PAVEL GUBAREV: Amerika neće dozvoliti mir u Ukrajini

PAVEL GUBAREV: Amerika neće dozvoliti mir u Ukrajini

8 septembra 2014

pavel-gubarev-foto-reuters-1403682618-522847Pavel Gubarev, jedan od lidera Donjecke narodne Republike i predsednik udruženja „Novorusija“, za tv kanal LajfNjuz je rekao da nikakvog primirja ne može biti, jer to ne odgovara SAD-u.

„Kakvo primirje? Nema dogovora o tome. To je običan papir. Koliko takvih primirja je bilo od 21. februara na ovamo? Ujka Sem to neće dozvoliti. “ – kaže Gubarev.

Gubarev tvrdi da bez obzira šta Kijev potpisuje i dogovara primirja neće biti, jer to ne odgovara Sjedinjenim Američkim Državama.

Razloge zbog kojih su narušeni dogovori o primirju, Gubarev vidi i u velikoj fragmentaciji ukrajinskih snaga.

„Pored regularne vojske, čiji sastav je raznovrsan, tu je i „Desni sektor“ koji se kontroliše iz više centara, pa Nacionalna garda sastavljena od ekstremista i fanatika sa Majdana. Cela ta mašina ne može biti zaustavljena po jednom nalogu. Svako ima svoje ambicije, u regularnoj vojsci se neko trudi da dobije još jednu zvezdicu, a neko – poput Semenčenka – želi da bude nacionalni heroj.“ – objašnjava Gubarev.

Prema Pavelu Gubarevu, svi regioni Ukrajine treba da postanu nezavisne republike.

„Svaki region putem referenduma da se izjasni da li će ostati deo Ukrajine ili će biti nezavisna republika. To je onda mirno rešenje.

Otelotvorenje ideje Novorusije, prema Gubarevu, zavisi od nastrojenja ljudi, od hrabrosti ljudi koji žive na tom prostoru, od njihove odlučnosti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. zuba zubic says:

    PRAVEDNO, FASISTI NA ZAPAD, RUSI NA ISTOK, GDE VALJA, DO ODESE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *