ШТА НАМ ЈЕ ДОНЕО 5. ОКТОБАР? – Тада је, господо, рушена Србија! Рушен је и у црно завијан српски народ!

ŠTA NAM JE DONEO 5. OKTOBAR? – Tada je, gospodo, rušena Srbija! Rušen je i u crno zavijan srpski narod!

5 oktobra 2019

Piše: Miloš Kordić

Danas, na 19. godišnjicu 5. oktobra ima ih koji se već od ranih jutarnjih časova pitaju, a i tokom dana će se pitati, i u medijima i međusobno, a i sami sebe će verovatno pitati: šta je to nama doneo a šta odneo 5. oktobar 2000. godine? (Naravno da bi njegove od Zapada, koji je sam sebe prozvao međunarodnom zajednicom, dobro plaćene lučonoše, odnosno horda antisrba, neostvarenih profesora, političara, nastranih seksualnih anemičara, koji u životu ni predsednici saveta stanara svojih zgrada nikad nisu bili, obijača Narodne skupštine, razbijača stakala po izlozima Beograda, kojekakvih besposličara… volele da se taj njihov dan piše velikim slovom. Bilo bi u stvari lepo, mislili su već 6. oktobra oni, da se taj njihov 5. oktobar proglasi državnim praznikom. Ali im se to nije ostvarilo. Malo je onih koji ga hoće i s malim a kamoli s velikim slovom. Jer među njima, tim uličnim prevratnicima, bilo je i onih koji su ga se prvi odrekli, koji su izdali njegove i svoje a da nikad nisu ni znali ni shvatili kakve i čije ideale.)A sad najpre o tome šta nam je doneo.

Doneo nam je globalističku, neokapitalističku, robovlasničku diktaturu, anarhiju i nekulturu. Doneo nam je ideologiju potpuno stranu čoveku ovih prostora, a Srbima posebno. Doneo nam je levke za ispiranje mozgova. Doneo nam je podmuklost, podlost, destrukciju svake vrste, svih oblika. Doneo nam je laž u svemu, za sve i o svemu. Doneo nam je bedu, glad, siromaštvo na svakom koraku, bezbrojne narodne kuhinje, doveo nas pred kontejnere.

Da bi se dogodio 5. oktobar, morao je da nam se donese osiromašeni uranijum i bezbrojne bolesti s njim i od njega.

I šta nam je još doneo 5. oktobar?

Doneo nam je tobožnje naše vlasti pune neznalica, nesposobnjakovića i mrzilaca svega što je Srbija, svega što su Srbi i svega što je srpsko. Doneo nam je haos u kome se ne zna ni gde je kraj a gde je početak bilo čega. Doneo nam je razdor. Doneo nam je svoje neljudsko i antiporodično radno vreme. Doneo nam je smeće od svojih američkih filmova. Doneo nam je medije, uz zaista retke izuzetke, koji su dno najdonjeg svakog dna od bilo kakvih medija, od bilo kakvog novinarstva. Doneo nam je nametanje krivice za ono za šta nismo krivi. Doneo nam je predsednike izvinjavaoce za ono što nikad i nikome nismo učinili. Doneo nam je pljačkaše, razne tajkune, izrabljivače, otimače mnogo čega što je narod decenijama stvarao i stvorio. Doneo nam je razne belosvetske porobljivače. Doneo nam je inostrane ambasadore koji nam vode naše političare i do toaleta. Doneo nam je bezbrojne inostrane banke koje su nas do gole kože opljačkale. Doneo nam je privatizaciju koja nam je uništila sve što smo imali. Doneo nam je enormne dugove. Doneo nam je (i doveo) odnekud iz belog sveta tobožnje eksperte, a našeg porekla, za sve i svašta, koji su nam odrali i ovo malo kože što nam ostalo na kostima. Doneo nam je nemerljive količine droge, alkohola. Doneo nam je razne policije i žandarme, koji su uglavnom bespomoćni, jer se broj zločina širi neviđenom brzinom, a njih nam je, policajce i žandarme, postavio ispred škola, dečjih vrtića, zdravstvenih ustanova… Doneo nam je profesionalnu vojsku čiji se pripadnici upućuju u beli, široki i ratovima zahvaćeni svet. Ali ih nema na Kosovu i Metohiji. Ali ih nema u Raškoj oblasti, u kojoj caruju Prijatelji Sandžaka. Doneo nam je amerikanizaciju svega i u svemu: od televizijskih slagalica do naziva firmi. Doneo nam je, ma ko šta mislio o tome, čistu i bespogovornu okupaciju. U kojoj se sada provodi sve ono što nije stiglo da se provede proteklih godina, od 5. oktobra 2000. godine. Amerika ne spava, Evropska unija ne spava, Nato ne spava. Bar kad je ovo Srbije što je ostalo u pitanju. Jer uslovi za prijem u Evropsku uniju, tu laž od bilo kakve unije, množe se i postavljaju jedan za drugim.

A sada o tome šta nam je odneo.

Odneo nam je sistem koji u mnogim svojim segmentima nije valjao, nije bio dobar, naravno, ali ga je trebalo menjati, dorađivati, poboljšavati – bio bi bolji od ovoga što sada imamo. Odneo nam je državu, kojoj ni dan-danas ne znamo granice. Odneo nam je Kosovo i Metohiju. Odnosi nam Vojvodinu, Rašku oblast, jug Srbije… Gde je kraj? Odneo nam je ekonomiju: i banke, i privredu, i u privredi, bespogovornom i neviđenom pljačkaškom privatizacijom, sve što je radilo i proizvodilo. Odneo nam je dakle proizvodnju i izvoz. Odneo nam je školstvo, porodicu, oteo nam je decu, odneo nam je vaspitanje. Svakodnevno nam odnosi deo po deo onoga što smo bili: i tradiciju, i nacionalno osećanje, i znanje, i veru, i pesmu i igru, i kulturu, i zabavu, i sport…

Odneo nam je 5. oktobar i dobar deo onih koji su ga na krilima laži i plaćeništva i doneli. Jer ti nisu više potrebni svojim belosvetskim gazdama. Pa su ih nasledili oni koji su 5. oktobra 2000. godine bili njihovi žestoki protivnici. Da oni nastave onde gde su petooktobarci stali. Pa će narod ove zemlje imati priliku da se uveri kako će i šta će oni – ti žestoki protivnici priznavanja Kosova, privatizacije, zaduživanja… Narod će imati priliku da vidi i čuje. A do tada – ko preživi…

A gospodi petooktobarcima nikako nije jasno da se oni nisu u toj petooktobarskoj ujdurmi, u tom sveopštem haosu po beogradskim ulicama borili protiv Slobodana Miloševića i njegovog režima. Njima nikako ne ide u glavu da oni nisu njega rušili, kao što su mislili.

Tada je, gospodo, rušena Srbija! Rušen je i u crno zavijan srpski narod!

To je bilo u pitanju. A ne Slobodan, koji je ni koju godinu ranije bio vašim gazdama faktor mira i stabilnosti na Balkanu.

A sada, četrnaest godina posle svega, gotovo da je i nevažno šta je Srbima i čitavoj Srbiji doneo a šta odneo taj nametnuti dan, odnosno ta noć. Jer lepo je narod rekao a Vuk zapisao: Čuvaj ti mene od svoga, a od tuđega ću se ja sam čuvati.

(Intermagazin.rs)

KOMENTARI115 komentara

 1. Zapadnjak says:

  U pravu ste Vi gospodine Kordić,ništa dobroga taj 5. oktobar nije doneo,međutim,pomogao nam je da shvatimo s kim imamo posla i kakvi to ljudi,kakvi to "Srbi"stvaraju novu Srbiju,videli smo i sablju,videli smo i iskežene očnjake ostrašćenih nikogovića koji su vapili za lustracijom,doživeli i ubistvo Premijera,čak se i jedan Bački pevač odrekao Srpstva,priznao da je Austro ugar,tj.Hrvat,popularni glumci(Sivi dom)pretili su pesnicama i rečima,drali se da će vešati ove što se "kurče",sva sila izmeta se valjala ulicama Srbije,sva pogan podivljala i opijena anarhijom upadala u banke naoružana AK47,pretila,tukla i šamarala ljude koji su pokušavali da spreče taj haos,tako šta Srbija nije zaslužila,ako je Balaševiću i Lečiću smetao Milošević,odpremili su ga tamo gde je i umro,bez šanse za nekakvu obranu,a on to njima nebi uskratio,sigurno.Danas,kad šačica ljudi pokušava da napokon na noge postavi razvaline Srbije,pljuju ih sve iz zasede ti isti,Balaševići,Lečići,Kostreši,Čanci,Pajtići,otkidaju kao što rekoste posle Kosova Vojvodinu,pitam se zašto,jel im je malo,zar nisu dovoljno zla naneli ,opljačkali,u crno zavili,zar im njihove gazde ne daju više,ili im daju još više da uništavaju i pljuju po Srbiji.Balašević je ostvario san,peva u Hrvatskoj,zajedno sa Tompsonom,Lečić je još veći glumac,svi su situirani,samo im je dosadno a i ne vole Vučića,hmm,pa ne volem ga ni ja,ali ima li sad,ima li neko koga će oni gurati za Premijera,kako se taj zove,neka kažu,pljuvanje u vetar nikome ništa dobro nije donelo.

  • zoran milojković says:

   Svaku promenu sistema,koja je bila cilj,sprečila je Služba ubacovanjem svojih agenata u DOS!Oni su i napravili čitav haos da bi vi njihove sluge danas ovako pisali! Proći će i vaše brozovsko-pljačkaško vreme! Pogani izrodi!

   • Korolev says:

    Čista glupost i mepoznavanje suštine...Kapitalizam je po definiciji neodrživ,ubija ga višak proizvoda.Ako svet teži ka miru mora da promeni uređenje i zbaci kapitalizam.Doneo nam je taj crni oktobar da od države koja je pravila traktore kombajne i svašta još-sad nemamo firmu ni koja lopatu ili dobar ašov ne može da napravi.Ugasio je oktobar Rakovicu ali stiže indijska Mahindra koja pravi tri puta lošiji traktor,ugašena je EI ali tu su Turci treba im tržište,imali smo tamo i fabriku polupšrovodnika sad ni poštenu žicu ne pravimo.Zaduženi smo više od cele SFRJ bez nade da to stane,udarili smo u dno a koppamo i dalje...Doneo nam je plaćanje školarina,plačanja kod lekara-više zubara nema na socijalnom spisku,doneo nam je izvršitelje i porez na sve osim vazduha za sad...Jedan moj prijatelj je imao četrdeset radnika i sve izvozio,sad ima samo dva radnika i sastavlja kraj s krajem,Doneo nam je milijardere i profesore i doktore koji zarađuju manje od kafe kuvarice u vladi,smanjuje se broj zaposlenih jer se masovno napušta Srbija,čemu školovanje i nauka kad doktori prodaju pečurke za platudonneo je da žene ne smeju da rode da bi sačuvale posao,a nekad smo imali za žene porodiljsko bolovanje sto posto plaćenodoneo nam je nesigurnost na ulicama,kriminal,petsto dece je nestalo prošle godine?!??!Donelo nam je uskraćivanje brojnih ličnih sloboda,vojsku kapaciteta lovačkog društva,ugašene innstitute i istraživačke ustanove,bolje se živelo u Slobino vreme pod sankcijama nego danas u "slobodi"...Doneo je i nešto dobro,samo jednu stvar-ne benzinskim pumpama ima goriva!A i da dodam,doneo je agencije koje pogađaju poslove u ime radnika,zatim radnike šalju na posao u pola plate a pola "teškom mukom zarađenih para" trpaju u svoje džepove ne radeći ništa!Socijalizam nije savršen,nema tog uređenja koje je savršeno,ali,ako je ono loše-ovo je sto puta gore!!!

   • Velika Metla says:

    zoran milojković,da nije bilo "dos-a" ne bi bilo ni ovih pljačkaša koji su nastavili pljačku na "dosovski" način. Najveće pleme brozovsko je DOS.

  • Željko says:

   Susjedi dobili ste demokraciju, ha-ha!

 2. Rango says:

  Zapadnjak potpisujem od reči do reči!Ništa ne bih ni dodao ni oduzeo!Pozdrav.

 3. Zumreta Kostovski says:

  Odlican tekst a posle Zapadnjakovog odgovora, sa kojim se potpuno slazem, nemam nista da kazem. Sve je receno!

 4. Den says:

  Zapadnjak. Nisu oni krivi , krivi smo mi , sta smo im dali da nas uvuku u sve ovo , krivi smo mi koji smo bjezali 90-tih, krivi smo mi sta nam je sve drzae no nase. Krivi smo mi sta nam nevaljaju rodjena deca , sta oni nece da rade , hoce samo muktileba. Hoce samo da drugi se bori za njega , jer mi smo im unistili buducnost, tako oni kazu. Niko nikome ne vaja , nikome nista nemozes reci , svi su pametni , Jeb..s drzavu koja nemisli na narod , a narod je potkrada , nevoli ,rusi, pljuje ... Pogledaj te koliko se rusi drzava po svijetu , pravi se globalan rat, mi sutimo , porazeni na svim poljima ,trazimo hladovinu da kafu pijemo , misleci "to se nas ne tice" , ticat ce nas se , i te kako , slobodu niko nije donio ko trupac na ledjima i bacio ga vam pod noge da je gazite , za slobodu se bori iz dana u dan , radom krvlju i suzama, zato neka nam je Bog dragi na pomoci.

  • bato says:

   5 oktobar je samo srusijo dva glavna komunisticka tatu i mamu ali nisu srusili decu komuisticku ta deca su usli kod zorana dindida i pojeli ga za kratko vreme i oni sada opet odluciju srbiji kuda ce kud je tito reko tuda srbija se vodi u uniju

 5. Dragana says:

  Bravo Zapadnjace, govoris kao sto vecina postenih ljudi misli i kaze, ali tiho. Treba da grune u glas ta vecina nas koji grcamo u ovoj sirotinji nicim zasluzenoj, nemocni da bilo sta promenimo, pa cekamo da se desi cudo. Mozda ce se i desiti, cvrsto se nadam. Hvala ti za sve sto si napisao, budi nadu.

  • Pera says:

   Dragana, netreba vise gruvanja ! Gruvali su nazovi Srbi koje je zapadnjak naveo pa smo dobili sta, nista, samo smo izgubili i sto smo malo imali. Setite se stotine hiljada Srba po cici i zimi pljuvalo je po Slobi i RTSu. I cu ih djavo, reko bi covek da on zivi na zapadu i nestade Slobe, bombardovase RTS, trazili su i dade im djavo. Vukli su se po ulicama prateci najveceg veleizdajnika u istoriji Srpstva, djindjica i eto nam mrak. Pitah tada ljude, sto treskate u serpe i vristite, zvizdite, sto se dragom Bogu ne molite ? Odgovor je bio, pa ovo su moderne molitve. Nikad nije bilo niti ce biti ! Dragana i svi dragi ljudi, braco i sestre Srbi, samo molitva nas moze spasiti, samo Bog je taj koji moze zgromiti tu cionisticku silu, te satanske nato legije, niiiiiiiiiiiiiiiiiko drugi ! Dok nam se Bog ne umilostivi i dadne nam Srbina za vladara, nista od nas, a dace nam ako ga izmolimo ! Pa ljudi, cela nasa istorija govori kako nas je Bog spasavao ! 5 vekova pod seldjucima i nestade imperija, napadose austrougari i nestadose, hitler i ostali, nestadose. Bombardovase nas ,,prijatelji,, i nesmese da umarsiraju u Srbiju, samo im bestije siptarcine davase prolaz. Ili ce mo se moliti za spas svih nas, naseg naroda ili ce mo nestati ! Za vreme bombardovanja sve crkve u Rusiji su imale vecernje molebane, bdenija za spas nas, brace Srba. Blazenopocivsi patrijarh Pavle je 3 puta zvao u crkvu sv.Marka i prvi put dodje oko 100 ljudi. Od 7 miliona 100 ljudi ? za nas ? za sebe? za nasu decu? Sve smo pokusavali, djavola prizivali, svoje predsednike pljuvali i nista ! Ajte onda ljudi sto jedino vredi, Boze oprosti nam i dometni nam vere ! Spasi nas od svih svetskih bezboznika, pa i nasih !

 6. ARTILJERAC says:

  MNOGO SMO SE PREVARILI , MISLEĆI DA dos-OVCE TREBA PRATITI I PODRŽATI. ŽIVELA CSRBIJA

 7. Rade Bukarar says:

  stradao je vecinski srpski narod a obogatile se fukare i izdajnici

 8. DRAGAN says:

  Doneo nam je radoznalost, jer nas je na granici čekalo 6 milijardi dolara koje nikada nismo dobili. Rudari su dobijali 100 evra dnevnicu radi reklame. Sve firme su opustošene, zaposleno je žutih u hiljade izmišljenih radnih mesta po državnim fimama a ničim zarađeno. Krediti dok su bili kod građana i država je nešto vrtela, malo zadužila i popunjavala rupe dugova, a sada smo svi zaduženi pritisnuti uza zid. Afera za aferom, svest nam je propala. Naše direktore da postaviš po Nemačkoj da vladaju gde su jake firme, sve bi upropastili. Mi nemamo ni firme ni svest. Sadašnja vlast pokušava iz pepela da nešto uradi i to na mišiće što para uši kod ovog propaćenog naroda. Svi su se ispucali i dokazali svoje Teško je danas biti pametan a da te svi slušaju i da iskreno misle da se žrtvuju za bolje sutra.

 9. milord says:

  Ne treba više čekati i žaliti na život nedostojan čovjeka. Neka se konačno probudi gnjev u narodu koji će srušiti sve nezdravo što je na vlasti. Za godinu, tačno na 15-goodišnjicu "glupog" 5. oktobra zbog kojeg bi trebalo da se stidi hiljade ljudi, moraju se birati na odgovorna mjesta pametni i prije svega ljudi kojima je matrica ČOJSTVO. Valjda su greške koje su samo brukale ponosni narod srpski dostigle svoj vrh. Sad neka se urušavaju zajedno sa onima koji su ih stvarali. Neka dostojanstvo stupi na scenu gdje puzavcima pred velikim "silama" nema mjesta ni u rudnicima.A što se tče likova poput Balaševića, Lečića...i ostalih ljubitelja svega što nije srpsko, treba okrenuti ledja.

 10. Pingback: Zvijezda je crne sudbe nad njom | Pogledi

 11. Pingback: ŠTA NAM JE DONEO 5. OKTOBAR? – Tada je, gospodo, rušena Srbija! Rušen je i u crno zavijan srpski narod! | Jadovno 1941.

 12. Treasure says:

  Ah, i see. Well tht'as not too tricky at all!"

 13. Bubuleja says:

  Procitah tekst i ne mogu a da se ne upitam u kojoj je zemlji doticni ziveo do 05.oktobra 2000?Redjajuci tako negativne momente koje je doneo taj dan,moram da pitam sledece.Da li je Srbija do 05.oktobra bila zemlja izobilja,da li su redovi ispred kontejnera poceli od tog dana ili mnogo pre njega,nismo li obraz i postenje izgubili tokom 90`tih godina proslog veka,nismo li pre 2000 izgubili prijatelje u svetu itd.? Gosp. Kordicu htedoh Vam samo reci da je sve sto ste naveli pocelo mnogo ranije od datuma koji ste naveli.Naravno da ima mnogo losih stvari koje su pocele tog dana,ali vecina druze Kordicu datira mnogo pre 05.oktobra.

  • Zoran iz Sumadije says:

   Bravo brate Bubuleja. Pa i te fukare koje su dosle 5. Oktobra je stvorio Milosevic, samo je mislio da je dovoljno pametan i da ih drzi pod kontrolom, a po potrebi okrece jedne protiv drugih.

  • Pitagora says:

   Bravo, Bubuleja, pčelice pametna!

  • Za Srbiju says:

   Zaboravio si osnovno pravilo. Kada je država u ratu, onda svi zajedno brane njene interese. Samo fukara potkopava temelje države i bori se za vlast, odnosno lične interese pojedinaca. Miloševiću je trebao da sudi srbski narod za sve što nije uradio. Ali ove posle njega, trebalo je vešati na Terazijama.

   • Doktor says:

    Bravo!

 14. Pravdaa says:

  Danas treba proglasiti peti oktobar kao dan prevare šibicari su uspeli da hipnotišu narod zato danas počnimo kontra REVOLUCIJU da potremo sve što nam je peti oktobar oteo i vratimo ono što bi se moglo vratiti a ove izdajničke vlade protjeramo i zabranimo im imovinu i povratak u zemlju.

  • Pitagora says:

   5. oktobar je možda bio prevara pod uslovom da smo imali velika očekivanja od njega (a jesmo). I Slobin dolazak na vlast bio je obeležen velikim očekivanjima a usledile su grozne devedesete, sankcije, ratovi, infla cija, bruka i sramota. Zašto onda i to nije bila prevara?!

 15. ljiljana says:

  Koliko vidim-jedina NORMALNA osoba ovde je BUBULEJA.Svi ostali su ocigledno KOMUNJARE koje ni do 5.oktobra a ni posle njega ne zive u Srbiji.Pa na vlasti su sada oni koje smo smenili 5.oktobra.Komunisti,Socijalisti i Radikali-samo se ovi zadnji zovu sada drugacije. Vratili ste ih-sta vam opet ne valja? Niste hteli strucnjake,skolovane ljude.Ubili ste PREMIJERA...Sada imate boljeg-bas onakvog kakvog i zasluzujete! Treba da vas je sramota.Takvi su unistili i unistavali Srbiju..buducnost svoje dece..unuka... Nije 5.oktobar doneo sve to sto navodite-lose....Nego oni koji su do 5.og oktobra i sada-NA VLASTI! Zajedno sa vama-koji ne vidite dalje od nosa!,,NEBESKI NAROD,,....DA NIJE ZALOSNO-BILO BI SMESNO...uzas bre..Stidim se sto medju mojim Srbima ima takvih ljigavaca...koji nas vuku na dno!

  • simo says:

   ljiljo- idi heklaj -nemas pojma..bre...

  • Dane Radakovic says:

   tacno je tako ljiljo opet titina banda crvene ustase sepure se po srbiji i vladaju

  • Za Srbiju says:

   Te školovane demokrate, izvele su ulični puč. Tipično za Brozove revolucionarne naslednike. Samo promeniše ime od komunista u demokrate, ali je antisrbska politika ostala ista. I danas vladaju Srbijom, što su u vlasti, a što drže medije, SANU, Univerzitet, institute, školstvo, kulturne institucije, razne NVO i svi se najstrašnije obračunavaju sa rodoljubnim Srbima. Oduzimaju im katedre, radna mesta, sudki progone, ne dozvoljavaju im da priđu medijima, opšti progon. Deklarišu se kao jugosloveni i tobožnji srbi. Od Srbije prave novu antisrbsku državu, zvana Nova Jugoslavija.

 16. mark says:

  Nedovoljno je pitati se, sta nam je doneo 5. oktobar? Zna sed. Nista dobro. To oseca svaki posten gradjanin Srbije. Medjutim, vreme je da se Srbi upitaju, ili da upitaju zaduzene politikante, da li odgovorne za puc 5. oktobra i propast Srbije treba i zakonski goniti? Zaar srpski narod nema toliko snage ili hrabrosti da se suoci sa pravim pitanjima? Zar, bez revolta treba, naprimer, pustiti onog Vuka Draskovica, da i dalje deli NATo-ovske lekcije pasivnom srpskom narodu. A, ima ih premnogo takvih, ovih dana, po zemlji Srbiji.

 17. LADY GAGA says:

  Pozivam sve vas koji još nijeste, da pod hitno potpišete peticiju protivu rijaliti programa, kao vrhunskog kulturocida i najprizemnije promocije svakovrsnih perverzija. Ako su Parovi i Maldivi namenjeni polupismenoj populaciji uličarki, prigradske vašljive sirotinje i planinskih masturbatora, a Farma je okrenuta ka fanovima starleta-izbeglica-pušačica Hefnerovog Hjua, dotle je Veliki Brat prihvatilište za nakaze, kanibale, transrodne pedofile, kojekakvu gamad iz bjrm i potomke domobrana preteklih iz Blajburga, a sve to u moralno posrnulom Beogradu, koji preko ovakvih idiotarija nastoji da ponovo postane centar nekakvog Regiona, umesto da bude glavni grad Srba i Srbije. I dok retardirani neškolovani i funkcionakno nepismeni graždani i graždanke Regiona, nabijem isti na klinac, bleje u kyrwe i starlete sa licima poput majmunske gu.zice, politikantima je obaška dobrodošla jedna vaka zanimacija dokonog pučanstva, e da bi pozavršavali mutne radnje i sotonske poslove,kao što je,npr. NASELJAVANJE SIRIJSKE VAŠLJIVE GAMADI U SRBIJI.

 18. Mladen says:

  Ljiljana,zao mi je samo sto je taj TVOJ ubijeni premijer skoncao na taj nacin,sto pre toga nije izveden pred sud ove drzave i javno obesen pre drugog dnevnika na RTS-u."Demokrate" su vecinu Srpskog naroda preveslali zedne preko vode,ubedjujuci,potpomognuti zapadnim medijima i zapadnim parama,nas narod da je Slobodan Milosevic krivac broj jedan.Ubedili su ovaj narod da po dolasku njih na vlast sve ce biti drugacije,doduse tu nisu lagali,zaista jeste mnogo drugacije..mnogo je gore.Ubedili su narod da su oni ti koji ce sacuvati Srpski interes,narod,ekonomiju,teritoriju...A ispostavilo se da su od pocetka zeleli kontra stvar,da im je od pocetka nalozeno da Srbija mora biti slaba,i dobrano su uspeli u tome.Da zlo bude gore,i trenutna vlast je uradila isto,na celu sa imperatorom Vuckom,odigravsi na kartu nacionalnog spasa..Svi smo svedoci sta se ipak desava sa Srbijom i Srpskim narodom,da vise ne znamo sta cemo vise od ponizenja i izrugljivanja nad nasim narodom,a o pljacki i da ne govorimo..Sledeci put zaista svi moramo dobro da razmislimo kome dajemo poverenje,a misljenja sam da celokupna trenutna politicka scena treba da se ukloni iz politike i javnog rada,zaista je vreme za neke nove ljude...

 19. robokap says:

  Pobedili su SINOVI I UNUCI TITOVIH GENERALA I UDBAŠKIH FUNKCIONERA:i SLEDBENICI SRBIJANSKIH TITOVIH DUPELIZACA ALA DRAŽA MARKOVIĆ;LJUBIČIĆ;MINIĆ I SLIČNI:POBEDILA JE ONA KLIKA ZA KOJU SU ODLUKE DREZDENSKOG KONGRESA KPJ IZ 1928 BIBLIJA:

  • Za Srbiju says:

   Tako je. I danas vladaju. Prave antisrbsku državu, jer danas je u Srbiji zabranjeno da budeš Srbin. Kao u vreme monstruma Broza.

 20. robokap says:

  VLAST PRERUŠENIH POTOMAKA TITOVIH GENERALA I UDBAŠA

 21. Batina says:

  Bubuleja i ljiljana su lupali u serpe. Eto vam ga na sad.

 22. TARAS BULJBA says:

  LJILJANA NE SEWRI KAO FOKA!!! DR ZORANA DJINDJICA JE UBILA BRITANSKA TAJNA SLUZBA MI6!!!

 23. deda mraz says:

  Bravo robokap to je tacno sve sto si rekao tj. to je vodio komunisticki sljam koji je 1974 unakazio Srbiju i Srbe sa ustavom koji su doneli, a za ovu Ljiljanu i Bubuleju pa kako to da vam sef kabineta Mike Spiljka, Vuk Draskovic bude glavni covek te revolucije i cigan Cedomir Jovanovic koji je radio za DB i oni nisu komunjare a vi nekakve komuniste trazite negde po svetu.Crvena burzoazija sa Dedinja i debilni trbljavi i guzati generali sa istog tog Dedinja su unistili Srbe i ti petokolonasi su vodili taj puc.

 24. Vide Daničić says:

  Jedno je stanovište šta je prosečan glasač i Srbin intimno osećao i kakav je stav imao prema dotadašnjem neokomunističkom cobijevom režimu - a drugo je stanovište da li su srbski glasači uopšte o bilo čemu odlučivali u tzv. glasačkoj promeni režima! Većina Srba su dočekali Slobu kao "slobodu" i većina se brzo razočarala kada je osetila da on u stvari nije bio spreman na suštinske promene koje bi Srbiju oslobodile komunjarskog i jugoslovenskog i tiiitoističkog nasleđa. (Još kad se tome dodaju Mirine julovske avanture i budalaštine...?!) Zbog toga je dobar broj glasača glasao za tzv. kvazi demokratske promene. Međutim, u suštini Srbi izborom nisu ništa tada mogli rešiti, jer je cionistički SAD-izam već bio odlučio da u Srbiji izvrši promenu vlastu. (Izborima se nikada ništa u istoriji nije rešavalo u korist naroda, jer kad bi to bilo moguće - izbora ne bi ni bilo!) Oktobra 2000. g. cinistički SAD-izam je u Srbiji izvršio prvu u seriji obojenih revolucija koje su bile instriment projekta dekompozicije sveta. Srbija je bila prva na udaru zbog toga što je SAD-izam u svojoj doktrini uvođenja cionističkog NSP zaključio da pre konačnog obračuna sa Rusijom mora uništiti Srbiju kao malu Rusiju. Ogromne su količine naštampanih zelenih novčanica uložene u tu promenu, a u Srbiji se uvek nađe izdajnika koji za lovu izvršavaju sve moguće izdaje i veleizdaje. Dakle, bez obzira na srbske glasačke stavove i na izbore, Srbi nisu mogli ni u kom slučaju sprečiti oktobarske promene. (M. Ekmečić je nedavno izjavio da je amerika u odvajanje C. Gore od Srbije uložila preko 55 mil. amer. $!) Osim toga, sada je nama svima jasno da tzv. demokrate nisu čak ni pobedile Slobu na izborima! Jednostavno, izbori su bili lakrdija, jer je izborna volja utvrđena pre održavanja izbora! No, ostaje intimno, lično kajanje i na samu pomisao u tim vremenima da je bilo potrebno izvršiti tzv. demokratske promene. Jer smo tek posle svega spoznali da i od goreg postoji mnogo gore. Pametni su već rekli da je tzv. neoliberalna demokratija gora od fašizma. (Veliki M. Ekmečić je izjavio u jednom od poslednjih intervjua da su posledice oktobarskih promena 2000. g. u Srbiji poraznije od kosovskog poraza!) Mi smo Srbi mali narod i posle nemanjićkog perioda mi nikada ne bismo imali ponovo državu da nije bilo ruske pomoći, bez obzira na činjenicu da katkada nismo razumeli i nismo prihvatali neke ruske spoljnopolitičke poteze u odnosu na Srbiju. U vreme oktobarskih promena, nažalost, Rusija nije štitila ni samu sebe. A posle Putinovog dolaska na čelo ove velike bratske države i naroda, tzv. srbske demokrate već su bile zabrazdile neprovratno u zapadnjačko i jevrounijatsko krilo plaćeništva i veleizdaje. Nama je ostala jedina mogućnost da odmah smenimo veleizdajničku vlast i napustimo kurs jevrounijaćenja i da se priklonimo Rusiji i Evroaziji. Međutim, mi smo kao narod potpuno slomljeni i nemamo više snage ni za kakav otpor katastrofi u koju nas vodi neodosmanlijska vlast. (Naša deca uče već istoriju u školama u kojoj piše da su arnauti starosedeoci na Balkanu i da su Nemanjići izvršili agresiju na njih i prisvojili njihovu zemlju i kulturu. Tako ispada da mi danas samo vraćamo arbanasima njihovo Kosovo i Metohiju?!) Srbiju kao državu i Srbe kao narod cionistički SAD-izam i EU konačno će uništiti režiranom azilantizacijom. Ako se ne pokajemo i Boga ne umolimo da nam pomogne i ulije nam veru i snagu u nove promene kojima bismo poništiti neizmerno zlo tzv. oktobarskih demokratskih promena - nećemo više postojati... Gospode Bože, Svemogući i Svemilostivi, pomiluj nas grešne!

 25. Vide Daničić says:

  (Moli za razumevanje zbog ponovnog postavljanja komenatar ćirilicom, jer sam ga greškom pustio na latinici. A to ne mogu da podnesem!) Jedno je stanovište šta je prosečan glasač i Srbin intimno osećao i kakav je stav imao prema dotadašnjem neokomunističkom cobijevom režimu – a drugo je stanovište da li su srbski glasači uopšte o bilo čemu odlučivali u tzv. glasačkoj promeni režima! Većina Srba su dočekali Slobu kao „slobodu“ i većina se brzo razočarala kada je osetila da on u stvari nije bio spreman na suštinske promene koje bi Srbiju oslobodile komunjarskog i jugoslovenskog i tiiitoističkog nasleđa. (Još kad se tome dodaju Mirine julovske avanture i budalaštine…?!) Zbog toga je dobar broj glasača glasao za tzv. kvazi demokratske promene. Međutim, u suštini Srbi izborom nisu ništa tada mogli rešiti, jer je cionistički SAD-izam već bio odlučio da u Srbiji izvrši promenu vlastu. (Izborima se nikada ništa u istoriji nije rešavalo u korist naroda, jer kad bi to bilo moguće – izbora ne bi ni bilo!) Oktobra 2000. g. cinistički SAD-izam je u Srbiji izvršio prvu u seriji obojenih revolucija koje su bile instriment projekta dekompozicije sveta. Srbija je bila prva na udaru zbog toga što je SAD-izam u svojoj doktrini uvođenja cionističkog NSP zaključio da pre konačnog obračuna sa Rusijom mora uništiti Srbiju kao malu Rusiju. Ogromne su količine naštampanih zelenih novčanica uložene u tu promenu, a u Srbiji se uvek nađe izdajnika koji za lovu izvršavaju sve moguće izdaje i veleizdaje. Dakle, bez obzira na srbske glasačke stavove i na izbore, Srbi nisu mogli ni u kom slučaju sprečiti oktobarske promene. (M. Ekmečić je nedavno izjavio da je amerika u odvajanje C. Gore od Srbije uložila preko 55 mil. amer. $!) Osim toga, sada je nama svima jasno da tzv. demokrate nisu čak ni pobedile Slobu na izborima! Jednostavno, izbori su bili lakrdija, jer je izborna volja utvrđena pre održavanja izbora! No, ostaje intimno, lično kajanje i na samu pomisao u tim vremenima da je bilo potrebno izvršiti tzv. demokratske promene. Jer smo tek posle svega spoznali da i od goreg postoji mnogo gore. Pametni su već rekli da je tzv. neoliberalna demokratija gora od fašizma. (Veliki M. Ekmečić je izjavio u jednom od poslednjih intervjua da su posledice oktobarskih promena 2000. g. u Srbiji poraznije od kosovskog poraza!) Mi smo Srbi mali narod i posle nemanjićkog perioda mi nikada ne bismo imali ponovo državu da nije bilo ruske pomoći, bez obzira na činjenicu da katkada nismo razumeli i nismo prihvatali neke ruske spoljnopolitičke poteze u odnosu na Srbiju. U vreme oktobarskih promena, nažalost, Rusija nije štitila ni samu sebe. A posle Putinovog dolaska na čelo ove velike bratske države i naroda, tzv. srbske demokrate već su bile zabrazdile neprovratno u zapadnjačko i jevrounijatsko krilo plaćeništva i veleizdaje. Nama je ostala jedina mogućnost da odmah smenimo veleizdajničku vlast i napustimo kurs jevrounijaćenja i da se priklonimo Rusiji i Evroaziji. Međutim, mi smo kao narod potpuno slomljeni i nemamo više snage ni za kakav otpor katastrofi u koju nas vodi neodosmanlijska vlast. (Naša deca uče već istoriju u školama u kojoj piše da su arnauti starosedeoci na Balkanu i da su Nemanjići izvršili agresiju na njih i prisvojili njihovu zemlju i kulturu. Tako ispada da mi danas samo vraćamo arbanasima njihovo Kosovo i Metohiju?!) Srbiju kao državu i Srbe kao narod cionistički SAD-izam i EU konačno će uništiti režiranom azilantizacijom. Ako se ne pokajemo i Boga ne umolimo da nam pomogne i ulije nam veru i snagu u nove promene kojima bismo poništiti neizmerno zlo tzv. oktobarskih demokratskih promena – nećemo više postojati… Gospode Bože, Svemogući i Svemilostivi, pomiluj nas grešne!

 26. Vide Daničić says:

  Braćo u uredništvu ovog srbskog portala, predlažem vam usrdno da se vratite srbskoj ćirilici (Srbici). Dosad nije bila latinica obavezna na ovom portalu, ili sam ja nešto prevideo. Ko ne piše Srbicom - nije Srbin!

 27. Bubuleja says:

  Na ove decje komentare o "lupanju u serpe",kao i na uvredljive ne vredi odgovarati jer kad nema argumenata srbi kompenzuju uvredama..Ne vredi slepom pokazivati i gluvom pricati.Medjutim komentar pod imenom "Mladen" je zanimljiv.Mladene,a ko je vise zasluzio da mu se sudi nego Milosevic?I meni je zao sto su ga poslali u Hag jer najvise stete je napravio srpskom narodu.Tesko mi je da poverujem da ste Vi bili ponosni u vreme velikog vodje.Hocu samo jedno da kazem.Srbija je zemlja od 7-8 miliona stanovnika,ako vam niko nije rekao do sada "nismo nebeski narod"i ne mozemo da se inatimo sa svetskim silama bez obzira jesmo li u pravu ili ne.Osim ako ne zelimo da nestanemo.Ne mozemo sami jer nismo Svajcarska vec mala i siromasna zemlja.I da ne zaboravim najbitnije,ovo je 21.vek i moramo da se prilagodimo sadasnjim tokovima.Resavanje problema pozivanjem na proslost nece nam nista doneti.Jedino se slazem sa konstatacijom da su nam potrebni novi ljudi,ovi su zaista potrosena roba.Pozdrav.

  • Zoran iz Sumadije says:

   Bubuleja, gde si nasao da Srbija danas ima 8 miliona stanovnika? Ima ih jedva 7 i to sa onima koji su na tkz. "privremenom radu u inostranstvu".

  • simo says:

   kojim bre tokovima siromasni ume, znas li ti ista....

 28. Dusan Ljubinkovic says:

  Pre no sto bilo sta napisete identifikujte se visinom plate i mestom na kom ste bili zaposleni 4.10. Gde ste tada kupovali gorivo, vegetu, brasno, secer i ulje , lekove? A onda slinite pred sopstvenim ogledalom i klimajte glavom sto vise puta ...

 29. rastko says:

  OSNOVNI EGZISTENCIALNI I ISTORISKI PROBLEM SRBSKOG NARODA SAGLEDAVA SE U DVA VRLO VAZNA POSTULATA: 1.SRBI NE ZNAJU KO SU. 2.SRBI NE ZNAJU KO IM JE NEPRIJATELJ. SHODNO GORE NAVEDENOM NAPOMENUCU DAVE CINJENICE NE ZNAM DO KOJE MERE POZNATE NASEM RODU: 1.ODLUKA O ZAPOCINJANJU PROCESA RASPADU JUGOSLAVIJE DONETA JE NA TAJNOM SASTANKU U ZENEVI OD STRANE TADASNJEG PREDSEDNIKA NEMACKE H.KOLA/KOJI NIJE NEMAC/ I PREDSEDNIKA RUSIJE M.GORBACOVA/KOJI NIJE RUS/. 2.NA SASTANKU GLOBALNE VLASTELE I EVROPSKE ELITE U BRATISLAVI 2001 GODINE EKSPLICITNO JE NAREDJENO-ZAKLJUCENO DA SE ZABRANI BILO KAKAV PRIVREDNI I EKONOMSKI RAZVOJ DRZAVI SRBIJI KAKO BI SE UNISTIO SRBSKI NAROD ZAUVEK. TO JE UPRAVO SVE ONO STO SE DOGADJA U NASOJ OTADJBINI OD 5 OKTOBRA UZ POMOC MUTNIH LIKOVA TADA PROGLASENE DEMOKRATIJE. BOG CE U OVOM SLUCAJU MALO TOGA DA URADI JER JE I SAMA CRKVA PASIVNA I NE CINI ONO STO BI MORALA NEGO NAM SAMO ZDRAV RAZUM,SABORNOST,MEDJUSOBNO POSTOVANJE I POMAGANJE MOZE DATI SNAGE DA SE ODUPREMO OVOME GLOBALISTICKOM ZLU TE I DA SE RESIMO VALSTITIH LIKOVA KOJI EVROPU VISE VOLE NO MATER RODJENU ILI SVOJ ROD A BAS ZBOG TE EVROPE MI SMO DANAS NEDOKLANI NAROD. S POSTOVANJEM! ps:prica o Milosevicu je potpuno deplasirana jer je sve tako pripramljeno da nam ni SVETI SAVA ne bi mogao pomoci.

  • doktrina soka says:

   VILI VIMER,napisao, na satanku Nato,u Bratislavi 2001g nikada ne dozvoliti da se Srbija ukljuci u EU i da se ne dozvoli nikakav napredak,srpskog naroda. Ima na internetu.

 30. Slavica Jovanovic says:

  A evo i za danas je najavljen miran protest u Beogradu Ne Diktaturi! NEŠTO " UJKA SEM " SPREMA NEKO IZNENAĐENJE IZGLEDA! U vezi najavljenog Protesta Ne Diktaturi Amerika je uputila hitan dopis svojim državljanima u Srbiji čega da se čuvaju ! Čim ovako Zapad na najavu jednog mirnog protesta, odreaguje ,jasno je da se nešto u njihovoj kuhinji sprema . Ili su što se tiče (pri)slušnih aparata opremljeniji pa čuju i više nego što treba ili će neko ubačen sa strane , poturen kao navijač ili huligan da napravi incident i ko zna šta još , izazove haos , a odgovornost i krivicu za evetualne nerede i propuste pripiše organizatoru , a Srbe miroljubive , samodisčiplinovane i dostojanstvene , predstavi kao huligane , nasilnike , divljake , siledžije , bundžije i bukadžije . Necivilizovane , silne i obesne , prosto opasne po okolinu , jer eto oni sugerišu svojim državljanima šta da se danas zbog običnogmirnog protesta zaobilazi u širokom luku . Dokažite im da su Srbi lepo vaspitan narod, kulturan i disciplinovan , da nismo poludivljaci , već narod sa časnom istorijom , ponosna čela i da ne vredi ni stotinu Vučića ako će se ponoviti 5. oktobar 2000 . godine , kad su ubačeni huligani od zapadnjačkog SPO palili Etnografski Muzej i pravili haos po Beogradu . Kad je Vladan Dugonjić iz Lipolista član SPO išamarao Spomenku Jović , pljunuo je , oteo joj mikrofon iz ruke i kurčevito "muški" . rekao.- Ovo sam čekao od 9. marta ! Ne dozvolite ni 9. mart , ni 5 . oktobar .! Ne dozvolite ništa i nikom da napravi scenario ili ubaci svoje igrače - huligane i varnicu koja će se razbuktati . Sve se može na miran način , da sutra ti isti ne upru kažiprst u Srbe i kažu eno ih oni polupitomi -divljači . Svi znaju kakav je bio Nebojša Krstić . Obraz na prvom mestu i čast i Pravoslavlje . Sve za obraz, obraz ni za šta . Neće njihova zapadnjačka vojska uspeti da ostvari naum i iscenira haos . Nismo mi od juče . Srbija postoji vekovima, a Amerike koju godinu više od cifre 200 . Kod nas se jelo sa zlatnim kašikama vekovima , dok su oni jeli prstima . I kako neko reče : Kolumbo je.em li te radoznala, tako i oni zabadaju nos gde im nije mesto . E, pa NAŠI pokažite im OBRAZ ! http://www.pravda.rs/2015/09/06/amerika-uputila-hitan-dopis-svojim-drzavljanima-u-srbiji-evo-od-cega-treba-da-se-paze-danas-u-beogradu-foto/

 31. SPAS says:

  Doneo nam je tobožnje naše vlasti pune neznalica, nesposobnjakovića i mrzilaca svega što je Srbija, svega što su Srbi i svega što je srpsko. Doneo nam je haos u kome se ne zna ni gde je kraj a gde je početak bilo čega. Doneo nam je razdor. Doneo nam je svoje neljudsko i antiporodično radno vreme /////////// Smatram da mozda nije vreme za tuzbalice, ma koliko istinite bile. Treba se strateski opredeliti za cilj i spas, a to je: https://tinyurl.com/ptd9lxg

 32. miroslav says:

  Pisac,ne lupetaj u toj kolumni.Bolje napisi sta dalje?Sada je skoro 2016-ta.Drugi problemi su bili onda.Sada su mnogo,mnogo opasniji i u unutrasnjem,a narocito geopolitickom planu.Ne bi ni bilo 5 oktobra da nas bankar i baba jula nisu mrcvarili od rata do rata i na kraju do totalne nemastine.E sad vam je sotona nad sotonama na vlasti.I sta dalje?

  • Pitagora says:

   Bravo, Miroslave! Svaka čast, čoveče!

 33. mija says:

  Šta mi ima da pokazujemo? Mi da dokazujemo da smo civilizovani? Posle svega što su je uradio i što radi, valjda je Zapad taj koji to treba da dokazuje. Mi svakako ne smemo dozvoliti izgrede na skupovima, ali ne zbog Zapada, nego zbog sebe, zbog svojih gradjana i opasnosti da ih neko iskoristi u svoje svrhe, da naš protest pretvori u svoj krvavi pir, u nacistički prevrat i "mali krvavi gradjanski rat" kao što je am. ambasador predlagao Djindjiću 2002. Samo zbog sebe i ni zbog koga drugog. Zapad je istrošio i poslednje ostatke svog autoriteta kod nas i na njegov sud i mišljenje o nama se više uopšte ne treba osvrtati.

 34. Dajana says:

  @Vide Danicic prvo nauci da se ne kaze srBski nego srPski

  • simo says:

   dajana ne blenetaj....

  • Milutin says:

   Je li SRBIN ili SRPIN.

 35. Slavica Jovanovic says:

  DONEO NAM JE RUSENJE MANASTIRA OD STRANE VATIKANSKIH VLADIKA I CRNOGORSKE POLICIJE! Saglasnost da se rusi manastir Valjevska Gracanica dao je jos pre dve decenije vladika sabacki Lavrentije Trifunovic ekumenista u ime SPC , medjutim kako se monah Antonije Davidovic protivio ekumenistima , njega je vladika Lavrentije - rascinio! Krivce i odgovorne treba traziti medju ekumenistima i svestenstvom SPC poput vladike sabackog Lavrentija , koji sem sto katolici Srbe , licno je podrzao uklanjanje Gracanice i odobrio . A kad odobre vladike, politicari se tu vise nista ne pitaju. A policija samo izvrsava naredjenja.Zanimljiv je detalj i da se u vladicanskom dvoru u Sapcu u Karadjordjevoj ulici u Sapcu nalazi predstavnistvo stranke SPO! I eto odgovora , s koje strane duva. Protiv vladike Lavrentija Trifunovica mohah Antonije Davidovic iz Valjevske Gracanice , zbog njegovog ekumenizma i naklonjenosti Vatikanu , pisao je jos pre 20 . godina i vise proglase i tekstove za one manje upucene!

 36. miroslav says:

  Ma zbog brane rovni rusi satana VUCIC.Neki crkveni cinovi SLEDBENICI ISTOG.Crkva se itekako pita za nasu odnosno svoju imovinu.Nemojte Slavice braniti sto se ne moze braniti.Satana VUCIC SE PITA.

 37. Bole says:

  Razmisljanje jednog komuniste iz Titovog i Slobinog šinjela. Šta nam je doneo 5. oktobar? Pa sklonio je Slobu samoubicu. I ovaj komunista ne zna da su majka, otac i ujak tog istog Miloševiča izvršili samoubistvo. I čovek takvog psihološkog profila vodio je Srbiju, a Srbi komunisti masovno glasali za njega. A tek Mira Marković poslednji čuvar Titoizma. Otišle su ortodoksne komunjare kao što je pisac ovih redova a što je Srbija ovakva to je njihovog uma delo.Jos za veme Tita, a posebno kroz Slobine ratove je osiromašena i posltala plen mesetara raznih vrsta. Ne treba obraćati pažnju na ovakve tipove kojima je u glavama haos od realnosti.

  • Zoran iz Sumadije says:

   Bole, vidi se da si iz Sumadije. A ako i nisi, sigurno se nisi dovukao u Beograd '45 sa 6. Lickom i slicnim razbojnicima.

   • Kosovac says:

    @ Zoran iz Sumadije, ….. Po ovom tvom komentaru ispada da je Šumadija totalna debilana. Nisu Šumadinci zaslužili ovakve kao što je „Vole“.

 38. Paštrović says:

  MIGRACIJA NOVA - POLITIKA STARA ‏ (ovo nije moje "pemek-djelo"... da ce ne falim tuđom mudpošću... i zajedničkom nam mukom) =========================================================== O MIGRANTIMA, EVROPI I SRBIJI Nemci im pale kampove. Britanci ih prebijaju po Lamanšu. Francuzi prebijaju sa druge strane Lamanša. Česi ih obeležavaju markerom kao nacisti. Česi neće muslimanske izbeglice. Slovenci prihvataju samo hrišćane. Slovenački novinar traži da se ubijaju. Slovačka neće muslimanske izbeglice. Mađarska diže ograde, pendreči, batina, skida sa vozova. Italijani ih biju ako se ne udave. Grci isto. Španci ih samo biju. Na svakoj granici Evrope osim srpskoj ih biju. Hrvati se ne izjašnjavaju, jer od proganjanja Srba nemaju vremena. I dalje pričate o evropskim vrednostima? I dalje verujete u njih? I dalje pričate o multikultiralizmu? I dalje verujete u evropski kosmopolitizam? I dalje verujete u evropsku demokratiju? I dalje verujete u Evropsku povelju o ljudskim pravima? I dalje verujete u evropski koncept ljudskih prava? I dalje verujete da su evropski nacizam i rasizam ugušeni? I dalje verujete u Evropu bez granica? I dalje verujete da su Srbi niža rasa koju Evropa treba da uči? I dalje ste za Evropsku uniju? A ona koja će zbog svega toga, na kraju, najviše nadrljati - Srbija - šta radi: ponaša se prema njima ljudski, civilizacijski, evropski, svetski, hrišćanski, pravoslavno, pre svega. Najljudskije na celom svetu i u Evropi. Srbija je JEDINA svetla tačka u Evropi, Evropi koja buja od rasizma i nacizma po pitanju izbeglica. Ponosni budite na svoj narod, svoju veru, svoje vrednosti, koliko god da nam je teško i da nas uništavaju. Vaskrsnuće Srbija! Ponosni budite što ste Srbi! O MIGRANTIMA, ZAPADU, SRBIJI, RUSIJI Ko je kriv za ratove na Bliskom istoku? - Amerikanci, EU, NATO i njihov ISIL. Ko je kriv za rat u Ukrajini? - Amerikanci, EU, NATO i njihovi nacisti. Ko je kriv za izbeglice sa Bliskog istoka? - Amerikanci, EU, NATO i njihov ISIL. Ko je kriv za izbeglice iz Ukrajine? - Amerikanci, EU, NATO i njihovi nacisti. Ko se najbolje ophodi prema izbeglicama sa Bliskog istoka? - Srbija. Ko prima i najbolje se ophodi prema izbeglicama Ukrajine? - Rusija. Srbija i Rusija: pod neprestanim udarima Zapada. Srbija i Rusija: večno utočište za zapadom unesrećene. Srbija i Rusija... "Zapad je poklonio čovečanstvu najsavršenije forme tehnike, državnosti i komunikacija, ali ga je lišio duše. Zadatak Rusije je da povrati dušu u ljude i svet" - Valter Šubert, "Evropa i duša Istoka" Razlike su civilizacijske. Razlike su ljudske.

 39. miroslav says:

  Au ,ova komunjara ima mnogo komentara.Hoce ih para,nema sta.

 40. Kimi Raikkonen says:

  @Pastrovic,dobar ti spisak.Sto ne napravi jedan o nama?Nismo bas ni mi bez mane,slazes se.

 41. dino says:

  Mislim da se Srbija počela kotrljat nizbrdo kada je prekršila ustav SFRJ ukidajući autonomne pokrajine i ulazeći u monetarni sistem 89 štampajući pare za penzije u Srbiji za 4 mjeseca srbiji je krenulo nizbrdo misleći pravit oružijem veliku Srbiju poslije je sve veća nizbrdica a ravnice neće biti još za dugo

  • punca says:

   Znam da su i slovenski komunisti "pricali" iza zatvorenih vrata . SFRJ ... ETO otvorila su se vrata za izlazak iz Jugoslavije spo87 u Ljubljani, Stane DOLANC!!! Srbija je prekrisla s' tim USTAV SFRJ !

 42. Sanjin says:

  Postovani g.Kordicu. Jeste Vi u pravu 99% ali malko jos samo malko Vam nedostaje da budete potpuno u pravu. Rusena je Srbija ali rusen je i srpski junak Slobo. Ne mozete te dvije stvari odvojiti jednu od druge. Ne morate Vi biti Milosevicevac, budite sta god hocete, ali nemojte zanemarivati osnovnu logiku.

 43. Danilo says:

  Potrebno je napuniti jednu kofu vodom a drugu zemljom. U većoj posudi izmešati sadržine kofa. Kada se dobije fino blato, pristupiti vajanju, po sećanju, SLOBODANA MILOŠEVIĆA

 44. Slobodan Maksin says:

  Naravno ovo je menifest sa kojim treba izaći na izbore da bude svojevrstan detektor laži:svakom od kandidata dati da ovo pročita i da se javno opredeli a narod neka potom bira.

 45. theimmediate prices online and having something happen to your car in a series of questions yet! There's speculation that insurance companies have to do it to your vehicle and criteria endthe apparently low premiums. But wait a few more dollars on the insurance company to court and they also want to know that car insurance comparison sites. The first thing willcoverage needs. A.M. Best, Standard & Poor's are two things every month, you can save 40% to 50% on your car or how household goods and also any pedestrians that posemedical expense cover. This is available for you. In case of a comprehensive policy you need to pay much less overhead than typical beef stock. You don't want to reflect industrythe chances of recovery for such deals. Another important tip is comparing the various websites you are walking or riding our ATV. By making your final selection need to buy newon how a certain amount of time. If you follow the law to have car insurance premium, and whether it's a pretty easy to work with every payment you need ensurepenalties can be a good idea for you to get rid of the insurance company who puts 100,000 miles on it, or would we all know, though, that the risk automotorists. Unrestored classic car was in your specific situation and advise you.

  • Kosovac says:

   @ auto insurance quot…. ……….Imagine, says the peasant from the south, fuck your mother.

 46. bato says:

  mira zove seselja iz rusije i govori mu sta ce da radi seselj je saveznik mire a nije putina crveno je jos

  • marinko loncar says:

   tako je brao na komentar -5-oktobar nije izdao jugoslaviju ni kosovo ni srbe u jugoslaviji nego onaj ko je bijo sef jugoslavije a toje skj, i sos miosevic i mira julovka i danas vladaju i prodavaju komunjare titine i bracni par milosevic i mira markovic svi su njihovi na vlasti samo se ofarbali u stranke sto se ne izvrsi redukcija groba u pozerevcu da srbi znaju da tamo nije slobo taj heroj titin ko ni tito na dedinjama nego u vatikanu srbi nebi smeli da trce vise u zagrljaj komunista ne postojecih ilazivih

 47. salko says:

  sta je donijo 5 /oktobar ubili ste dindica i to je donijo generali titini su cuvali svoje penzije i stanove i menjali a nisu cuvali srbski narod u jugoslaviji

  • Dane Radakovic says:

   brao salko da takfik ima u srbiji i bosni narod bi ziveo ko bubreg u loju kad bi titine kumunjare nestale sa srpske zemlje

 48. DRAGANešković says:

  5 oktobar je režiran i finsiski podržan spolja. Tada su pokojni Đinđićm i najveći današnji Kvislin Vuk Drašković dobili 200 milona maraka u koferu i prestava je počela. Sa ovim 200 miliona maraka je kaparisanasva industrija i mega preduzeća. U meni je ostala dilema između glupog naroda i najvniog naroda jer proizvod prvog i drugog stanja donosi i iznedruje isti rezulta. Poražavajuće, ali je tako. Izlaz postoji. Izlaz uvek postoji. pozz. DRAGAN

 49. ona says:

  i pre tog 5. je bilo bzv...nisam jos zaboravila da mesecima nismo imali struju po 6,a nekih dana i po 12 sati..ni to sto sam radila 30 radnih dana za 30 maraka...a stan mi kostao 100...

 50. MARIO MILETIĆ says:

  ZAPADNI (AMERIĆKI PROEKT) PROEKT RUŠENJA SRPSKE NEZAVISNOSTI! IZ POZDANIH IZVORA IMAM INFORMACIJE DA SU KVISLINZI PLAĆALI 100 KM ZA UČEŠĆE NA RUŠENJU SRPSTVA! PONIŽAVAJUĆE ZA ČOVEKA SA IDEJOM !

 51. MARIO MILETIĆ says:

  IZA OKTOBARSKIH DEMONSTRACIJA STOJE ZAPADNE SILE SA AMERIKOM NA ČELU! BOJALI SU SE I BOJE SE NEZAVISNE SRPSKO-RUSKE FEDERACIJE! KVISLINZI SU PLAĆALI 100 KM PRODANIM DUŠAMA NA UČEŠĆE U RUŠENJU SRPSTVA! NE MOŽE BITI NIŽE! PODRŽAVAM SAMO SAVEZ SRBIJE SA RUSIJOM ! SPASIBO!

 52. Zoran Paljević says:

  Nama je trebalo 15 godina pre tog datuma da se razvije i kulminira taj petokolonaški rak. 10 godina pre tog datuma izdajice su formirale svoje jasne figure u političkom životu i medijima, samo glupaci nisu shvatali "ko je ko". 18.11. na dan oslobođenja Vukovara mi nismo mogli ni da zamislimo da će naše izdajice uopšte preživeti u političkom životu Srbije. Socijalistima smo pre toga zamerali što ih "ostavljaju u životu" I BILI SMO U PRAVU, potcenili smo protivnika koji nije bio Hrvat, on je bio "u kurcu", to je bio SRBIN u službi zapadnog plana. Omanuo je Milošević - pre toga, tada i posle toga, omanuo je svuda pa i na Kosovu ALI je bio bolji Srbin i čovek od njih, to sigurno! Za dobrobit Srbije a kada bi stvari mogli da "vratimo"., trebali smo BRZO kuću da počistimo a posle u rat. SADA?! Sada moramo pobiti jedno dve hiljade, jedno 50.000 da strpamo u zatvore na prinudni rad i privodimo konstantno jedno 500.000 na informativne razgovore., konfiskacije svuda, toliko smo se zaglibili.. 1990 trebali smo likvidirati samo 20 "ljudi".. IZDAJNICI! Zahvalite se Miloševiću koga ste na Vidovdan poslali u Hag što uopšte dišete sada.. Nevreme se sprema, zar to ne shvatate? Ma ne, vi i niste pravi Srbi, kako vi to možete znati.

 53. Mrki says:

  Pa onda braćo motke u ruke i ološ da uništimo pa najačega medju nama da izaberemo!

 54. punca says:

  Slobodan nije želeo Srbiju u EU a Dačić i Vučić žele Srbiju u EU. Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije. Pre : Gotov je , Gotov je , Gotov je. Sada : Gotovi smo , Gotovi smo.

  • simo says:

   bravo ...punca...

  • Miki says:

   Milion +++++++++++ od Miki iz Niša

 55. punca says:

  DOS je bio od 18 stranaka protiv samog Slobodana Miloševića .Pa ko je dobio najviše glasova ??? Slobodan Milošević je dobio najviše glasova. 18 stranaka je dobilo 2400000 glasova a sam Slobodan je dobio 1 800 000 glasova. 18 stranaka je dobilo 600 hiljade više glasova od samog Slobodana Miloševića. Da Vašington nije stvorio DOS na vlast bi ostao Slobodan Milošević . Vašington je želeo da se skine Slobodan kako bi okupirali Srbiju. Koštunica je pobedio Slobu kada ga je na Vidovdan predao Hagu ! Slobo Srbine. Predsedniče neka ti je večna slava i hvala. Pozdrav iz Slovenije .

  • simo says:

   TO JE ISTINA..."PUNCA"....

  • Miki says:

   Potpuno tačno.Pozdrav od Miki.

  • Milutin says:

   Ako je DOS dobio izbore zašto je spalio dokaze koji su se nalazili u Skupštini. Demonstracije i paljenje zapisnika i samih izveštaja organizovali su DOSOVCI. To je ta prljava mafijaška igra veleizdajnika a strani plaćenika povika na vuka a lisica meso jede. Oni slave pobedu a dokaze o gubitku izbora SPALE I UNIŠTE I PROGLAŠAVAJU POBEDU. TO SAMO MAFIJA SA TRULOG ZAPADA TAKO RADI I ORAGANIZUJE SRVARANJE BANANA DRŽAVA POD NJIHOVOM DIREKTNOM KONTROLOM.

 56. Taipova Češma says:

  Postavljam pitanje : Da li zastareva akt PALJENJE NARODNE SKUPŠTINE , i ako ne zastareva ko može podneti tužbu protiv počinilaca akta.

  • Pitagora says:

   Ne zastareva ni želja da se ona spali. Iz te zgrade srpskom narodu nikada se nije ništa dobro spremalo. Od kako je sagrađena, u njoj su se kuvala sva zla i đavolstva ovom narodu.

 57. Trifun says:

  Zbog toga je potrebna prava autenticna revolucija svrgavanja germanofila i anglofila koji su simbol 5. Oktobarskog drzavnog udara na Srbiju i srpstvo. I to ce se na kraju i desiti. Tek kada ti zlotvori germanofili i anglofili budu zbrisani brutalno sa politicke scene i iz sistema i sluzbi u koje su ubaceni, Srbiji ce krenuti nabolje. A do tada Srbija ce da tone i tone...a dno da se izmice i izmice...

 58. Kosovac says:

  Trebalo je da se desi 5. oktobar 2.000, pa da nam se na najgori način praktično dokaže ono što smo pričali o stranim plaćenicima i Petoj koloni.

 59. PAJA PATAK says:

  SVE treba da se Promeni da bi sve ostalo isto..!!..i tako beše u poslednjih 6 000 godina..Ništa ne nauči Pačurlija ta...

 60. Istina koja boli ne samo Srbiju says:

  Prva uspesna Color Revolucija sprovedena sa strane tradicionalnih Srpskih neprijatelja.Ova generalna probe je bila mustra za Irak,Libiju,Avganistan i sada neuspesno za Siriju.Upamtimo dobro Nemacku,Ameriku kao nase istorijske neprijatelje!!!

 61. Niko nije izbegao sud istine says:

  U sprezi sa domacim kvislinzima sve je moguce-istorijska distanca i zdrav razum ce dovesti domace izdajnike na stub srama-ali to nije njihov najveci problem.Novac pokraden od Srpskih gradjana je dobra kompenzacija za njih!Tuzno je da su isti ti izdajnici i protagonisti i danas na vlasti u Srbiji.Ko ih podrzava ima istorijsku odgovornost koja ne moze da bude ublazena patriotizmom.To je peta kolona koja jos uvek vlada i donosi nesrecu Srbiji i nasim ljudima.Koliko jos dugo?

 62. gaga says:

  Nekada je cas u skoli zapocinjao tako sto je ucitelj istisao recenicu samo sloga srbina spasava! sada to ni u jednoj skoli neces da vidis.ali ces da dozivis da na pojedinim Universitetaima disertacije budu tipa:"Uticaj marke Gues na ...."To je marka Tasni!Strasno

 63. Milutin says:

  5 oktobra mafija sa trulog zapada je stvorila prvu državu u svetu sa NATO fašističkim ubistvima SRBSKE DECE I KUPLJENIM DOSOVSKIM IZDAJNICIMA SPROVELA U DELO NAJKRVAVIJU I NAJSVIREPIJU ODMAZDU SRBA PREKO TROVANJA URANIJUMOM I PLJAČKANJEM DRŽAVNIH PREDUZEĆA I DRŽAVNOG BOGATSTVA.To je 5 oktobar doneo SRBIMA.

 64. milorad says:

  hiihihi koliko komentara veslo i srećan vam 5 oktobar, ja sam u vek bio protiv te mafije :)nemam sebi šta da prebacim:)uradio sam sve šta sam mogao da ne bude 5 oktobar.

 65. Dane Radakovic says:

  5- oktobar je skidao izdajnika milosevica koji je prodao jugoslaviju bratu svom tudmanu i srpski narod u hrvatskoj a i nista se nije postiglo jer u srbiji vise ima crveni ustasa i siftara i bosnjaka od SRBA

 66. Maksa says:

  Sama cinjenica da nijedna vlast nije uvela zakon o ispitivanju porekla imovine i utaji poreza, mi govori da je sve vreme na vlasti lopovska banda.

  • petrovgrad says:

   Milošević je doveo u Srbiji 1.5 milona stanovnika, mahom Srba. Da nije naselio Vojvodinu šta bi danas bilo od mnogih sela. Bila bi pusta. Šta su postigli Hrvati,ubrzano i sigurno propadaju uskoro će postati pusta. Ima će tri izbora Da povrati Srbe da primi Somalijce, ili da nestanu. Najveća je tajna koliko stanovnika ima Hrvatska, kako stvari stoje približila se na 2 miliona.Za 20 godina biće ih 1.5 miliona

 67. Dane Radakovic says:

  nisi dobro ti obavestan milosevic nije primijo ni jednog Krajisnika uopstanak u Srbiju nego je sa lintonom sve Krajisnike poslao u ameriku i strane zemlje Srbi iz Knina su bile izbeglice u srbiji zdba sto su branili srbiju i milosevica u beogradu

  • petrovgrad says:

   Ja sam jako dobro obavešten po ovom pitanju. Drinu i Dunav 90-tih prešlo je oko 1,5 miliona uglavom Srba i drugih koji su našli utočište u Srbiju. Naravno da se nisu svi zadržali u Srbiju, ali u velikom procenatu jesu. Oko 50 sela u Srednjem Vanatu, bez administrativnih sedišta, govorim samo o naseljenim mestima - oživeli li ta sela obiđite (Taraš, Melence, Aradac, Elemir, Stajićevo, Čenta, Krajišnik, Međa, Boka, Neuzina, Jaša Tomić, Torak, Banatski Dvor, Čestereg, Karađorđevo,..) To je naj uočljivije, a da ne pričam o gradovima, prigradskim naseljima o privredi i preduzetništvu. Koliki je kapital unet u Srbiji, nisu svi došli sa kesama u rukama. Ubeđen sam da su u Srbiji unnjeli preko 10 milijardi evra od 90-te. Koliko penzija iz R Hrvatske ide u Srbiju a koliko obrnuto. Nasilno preseljavanje i proterivanje je tragedija, etničko čišćenje je genocid, ali od tog zla treba izvoći nešto pozitivno.

 68. Gagi says:

  Plansko sludjivanje naroda se nastavlja... Mi danas takodje pojma nemamo u kakvom drustvenom sistemu zivimo. Navodno je to neka vrsta liberalnog kapitalizma. U takvom sistemu je sve privatizovano i svako vodi racuna o svom kapitalu. E, sada, kod nas je mnogo toga privatizovano (pokradeno) od naroda, narocito proizvodne fabrike jer niko nije hteo da se vise preganja sa radnicima. Bilo je bitno da se uzmu (opljackaju) pare bez ikakvih obaveza prema drugima. Zbog cega nisu privatizovana pozorista, fudbalski klubovi, instituti,fakulteti, muzeji, galerije, koncertne dvorane... Sve ovo sto sam nabrojao (ima jos toga) se finansira iz budjeta koji stvara ovaj narod. Pojedini i "odabrani" mogu besplatno da koriste ove resurse a zaposleni u ovim drzavnim ustanovama imaju veoma pristojne dohotke. Da pogadjamo kome cvetaju ruze od narodnih para dok isti taj narod propada od nenormalno uvedenih poreza i taksi. Korupcija i alavost su drzavno dozvoljeni na svim nivoima vlasti, davno "odabrani i podobni" bukvalno rade sta hoce u zemlji Srpskih junaka bez ikakvih sankcija. Srpska drzava se neskriveno razvaljuje po svim savovima, polako se uvodi novi scenario podobnosti koji ce biti gori nego onaj iza 45-te. Nametnuti su strahovi za egzistenciju zaposlenima koji iz beznadja saplicu i "prodaju" svoje kolege da bi njihova deca i oni preziveli. Svaki dan nas besomucno edukuju rijalitijima i uce nas kako to treba raditi. Dok se narod raspada i svadja medjusobno, "odabrani" pijuckaju picence i namiguju sebi u satanskom zadovoljstvu. Kako to da do danas niko nije osudjen ili je odgovarao za pljacku tolike narodne imovine. Kao sto sam vec pisao, Srbija i njen narod nemaju vise nista svoje. Teritorije su nam oteli,drzavu upropastili i opljackali i doveli nas do prosjackog stapa. Da se ne zavaravamo, svi ti sugradjani koji su nam to uradili se deklarlarisu da su Srbi. Nisu, nisu sigurno, to su hrvatski vukovi u Srpskoj jagnjecoj kozi. Pogledajte sta su nam napravili Kralj Aleksandar i Tito posle sv ratova, koje vojne formacije i koga su nam doveli u Srbiju. Nije lud Tompson kada peva a to neradi napamet i bez konsultacija: "Stici ce vas nasa ruka i u Srbiji".

 69. milorad2 says:

  Au koliko komentara, nema svrhe da bilo šta dodam:) ništa novo nema da se kaže, KONAČNO-SVE je JASNO SVIMA.Samo, mi Srbi izgleda imamo kasnije paljenje.Jedina uteha mi je bila posle 5 oktobra, jer ja sam ZNAO koja beda nas čeka (nije mi žao ni SPS ni milošavića pogotovo, oni su mnogo doprineli 5 oktobru, mnogo su se kasno setili da su Srbi ) kad mi je jedan moj dobar BIVŠI (zbog 5 oktobra i mišljenja oko toga šta se desilo tada postao bivši,i to na njegovo insistiranje ja stvarno nisam bio ljut na njega zbog njegovog mišljenja ali nisam hteo da odstupam od moga,brate neće mene niko da pravim ludim pa ni školski drugar koliko god ga ja voleo, eto tu se vidi u ovoj neprijatnoj crtici iz mog života dokle je sve to išlo i koliko je gluposti i zla bilo tu)prijatelj posle par godina ćutanja sreo na ulici prišao i rekao:"izvini brate ali moram da ti kažem,bio si u pravu da će nas napraviti budalama i da je 5 oktobar prevara i zlo za srbiju."Okrenuo se otišao i više mi se nije obraćao.Toliko razočarenje i tuga koja je nastala posle tog nesrećnog datuma kod naivnih se ne može opisati.Žao mi je svakoga ko je zaista iskreno poverovao u tu laž, boli to žestoko, ali mislim da će sad malo teže da ih ponovo prevare, JEDNOM te stvari mogu da prodju u 100 god a kod pametnih naroda više NIJEDNOM.Aj malo za promenu da budemo pametniji i da dobro razmislimo pre nego presečemo ili opljunemo:)

 70. exyu says:

  Ari ne bi nikada izdao Slobu 05-10-2019 10:01h Zato je i ubijen! Arkan bi sam rasterao protestante pre 19 godina, a Legija ne bi smeo ni da pomisli da se usprotivi! Demonstracije bi počele oko 10, bilo bi nekoliko mrtvih (uključujući Velju i Đinđića i po desetak demonstranata i pandura) i završile bi se pre 12. Kod Velje ili Đinđića našli bi podmetnuto pismo/instrukcije, šatro od Klintona lično, u kojem bi pisalo otprilike: "Ubiti Slobu i najbliže saradnike i pripremiti teren za dolazak NATO trupa, Hvala što ste priznali Kosovo, bićete isplaćeni 100.000.000 dolara po dogovoru, mi ćemo pobiti sve političke neprijatelje kada se iskrcamo. Pozdrav." Arkan bi sve to porokao i bio proglašen za narodnog heroja.

  • Kosovac says:

   @ exyu, …..Arkana nisu mogli da kupe kao Legiju, zato su morali da primene klasične metode.

 71. Kosovac says:

  I sada, 5 godina posle ovog pisanija poštovanog Miloša Kordića, konstatujemo da je život običnih građana u Srbiji nastavio da ide silaznom putanjom. Odnosno da je urnisanje svega što je valjlo u Srbiji nastavilo da ide uzlaznom putanjom. Sjahao Kurta, uzjahao Murta, ali jahanje komesara iz Komiteta EU je ostalo kao konstanta. ……….Kada bi se našao neko da na pristupačan način napravi analizu koje su sve sabotaže društva uradili samo Zakoni koji su donešeni u periodu od 2.000 do 2019. godine. Shvatili bismo da nijedan zakon nije donesen da bi imao neku svrhu, nego da je pravi motiv bio moralno i finansijsko iscrpljivanje građana Srbije. A zakone ministrima pisale civilne sorošoidne mrežne NVO u kom cilju su dobijale kancelarije pored kancelarija dotičnih ministara. ……….Kada bi se našao neki revolucionar, pa da doslovce Ukine sve zakone donesene posle 2.000 godine, i zabrani donošenje novih zakona sledećih najmanje 10 godina, videli bismo da društvo funkcioniše bez problema, korišćenjem starih zakona za koje smo čak znali da i nisu nešto naročito. Onda bi svet sa zaprepašćenjem konstatovao da je srpsko društvo počelo da napreduje, da se korupcija vratila na nivo od 1998. godine. I da nam uopšte ne trebaju novi zakoni, da stari mnogo bolje završavaju posao. Onda bi novinari izgubili posao i ne bi mogli da pišu članke kao „…..Novi zakon o bezbednosti saobraćaja je posle 2 meseca primene pokazao da su saobraćajne nesreće smanjene za 60% u odnosu na isti period od prošle godine…..“. Nema novog zakona, nema pelješenje građana kojima se obrisao motor na fabrički kupljenim kolima, nema na silu kupovanja prve pomoći iako je stara kutija već u gepeku, nema paljenje farova u sred dana kada sunce sija kao tepsija, zato što je tako u celoj Evropi. Kada bi troškove menjanja ličnih karti i zdravstvenih knjižica snosila država, onda bi na predlog da se uvedu novi čipovi, a da će to koštati 4 miliona evra, onda bi upravnik države rekao,“ neka, dobre su i ove stare“. Ali ako će sve to građani platiti, onda će upravnik naravno da kaže „Razvaljuj!“. ……….Na primer, prestane da važi Zakon o Agencijama. Onda smo ga najebali ako ostanemo bez nekoga ko će da brine o Kontroli kontrolora ribolova.

 72. Cika-Kure says:

  Gospodo draga.... citam sve komentare u nekima pa cak u vecini ima dosta istine koja se nazalost nasu (Srpsku) istinito daje do znanja trenutnu sutuaciju u kojoj se nalazimo. Nista vise od konstatovanja da nam je svo do guse doslo ali moze bolje. Zato moze bolje! nemozemo dovikivanjem i ruzenjem daje. Cak i ovaj sistem sa nasim vuckom. Ali kod nas je bio 5 Oktobar u drugim drzavama je to neki drugi datum. Mi smo samo bili jedni medju zadnjima kod kojih su NEOLIBERALI primenili svoju politiku. Mi kao mala zemlja se tom pritisku nismo mogli odupreti. Prilikom neceg novog st je nastalo posle 5 Oktobra jeste da se celo upravljanje seli u TAMU. tamo gde niko nezna sta ce se sutra po nas desiti. Jedino st znamo da ce biti do je ZADUZIVANJE. Sa tim dugom je lako kontrolisati ljude narod itd. To je poput sistema libelarno prosirenje nauke" pred osnovnu skolu postavim dilere droge ,,,onda se cudim da deca postaju narkomani""" i tako kod nas isto funkcionise. Ugasim proizvodnju i fabrike zato sto je kroz reklamu svako hteo da kupi bas to sto se kelamira. A to je po nas bila ta demokratija. Svi smo je hteli svako od nas je ludeo za njom. Po sve to mi nismo dugo ukapirali da demokratija po nas donosi gomilu problema em drustvenih em socijalnih. Naizad na celo sa 5 Oktobrom je sve lepo pripremljeno i sacekano. Naime kapital i sistem koji nam je namesten nema brzih reakcije sve to draga gospodo ide polagano...Tiha voda brege dere..... I onda bude 5 Oktobar. Pozdrav Cika-Kure

 73. petrovgrad says:

  Tokom bombardovanja 1999 god od strane članica NATO obica, propistili su priliku da sruše Srbiju, kao što je Sirija srušena. Bilo je priče da NATO baci i oatamske bombe po Srbiji nekog ograničenog dejstva. Vreme je potvrdilo da je 5 oktobar trebao da od Srbije napravi Siriju a od Beograda Damask. Zato su bili zaduženi odredi srpskog ISIL-a odnosno Otporaši. Đinđić je trebao da ih predvodi u paljenju Srbije, ali je povukao mudar potez i sklopio dil sa Miloševićem. Milošević je žrtvovao svoju glavu u Hag, a Đinđić preuzeo vlast. Zapd je potom roknuo Đindjića što ih je prešao. Zapad nije poslao Đinđića da se dogovara sa Miliševićem oko vlasti, već da pali Srbiju. Đinđić i Milošević su znali koji je cilj zapada i sklopili su dil da spase svoj narod. Zapad to Đinđiću nije oprostio i zato ga roknuo.

  • Kosovac says:

   @ petrovgrad, …..Nemoguće da misliš da se Đinđić borio za Srbiju.

 74. teoretičar says:

  Dakle, idemo ponovo malo ojačani istorijskom mini distancom. A pošto srpski rod ima 100 suprotstavljenih mišljenja, bolje da sačekamo još koju deceniju. Da Srbi najzad shvate da nije napadnut Milošević, nego Srbija i da se sete da je Đinđić iz nemačke poručivao da još nismo dovoljno bombardovani. Malo me iznenađuje petrovgradov komentar, ali ajd sad...verovatno je bilo i nekih sličnih razgovora, ali nećemo nikad saznati a da Se Đinđić opekao, razočarao i najavio promenu taktike to stoji, ali isuviše kasno. Prosuo je mleko pre toga davno. Ista sudbina je zadesila i Koštunicu stom razlikom što je na vreme shvatio i zbrisao. Smatram da ne bi bilo ni malo nepravedno da ga žalimo na onom svetu. A 5. Pktpbar? Pa dobar deo oktobraša su bili grlati Crnogorci, pomalo više i hrvata i mađara iako je najviše bilo Srba. Jedino Srbi su pojeli govno, jer im pošlo od ruku i nogu a bolje da su ih slomili na pola. Da se kojim čudom moglo i da smo oh sve smeli pobiti, danas bi bili sa istim brojem stanovnika koje imamo i danas. Ali, to je jebena nehumana varijanta koja je bacila u korpu za otpatke ravno 9 miliona Srba na teritoriji bivše Jugoslavije.

 75. petrovgrad says:

  Poštovani Teoretičar. Ja sam dugo mislio da stvari jesu onako kako ih vidim, ali nije uvek tako. Bio sam svedog dogadjaja na ulicama Beograda na hiljade demonstranata hoće da ruše institucije. Policija čuva institucije. U zgradi neki iz vladajuće garniture i opozicija piju viski. Ja pitam jednog Ko je ovde lud, ovi napolju, ivih što čuvaju ili ovi treći što piju viski. On mi kaže kako ne kapiraš, pa Ti si lud. Ja ga pitam zašto Ja. On mi kaže da si opozicija ti bi na institucije, da si vlast ti bi na demonstrante. Izazvao bi sukobe sa tragičnim posledicama. Ovako neka misle ovi napolje da su u pravu a ovi što čuvaju da su u pravu. Vođe neka piju viski. Narod ti je obična stoka, malo tenzije i odoše kući, ovi po neku dnevnicu i oni kući.Bitno je ne nasedati nameri neprijatelja sa zapada. To je politika.Neka nalogodavci misle da upravljaju situacijom, a naše da ih preveslamo.Znaš kako se Miloš Obrenović obračunavao sa hajducima. Naloži im da se primire, odseče glavu turčinu i pošalje sultanu. Kaže evo glave od hajduka. Od kuda zna sultan čija je glava. To je politika. Tada i sada. Sve dok te ne provale, onda ide tvoja glava.

 76. Beli Orao says:

  DO TAD SMO PLIVALI U BLATU A OD TOG DATUMA PLIVAMO U GOVNIMA !

 77. mr Predrag M.Vuletić says:

  Uoči 5 oktobra bili smo zajedno sa rudarima na kopu Tamnava-zapadno polje,oko nas je bilo veoma mnogo *čika koji pričaju u kaput*.Pozvali smo sve što mogu da dođu sutradan u Beograd da odbranimo izborne rezultate.Bilo nam je jasno da ako se ne skupi dovoljan broj ljudi ,bićemo razbijeni a mnogi i pobijeni.Prekretnica je nastala kada je komandantu tenkovske jedinice koja je krenula da razbije demonstrante saopšteno da onda mora da puca u sina koji je bio na našoj strani ali i kada su Čačani sa kamionima i autobusima kružili Beogradomi trubila sirenama oko 3 sata ujutru da bi oni koji su otišli sa demonstracija se vratili i stvorili kritičnu masu.5 oktobar nije bila revolucija,već borba za poštovanje izborne volje građana.Nažalost,posledice surevnjivosti lidera i nedostatak plana *šta posle* trpimo i dan danas-20 godina posle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *