ЈЕЛЕНА МИЛИЋ НАСТАВЉА ДА ПРОВОЦИРА: Организује НАТО скуп на Видовдан!

JELENA MILIĆ NASTAVLJA DA PROVOCIRA: Organizuje NATO skup na Vidovdan!

23 juna 2016

Jelena_Milic_3245Konferencija „Zapadni Balkan i NATO pre i posle Varšavskog samita“, na kojoj će biti reči o procesu evroatlantskih integracija u regionu i o saradnji u susednim državama, biće održana u Beogradu 28. juna, u organizaciji Centra za evroatlantske studije, na čijem čelu je Jelena Milić.

– Nadamo se da će Srbija posle ovoga ubrzati procese priključivanja slobodnom demokratskom svetu, pre svega EU i NATO, i sa njima ići u susret svim globalnim izazovima, umesto da ostane mala zemlja na periferiji Evrope, pogodna za artikulaciju interesa drugih aktera – navodi se u saopštenju tog centra.

Konferencija se održava pre samita NATO-a u Varšavi, 8. i 9. jula, na kojem će se, prema rečima generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, doneti važne odluke kako bi se NATO prilagodio svetu koji se menja, a očekuje se i usvajanje Globalne strategije spoljne i bezbednosne politike, nakon rezultata „Bregzita“.

Centar navodi da, u takvoj situaciji, Srbija još nema formiranu Vladu, da se u međuvremenu mandatar Aleksandar Vučić sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, te da Srbija odavno nema jedan od najvažnijih strateških dokumenata – Strategiju spoljne politike.

I dok bi otvaranje poglavlja 31 koje se tiče spoljne, bezbednosne i odbrambene politike u okviru pregovora sa EU doprinelo da Srbija makar ukaže na to u kojem pravcu planira da ide, ruski zvaničnici, poput funkcionera Jedinstvene Rusije Sergeja Železnjaka, navode da će ta zemlja biti prinuđena da preispita niz sporazuma sa Srbijom, ukoliko se Beograd duboko integriše u EU, podseća Centar.

U međuvremenu, u Srbiji od 20. do 24. juna boravi tim NATO-a koji radi procene ispunjenosti prvog Individualnog akcionog plana partnerstva Srbije sa NATO.

Kako navodi CEAS, cilj konferencije je da javnost Srbije detaljnije informiše o značaju tih događaja i njihovim implikacijama za budućnost evroatlantskih integracija regiona Zapadnog Balkana, koji će doprineti daljem procesu demokratizacije i stabilizacije.

Na konferenciji će Centar predstaviti svoju procenu dosadašnje implementacije IPAP-a u Srbiji i preporuke sa posebnim osvrtom na sistem upravljanja krizama i planiranje u vanrednim situacijama i zaštitu tajnih podataka, za koje smatraju da su u proteklih godinu i po dana umesto unapređene, značajno usporene, kako vanrednim izborima, tako i uticajem ruske „meke moći“ u Srbiji.

KOMENTARI14 komentara

 1. SRBIN says:

  INICIJATIVA Ne da(vi)mo Beograd organizovaće u subotu, 25. juna četvrti protest i šetnju „Neće proći!“ zbog rušenja objekata, vezivanja i maltretiranja ljudi u Savamali i neodazivanja policije na pozive građana u pomoć u noći 24. aprila, saopštila je danas ta Inicijativa. „Prošlo je dva meseca, odgovorni ćute, odugovlače, lažu i zataškavaju krivična dela, kako bi nesmetano nastavili sa sprovođenjem, po građane, štetnog projekta Beograd na vodi“, navodi se u saopštenju.

 2. Barakuda says:

  Ona došla da nam priča o " slobodnom i demokratskom " svetu..... obična mentalna prostitutka, koja je za novac spremna i rođenu majku da proda ! Ta ista demokracija nas je bombardovala, otrovala i okupirala dio teritorije, a političare drži za ono što bi oni trebali imati u gaćama, a nemaju !

 3. Portopranco says:

  Ova Hrvatijanka je najveće zlo koje trenutno hoda Srbijom. Ona lobira za hrvatijanske interese, a njena politika je ustaštvo na tragu Pavelića, Artukovića i Francetića. Hrvatijanci znaju zašto je finansiraju i podržavaju.

 4. Dragan says:

  Ima li iko u Srbiji da ucutka ovu gaduru

 5. Kulak says:

  Vlast u Srbiji ili ne može ili neće da riješi problem ove ustaške lobistice koja uništava Srbiju.Kad je to već tako,problem će morati riješiti hrabri pojedinac koji će joj zapržiti čorbu.

 6. Dražen Jovan Petrović says:

  Ova ustaška lobistica sprema Srbima novi Jasenovac.Treba brzo zaustaviti ovo ustaško čudovište dok još nije kasno.

 7. Mali says:

  Ona prezivljava zbog vasih komentara koji joj pridaju vaznost.Ignorisite ih,kao da ne postoje,i komentarisite u detalje okretanje i saradnju sa Kinom i Rusijom.

 8. Pozuri polako says:

  Analiza izrecena kroz tekst, 1."Srbija je mala zenlja i ne bi trebalo da ostane na periferiji Evrope, pogodna za artikulaciju interesa drugih aktera"; sta bi ovo izgovoreno trebalo da znaci od zene koja odradjuje prljavi posao za svetske bitange i barabe??to bi pidrazumevalo da je Srbija unapred predvidjena da se oropoji drustvu jahaca apokalipse, NATO razbojnicima, i svako drugo, narocito Rusko prisustvo nije pozeljno. 2.Prema recima Stoltemberga,"doneti vazne odluke kako bi se NATO prilagodio svetu koji se menja"; gosp.Stoltenverg, svet se ne menja kako vi insistirate, jer je NATO svetski vojna struktura koja menja citav miroljubivi svet. 3.I ono sto je veoma vazno a malo vidljivo, to je upotreba nevidljivog jezika kojim ove svetske nakaze komuniciraju (28.jun, Vidovdan).Nevidljivi jezik ovih demona na planeti je jezik kodova i sifara, numerologija ( brojevi), etimologija (reci i pojmovi), poruke, boje, muzucki tonovi, sve to cini zbirni kodeks manipulacija postavljene doktrine ezoterijsko okultne ideologije svetskih bitangi i baraba, kije u Srbiji promovise ova zenska spodoba.

 9. mijo says:

  vlada srbije odgovorna za nju ivica dacic i vucic a i narod je opet izabra istu elitu da vlada srbijom kakvi glasaci taka i odbrana srbije sramota od boga

 10. rale says:

  Ko plaća inicijativu Ne da(vi)mo Beograd?možda Soroš?Rokfeleri,ili neko treći

 11. rale says:

  Zašto su dotičnoj gos Milić krvave oči.

 12. baja says:

  u kojoj je ta zena u stranci kad ona vodi politiku jeli imala 10 000 ,potpisa

 13. ajduk s says:

  Ostaviti budalu na miru i ne j.. njene izjave 2%, nek kevće po fejsu i ćao!

 14. Sofija says:

  Ucutkaj sam sebe prvo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *