale.

Zamenik šefa KRET-a, Juri Majevski, rekao je u novembru da je sistem osmišljen za ometanje neprijateljske avijacije i signala satelita.

On je dodao da će elementi i moduli ovog elektronskog ratnog sistema biti postavljeni na različite kopnene, vazdušne i pomorske nosače.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI15 komentara

 1. Kulak says:

  Impresivno! Svima čestitam 9.maj,Dan Pobjede!

 2. PERO says:

  ma nemoj ,,rusi rusi...naj u svemu ..serete tanko ,, lažovi ..banda ćetnička marš

 3. Portopranco says:

  Naprid antifašisti,smrt ustašama!

 4. električar says:

  Pa, gde nadjoste ovako stručan izraz ... Avioni "ugašeni"... ?

  • Slobodanka says:

   Kako drugačije prevesti kad nema električnog napajanja i razni uredjaji prestaju da rade, otkazuju tj. gase se.

 5. Usro Čavoglavonja says:

  za to vreme zapadne propalice pletu pelene svojim NATO "junačinama" :-)))

  • Ombre says:

   Nacionalisti napusite se kurca Zivio Putin I Russia da nije bilo Russa danas nebi ni postojali oni koji mrze Ruse nazalost pa postoje jer normalan cocjek koji vrijedi nesta nema na umu mrznju i nacinalnost to imaju ovi bijednici sirotinja nema muda i srca da nesto napravi najvise sto moze to je da napise glupi nacisticki komentar e pa zivio PUTINE i MAJKA RUSSSIA

 6. salko says:

  cetnici u srbiji ce nastradati zbog putinovog oruzja srbija uvek stradala zbog rusije srbija se treba preseliti u ukrajinu nemoze se srbija zvati ni biti na balkanu

  • Sloba says:

   Salko,kakav je osecaj,kad prodas veru za saku brasna?

 7. Lajla says:

  salko ,prvise seres,svi putevi vode u Rim i tamo cemo vas stici.

 8. Slobodanka says:

  Zamislite da ovakav sistem radi nad Srbijom, pa nema više bacanja raznih hemikalija i drugih opasnih materijala... Vedro nebo nad Srbijom! Lepo kao u pesmi: Noć je vedra nad Srbijom, pod kapom pustom nebeskom ..., Noć je vedra nad Srbijom,nad kućom našom jedinom...

 9. M says:

  M:-Slutio sam da je Zapad jos onda takvim oruzjem gadjao-rusio one ruske zrakoplove koji su padali na demonstracijskim letovima tijekom zapadnih zrakoplovnih izlozbi.

 10. dejan says:

  Mislim da su rusi jedan deo elektromagnetnog oruzja razvili u kojem obimu to ostaje vojna tajna medutim ako su ovladali dobro tim oruzjem koji se razvija 70 godina itekako bi mogli satelite ometati i radarske signale sto bi uistinu onesposobilo nato pakt u mnogim vojnim operacijama. Sve je stvar tehnologija.

 11. saja says:

  Sako samo ti uzivaj tebe cemo presiliti kod majcice turske pa tamo laprdajte do mile volje

 12. dejan says:

  mislim da to ide p o principu osteti satelit da ne leti a radar jakom snagom zracneja unisti module da ne moze slati signal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *