ШОК У ШВЕДСКОЈ: И децу из вртића одвели на геј параду

ŠOK U ŠVEDSKOJ: I decu iz vrtića odveli na gej paradu

2 jula 2015

djeca-na-gay-pride-660x330-620x330Oko 120 dece uzrasta od 3 do 6 godina je 11. juna 2015. učestvovalo na gej prajdu u švedskom Geteborgu u sklopu predškolske edukacije.

Gej prajd drugu godinu zaredom organizovalo je udruženje RFSL, švedske podružnice ILGA Europe, čiji je bivši predsednik osuđen zbog silovanja mladića i prisiljavanje na prostituciju.

Učiteljica Sara Gazi komentarisala je aktivnost svojih 120 učenika na gej prajdu:

“Prošle godine pitali smo decu: ‘Koga ti je dopušteno voleti?’ Svi su odgovorili ‘Koga god želiš!’Od tada je to naš slogan”, rekla je Gazi.

”Svakog dana govorimo o tome kako nije važno kakve je neko polne orijentacije ili boje kože. Želimo ohrabriti svakoga da bude drugačiji, ohrabriti i podstaći decu”, kazala je Gazi.

Odlazak na gej prajd komentarisala su i deca za portal expressen.se: “Radimo to jer to želimo”, kazala je 3-godišnja Alis Geso.

I u Hrvatskoj se dogodio slučaj korišćenja škole za podsticanje izlaska na gej prajd. Početkom maja 2015. održano je prikazivanje LGBT filma “Još jednom” u kino dvorani za tri razreda porečke srednje škole u organizaciji udruženja Centar za građanske inicijative Poreč, koji se bavi lezbijskim vezama.

Nakon filma LGBT aktivistkinja Mima Simić je kao jedna od glumica odgovarala na pitanja srednjoškolaca, koja su se prethodno skupljala u kutiji u školi. Na pitanje jednog učenika: “Smemo li ići na gej prajd?”, Simić je odgovorila: “Naravno! Apsolutno! Dakako, mislim da je silno bitno da se svi uključimo u društvenu borbu protiv diskriminacije. Mislim da je silno bitno da se svi angažujemo, ne samo za prava pedera i lezbi, bitno je da prepoznate nepravdu oko sebe i da reagujete.”

S obzirom da je od udruženja Zagreb prajd gej prajd okarakterisan ne samo kao protest protiv nasilja prema homoseksualcima koji bi se ticao svih građana, nego i kao politički protest, vidljivo je da je gej prajd de fakto politička manifestacija određene političke opcije koja zagovara promenu društva na temelju rodne ideologije, a ne samo protest protiv nepravde i nasilja.

Ova je ideologija javnosti postala posebno poznata u izjavi iz promo videa za gej paradu u Zagrebu u kojoj su molitelji ispred bolnica okarakterisani kao “fašistička pretnja”.

M. Radev / Maxportal.hr

KOMENTARI3 komentara

  1. KIKI says:

    BOLESNICI!!!

  2. Sale says:

    Zleli za ludnicu...

  3. Apis says:

    VRSTA SODOME I GOMORE SU SIROM OTVORENA. Nisu problem bolesnici njih je uvek bilo. Problem je sto mracne sile svom snagom namecu bolesnike kao idealno i pozeljno ponasanje. Neshvatljivo da cute institucije pa cak i crkva ne pruza otpor. Sve skupa ovo je nezamislivo rusenje svih normi ponasanja i kostat će civilizaciju vise nego oba svetska rata. JBITE MU MATER KO GOD ZINE DA VASU DECU EDUKUJE U TOM SMERU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *