CRNOGORSKA MRŽNJA PREMA SRBIMA: U Podgorici osvanuli grafiti, „Kolji Srbe“, „Smrt Srbima“…

CRNOGORSKA MRŽNJA PREMA SRBIMA: U Podgorici osvanuli grafiti, „Kolji Srbe“, „Smrt Srbima“…

1 novembra 2013

Podgorica-panorama-0510-2011-Bojana-Cupic-41U naselju Doljani, kod Podgorice, pojavile se šovinističke antisrpske poruke, što je izazvalo uznemirenje meštana koji smatraju da treba što pre pronaći autore.

Kako je objavljeno na portalu „Vijesti“, u Doljanima su se, na lokalnom putu od crkve prema zaseoku Burumu, pojavile poruke „Kolji Srbe“, „Smrt Srbima“ i „Albanija“.

Osnivač nevladine organizacije „Doljani“ Ljubo Varagić rekao je da su te poruke za svaku osudu.

„Mi ih shvatamo kao veoma ozbiljne uvrede i pokušaj provokacije. Smatram da su za ovakve stvari krivi isključivo političari koji ovde dolaze samo kada su izbori, zarad dobijanja političkih poena“, rekao je on.

Varagić je naveo da su meštani vidno uznemireni zbog poruka koje su zatekli na putu kojim deca idu u školu.

„Poruke su prvo primetila deca, kada su ujutro išla u školu. Nismo odmah slučaj prijavili policiji, već čekamo da ljudi dođu sa posla i da se dogovorimo“, rekao je on.

Meštanin Petar Stožinić kaže da ranije nije bilo sličnih poruka u naselju i da očekuje da se krivci kazne, kako se nešto slično ne bi ponovilo.

„Ovo je prvi put da se kod nas u naselju pojavljuju poruke šovinističke sadržine, a posebno nas čude poruke ovakve sadržine, jer kod nas nema Albanaca“, naveo je on.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *