5 godina nije upotrebila šampon

5 godina nije upotrebila šampon

15 januara 2014

sampU Americi trenutno raste trend žena koje ne koriste šampon već svoju kosu peru isključivo vodom.

Jedna od pobornica je i Žaklin Baers, žena koja nije šampon upotrebila punih pet godina, i koja je za Huffington Post objasnila zašto je prestala da koristi šampon, kako se pere bez njega i kako to sve zajedno izgleda.

„Prestala sam da koristim uobičajeni šampon jer sam bila zabrinuta zbog sastava pa sam počela da upotrebljavam skupi organski šampon koji je bio jednostavno preskup. Nakon toga počela sam da tražim alternative i naišla na jednu koja podrazumeva mešanje sode bikarbone i jabučnog sirćeta. To sam praktikovala dve godine, ali nije funkcionisalo. Kosa mi je bila suva pa masna pa ponovo suva. Iz tog razloga sam prestala da upotrebljavam bilo što i tako sada radim poslednje tri godine“, ispričala je.

Žeklin kaže i da je jedini razlog zašto više ljudi ne prestaje sa upotrebom šampona navika – odnosno proces uz koji smo odrasli pa nam je nezamislivo da ga se odreknemo.

Ona nije jedina koja je rešila da ne koristi šampon zbog raznih parabena i toksičnih materija. Spisateljica Hana Bruk Olsen „skinula“ se sa šampona na šest meseci. I verovali ili ne i ona je bila iznenađena kada je shvatila da joj je kosa postala sjajnija, zdravija i da je rasla brže.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *