5. ОКТОБАР – Дан када је пао Милошевић и Србија!

5. OKTOBAR – Dan kada je pao Milošević i Srbija!

5 oktobra 2016

peti-oktobar-54t5

Pre 16 godina, 5. oktobra, posle višednevnih protesta širom Srbije, na ulice Beograda izašlo je više stotina hiljada ljudi. Tim demonstracijama, 2000, okončana je vladavina Slobodana Miloševića. Petooktobarski narodni bunt ispred Doma Narodne skupštine, bio je vrhunac višednevnih protesta zbog odbijanja Miloševića da prihvati poraz na izborima za predsednika Jugoslavije održanim 24. septembra od Vojislava Koštunice, kandidata DOS.

Narod predvođen liderima opozicije insistirao je da je Koštunica već u prvom krugu pobedio, dok je Izborna komisija saopštila da je kandidat DOS osvojio 49 odsto glasova, zbog čega je najavljen drugi krug glasanja. Usledio je poziv na proteste i generalni štrajk rudara „Kolubare“. Demonstranti su oko 15 časova probili obezbeđenje i ušli u Saveznu skupštinu, u obližnju policijsku stanicu u Ulici Majke Jevrosime i zgradu RTS. U demonstracijama je nastradalo dvoje, a povređeno 65 ljudi.

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Bice jos dana da se izmire racuni.

  2. 10 para says:

    Nije to bio bunt "naroda" nego podivljalih kukavica i siledžija. Malo miliončića sa zapada i eto ih ko poplava. Daće Bog da vam sudimo. Koštunicu su sklonili Zapadnjaci na sigurno. Može da bude srećan i zahvalan, kao što im je bio zahvalan za pomoć u rušenju Srbije. Ovi posle idioti, Đinđić, Tadić, Dačić, Pajtić, Vučić, Nikolić i ostali, nisu vredni pažnje. Baš me zanima kako Koštunica pogleda sebe u oči na ogledalu, gledajući svaki dan plodove svoga rada po Srbiji.

  3. mijo says:

    nije pala srbija nego miosevic srbija se oslobodila bracnog para m-m ali nije njihove dece

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *