ШТА НАМ ЈЕ ДОНЕО 5. ОКТОБАР? – Тада је, господо, рушена Србија! Рушен је и у црно завијан српски народ!

ШТА НАМ ЈЕ ДОНЕО 5. ОКТОБАР? – Тада је, господо, рушена Србија! Рушен је и у црно завијан српски народ!

5 октобра 2019

Пише: Милош Кордић

Данас, на 19. годишњицу 5. октобра има их који се већ од раних јутарњих часова питају, а и током дана ће се питати, и у медијима и међусобно, а и сами себе ће вероватно питати: шта је то нама донео а шта однео 5. октобар 2000. године? (Наравно да би његове од Запада, који је сам себе прозвао међународном заједницом, добро плаћене лучоноше, односно хорда антисрба, неостварених професора, политичара, настраних сексуалних анемичара, који у животу ни председници савета станара својих зграда никад нису били, обијача Народне скупштине, разбијача стакала по излозима Београда, којекаквих беспосличара… волеле да се тај њихов дан пише великим словом. Било би у ствари лепо, мислили су већ 6. октобра они, да се тај њихов 5. октобар прогласи државним празником. Али им се то није остварило. Мало је оних који га хоће и с малим а камоли с великим словом. Јер међу њима, тим уличним превратницима, било је и оних који су га се први одрекли, који су издали његове и своје а да никад нису ни знали ни схватили какве и чије идеале.)А сад најпре о томе шта нам је донео.

Донео нам је глобалистичку, неокапиталистичку, робовласничку диктатуру, анархију и некултуру. Донео нам је идеологију потпуно страну човеку ових простора, а Србима посебно. Донео нам је левке за испирање мозгова. Донео нам је подмуклост, подлост, деструкцију сваке врсте, свих облика. Донео нам је лаж у свему, за све и о свему. Донео нам је беду, глад, сиромаштво на сваком кораку, безбројне народне кухиње, довео нас пред контејнере.

Да би се догодио 5. октобар, морао је да нам се донесе осиромашени уранијум и безбројне болести с њим и од њега.

И шта нам је још донео 5. октобар?

Донео нам је тобожње наше власти пуне незналица, неспособњаковића и мрзилаца свега што је Србија, свега што су Срби и свега што је српско. Донео нам је хаос у коме се не зна ни где је крај а где је почетак било чега. Донео нам је раздор. Донео нам је своје нељудско и антипородично радно време. Донео нам је смеће од својих америчких филмова. Донео нам је медије, уз заиста ретке изузетке, који су дно најдоњег сваког дна од било каквих медија, од било каквог новинарства. Донео нам је наметање кривице за оно за шта нисмо криви. Донео нам је председнике извињаваоце за оно што никад и никоме нисмо учинили. Донео нам је пљачкаше, разне тајкуне, израбљиваче, отимаче много чега што је народ деценијама стварао и створио. Донео нам је разне белосветске поробљиваче. Донео нам је иностране амбасадоре који нам воде наше политичаре и до тоалета. Донео нам је безбројне иностране банке које су нас до голе коже опљачкале. Донео нам је приватизацију која нам је уништила све што смо имали. Донео нам је енормне дугове. Донео нам је (и довео) однекуд из белог света тобожње експерте, а нашег порекла, за све и свашта, који су нам одрали и ово мало коже што нам остало на костима. Донео нам је немерљиве количине дроге, алкохола. Донео нам је разне полиције и жандарме, који су углавном беспомоћни, јер се број злочина шири невиђеном брзином, а њих нам је, полицајце и жандарме, поставио испред школа, дечјих вртића, здравствених установа… Донео нам је професионалну војску чији се припадници упућују у бели, широки и ратовима захваћени свет. Али их нема на Косову и Метохији. Али их нема у Рашкој области, у којој царују Пријатељи Санџака. Донео нам је американизацију свега и у свему: од телевизијских слагалица до назива фирми. Донео нам је, ма ко шта мислио о томе, чисту и беспоговорну окупацију. У којој се сада проводи све оно што није стигло да се проведе протеклих година, од 5. октобра 2000. године. Америка не спава, Европска унија не спава, Нато не спава. Бар кад је ово Србије што је остало у питању. Јер услови за пријем у Европску унију, ту лаж од било какве уније, множе се и постављају један за другим.

А сада о томе шта нам је однео.

Однео нам је систем који у многим својим сегментима није ваљао, није био добар, наравно, али га је требало мењати, дорађивати, побољшавати – био би бољи од овога што сада имамо. Однео нам је државу, којој ни дан-данас не знамо границе. Однео нам је Косово и Метохију. Односи нам Војводину, Рашку област, југ Србије… Где је крај? Однео нам је економију: и банке, и привреду, и у привреди, беспоговорном и невиђеном пљачкашком приватизацијом, све што је радило и производило. Однео нам је дакле производњу и извоз. Однео нам је школство, породицу, отео нам је децу, однео нам је васпитање. Свакодневно нам односи део по део онога што смо били: и традицију, и национално осећање, и знање, и веру, и песму и игру, и културу, и забаву, и спорт…

Однео нам је 5. октобар и добар део оних који су га на крилима лажи и плаћеништва и донели. Јер ти нису више потребни својим белосветским газдама. Па су их наследили они који су 5. октобра 2000. године били њихови жестоки противници. Да они наставе онде где су петооктобарци стали. Па ће народ ове земље имати прилику да се увери како ће и шта ће они – ти жестоки противници признавања Косова, приватизације, задуживања… Народ ће имати прилику да види и чује. А до тада – ко преживи…

А господи петооктобарцима никако није јасно да се они нису у тој петооктобарској ујдурми, у том свеопштем хаосу по београдским улицама борили против Слободана Милошевића и његовог режима. Њима никако не иде у главу да они нису њега рушили, као што су мислили.

Тада је, господо, рушена Србија! Рушен је и у црно завијан српски народ!

То је било у питању. А не Слободан, који је ни коју годину раније био вашим газдама фактор мира и стабилности на Балкану.

А сада, четрнаест година после свега, готово да је и неважно шта је Србима и читавој Србији донео а шта однео тај наметнути дан, односно та ноћ. Јер лепо је народ рекао а Вук записао: Чувај ти мене од свога, а од туђега ћу се ја сам чувати.

(Интермагазин.рс)

KOMENTARI115 коментара

 1. Zapadnjak says:

  U pravu ste Vi gospodine Kordić,ništa dobroga taj 5. oktobar nije doneo,međutim,pomogao nam je da shvatimo s kim imamo posla i kakvi to ljudi,kakvi to "Srbi"stvaraju novu Srbiju,videli smo i sablju,videli smo i iskežene očnjake ostrašćenih nikogovića koji su vapili za lustracijom,doživeli i ubistvo Premijera,čak se i jedan Bački pevač odrekao Srpstva,priznao da je Austro ugar,tj.Hrvat,popularni glumci(Sivi dom)pretili su pesnicama i rečima,drali se da će vešati ove što se "kurče",sva sila izmeta se valjala ulicama Srbije,sva pogan podivljala i opijena anarhijom upadala u banke naoružana AK47,pretila,tukla i šamarala ljude koji su pokušavali da spreče taj haos,tako šta Srbija nije zaslužila,ako je Balaševiću i Lečiću smetao Milošević,odpremili su ga tamo gde je i umro,bez šanse za nekakvu obranu,a on to njima nebi uskratio,sigurno.Danas,kad šačica ljudi pokušava da napokon na noge postavi razvaline Srbije,pljuju ih sve iz zasede ti isti,Balaševići,Lečići,Kostreši,Čanci,Pajtići,otkidaju kao što rekoste posle Kosova Vojvodinu,pitam se zašto,jel im je malo,zar nisu dovoljno zla naneli ,opljačkali,u crno zavili,zar im njihove gazde ne daju više,ili im daju još više da uništavaju i pljuju po Srbiji.Balašević je ostvario san,peva u Hrvatskoj,zajedno sa Tompsonom,Lečić je još veći glumac,svi su situirani,samo im je dosadno a i ne vole Vučića,hmm,pa ne volem ga ni ja,ali ima li sad,ima li neko koga će oni gurati za Premijera,kako se taj zove,neka kažu,pljuvanje u vetar nikome ništa dobro nije donelo.

  • зоран милојковић says:

   Сваку промену система,која је била циљ,спречила је Служба убацовањем својих агената у ДОС!Они су и направили читав хаос да би ви њихове слуге данас овако писали! Проћи ће и ваше брозовско-пљачкашко време! Погани изроди!

   • Korolev says:

    Чиста глупост и мепознавање суштине...Капитализам је по дефиницији неодржив,убија га вишак производа.Ако свет тежи ка миру мора да промени уређење и збаци капитализам.Донео нам је тај црни октобар да од државе која је правила тракторе комбајне и свашта још-сад немамо фирму ни која лопату или добар ашов не може да направи.Угасио је октобар Раковицу али стиже индијска Махиндра која прави три пута лошији трактор,угашена је ЕИ али ту су Турци треба им тржиште,имали смо тамо и фабрику полупшроводника сад ни поштену жицу не правимо.Задужени смо више од целе СФРЈ без наде да то стане,ударили смо у дно а коппамо и даље...Донео нам је плаћање школарина,плачања код лекара-више зубара нема на социјалном списку,донео нам је извршитеље и порез на све осим ваздуха за сад...Један мој пријатељ је имао четрдесет радника и све извозио,сад има само два радника и саставља крај с крајем,Донео нам је милијардере и професоре и докторе који зарађују мање од кафе куварице у влади,смањује се број запослених јер се масовно напушта Србија,чему школовање и наука кад доктори продају печурке за платудоннео је да жене не смеју да роде да би сачувале посао,а некад смо имали за жене породиљско боловање сто посто плаћенодонео нам је несигурност на улицама,криминал,петсто деце је нестало прошле године?!??!Донело нам је ускраћивање бројних личних слобода,војску капацитета ловачког друштва,угашене иннституте и истраживачке установе,боље се живело у Слобино време под санкцијама него данас у "слободи"...Донео је и нешто добро,само једну ствар-не бензинским пумпама има горива!А и да додам,донео је агенције које погађају послове у име радника,затим раднике шаљу на посао у пола плате а пола "тешком муком зарађених пара" трпају у своје џепове не радећи ништа!Социјализам није савршен,нема тог уређења које је савршено,али,ако је оно лоше-ово је сто пута горе!!!

   • Velika Metla says:

    зоран милојковић,да није било "дос-а" не би било ни ових пљачкаша који су наставили пљачку на "досовски" начин. Највеће племе брозовско је ДОС.

  • Željko says:

   Susjedi dobili ste demokraciju, ha-ha!

 2. Ранго says:

  Западњак потписујем од речи до речи!Ништа не бих ни додао ни одузео!Поздрав.

 3. Zumreta Kostovski says:

  Odlican tekst a posle Zapadnjakovog odgovora, sa kojim se potpuno slazem, nemam nista da kazem. Sve je receno!

 4. Den says:

  Zapadnjak. Nisu oni krivi , krivi smo mi , sta smo im dali da nas uvuku u sve ovo , krivi smo mi koji smo bjezali 90-tih, krivi smo mi sta nam je sve drzae no nase. Krivi smo mi sta nam nevaljaju rodjena deca , sta oni nece da rade , hoce samo muktileba. Hoce samo da drugi se bori za njega , jer mi smo im unistili buducnost, tako oni kazu. Niko nikome ne vaja , nikome nista nemozes reci , svi su pametni , Jeb..s drzavu koja nemisli na narod , a narod je potkrada , nevoli ,rusi, pljuje ... Pogledaj te koliko se rusi drzava po svijetu , pravi se globalan rat, mi sutimo , porazeni na svim poljima ,trazimo hladovinu da kafu pijemo , misleci "to se nas ne tice" , ticat ce nas se , i te kako , slobodu niko nije donio ko trupac na ledjima i bacio ga vam pod noge da je gazite , za slobodu se bori iz dana u dan , radom krvlju i suzama, zato neka nam je Bog dragi na pomoci.

  • bato says:

   5 oktobar je samo srusijo dva glavna komunisticka tatu i mamu ali nisu srusili decu komuisticku ta deca su usli kod zorana dindida i pojeli ga za kratko vreme i oni sada opet odluciju srbiji kuda ce kud je tito reko tuda srbija se vodi u uniju

 5. Dragana says:

  Bravo Zapadnjace, govoris kao sto vecina postenih ljudi misli i kaze, ali tiho. Treba da grune u glas ta vecina nas koji grcamo u ovoj sirotinji nicim zasluzenoj, nemocni da bilo sta promenimo, pa cekamo da se desi cudo. Mozda ce se i desiti, cvrsto se nadam. Hvala ti za sve sto si napisao, budi nadu.

  • Pera says:

   Dragana, netreba vise gruvanja ! Gruvali su nazovi Srbi koje je zapadnjak naveo pa smo dobili sta, nista, samo smo izgubili i sto smo malo imali. Setite se stotine hiljada Srba po cici i zimi pljuvalo je po Slobi i RTSu. I cu ih djavo, reko bi covek da on zivi na zapadu i nestade Slobe, bombardovase RTS, trazili su i dade im djavo. Vukli su se po ulicama prateci najveceg veleizdajnika u istoriji Srpstva, djindjica i eto nam mrak. Pitah tada ljude, sto treskate u serpe i vristite, zvizdite, sto se dragom Bogu ne molite ? Odgovor je bio, pa ovo su moderne molitve. Nikad nije bilo niti ce biti ! Dragana i svi dragi ljudi, braco i sestre Srbi, samo molitva nas moze spasiti, samo Bog je taj koji moze zgromiti tu cionisticku silu, te satanske nato legije, niiiiiiiiiiiiiiiiiko drugi ! Dok nam se Bog ne umilostivi i dadne nam Srbina za vladara, nista od nas, a dace nam ako ga izmolimo ! Pa ljudi, cela nasa istorija govori kako nas je Bog spasavao ! 5 vekova pod seldjucima i nestade imperija, napadose austrougari i nestadose, hitler i ostali, nestadose. Bombardovase nas ,,prijatelji,, i nesmese da umarsiraju u Srbiju, samo im bestije siptarcine davase prolaz. Ili ce mo se moliti za spas svih nas, naseg naroda ili ce mo nestati ! Za vreme bombardovanja sve crkve u Rusiji su imale vecernje molebane, bdenija za spas nas, brace Srba. Blazenopocivsi patrijarh Pavle je 3 puta zvao u crkvu sv.Marka i prvi put dodje oko 100 ljudi. Od 7 miliona 100 ljudi ? za nas ? za sebe? za nasu decu? Sve smo pokusavali, djavola prizivali, svoje predsednike pljuvali i nista ! Ajte onda ljudi sto jedino vredi, Boze oprosti nam i dometni nam vere ! Spasi nas od svih svetskih bezboznika, pa i nasih !

 6. АРТИЉЕРАЦ says:

  МНОГО СМО СЕ ПРЕВАРИЛИ , МИСЛЕЋИ ДА дос-ОВЦЕ ТРЕБА ПРАТИТИ И ПОДРЖАТИ. ЖИВЕЛА ЦСРБИЈА

 7. Rade Bukarar says:

  stradao je vecinski srpski narod a obogatile se fukare i izdajnici

 8. DRAGAN says:

  Doneo nam je radoznalost, jer nas je na granici čekalo 6 milijardi dolara koje nikada nismo dobili. Rudari su dobijali 100 evra dnevnicu radi reklame. Sve firme su opustošene, zaposleno je žutih u hiljade izmišljenih radnih mesta po državnim fimama a ničim zarađeno. Krediti dok su bili kod građana i država je nešto vrtela, malo zadužila i popunjavala rupe dugova, a sada smo svi zaduženi pritisnuti uza zid. Afera za aferom, svest nam je propala. Naše direktore da postaviš po Nemačkoj da vladaju gde su jake firme, sve bi upropastili. Mi nemamo ni firme ni svest. Sadašnja vlast pokušava iz pepela da nešto uradi i to na mišiće što para uši kod ovog propaćenog naroda. Svi su se ispucali i dokazali svoje Teško je danas biti pametan a da te svi slušaju i da iskreno misle da se žrtvuju za bolje sutra.

 9. milord says:

  Ne treba više čekati i žaliti na život nedostojan čovjeka. Neka se konačno probudi gnjev u narodu koji će srušiti sve nezdravo što je na vlasti. Za godinu, tačno na 15-goodišnjicu "glupog" 5. oktobra zbog kojeg bi trebalo da se stidi hiljade ljudi, moraju se birati na odgovorna mjesta pametni i prije svega ljudi kojima je matrica ČOJSTVO. Valjda su greške koje su samo brukale ponosni narod srpski dostigle svoj vrh. Sad neka se urušavaju zajedno sa onima koji su ih stvarali. Neka dostojanstvo stupi na scenu gdje puzavcima pred velikim "silama" nema mjesta ni u rudnicima.A što se tče likova poput Balaševića, Lečića...i ostalih ljubitelja svega što nije srpsko, treba okrenuti ledja.

 10. Pingback: Звијезда је црне судбе над њом | Pogledi

 11. Pingback: ШТА НАМ ЈЕ ДОНЕО 5. ОКТОБАР? – Тада је, господо, рушена Србија! Рушен је и у црно завијан српски народ! | Јадовно 1941.

 12. Bubuleja says:

  Procitah tekst i ne mogu a da se ne upitam u kojoj je zemlji doticni ziveo do 05.oktobra 2000?Redjajuci tako negativne momente koje je doneo taj dan,moram da pitam sledece.Da li je Srbija do 05.oktobra bila zemlja izobilja,da li su redovi ispred kontejnera poceli od tog dana ili mnogo pre njega,nismo li obraz i postenje izgubili tokom 90`tih godina proslog veka,nismo li pre 2000 izgubili prijatelje u svetu itd.? Gosp. Kordicu htedoh Vam samo reci da je sve sto ste naveli pocelo mnogo ranije od datuma koji ste naveli.Naravno da ima mnogo losih stvari koje su pocele tog dana,ali vecina druze Kordicu datira mnogo pre 05.oktobra.

  • Zoran iz Sumadije says:

   Bravo brate Bubuleja. Pa i te fukare koje su dosle 5. Oktobra je stvorio Milosevic, samo je mislio da je dovoljno pametan i da ih drzi pod kontrolom, a po potrebi okrece jedne protiv drugih.

  • Pitagora says:

   Bravo, Bubuleja, pčelice pametna!

  • Za Srbiju says:

   Zaboravio si osnovno pravilo. Kada je država u ratu, onda svi zajedno brane njene interese. Samo fukara potkopava temelje države i bori se za vlast, odnosno lične interese pojedinaca. Miloševiću je trebao da sudi srbski narod za sve što nije uradio. Ali ove posle njega, trebalo je vešati na Terazijama.

 13. Pravdaa says:

  Danas treba proglasiti peti oktobar kao dan prevare šibicari su uspeli da hipnotišu narod zato danas počnimo kontra REVOLUCIJU da potremo sve što nam je peti oktobar oteo i vratimo ono što bi se moglo vratiti a ove izdajničke vlade protjeramo i zabranimo im imovinu i povratak u zemlju.

  • Pitagora says:

   5. oktobar je možda bio prevara pod uslovom da smo imali velika očekivanja od njega (a jesmo). I Slobin dolazak na vlast bio je obeležen velikim očekivanjima a usledile su grozne devedesete, sankcije, ratovi, infla cija, bruka i sramota. Zašto onda i to nije bila prevara?!

 14. ljiljana says:

  Koliko vidim-jedina NORMALNA osoba ovde je BUBULEJA.Svi ostali su ocigledno KOMUNJARE koje ni do 5.oktobra a ni posle njega ne zive u Srbiji.Pa na vlasti su sada oni koje smo smenili 5.oktobra.Komunisti,Socijalisti i Radikali-samo se ovi zadnji zovu sada drugacije. Vratili ste ih-sta vam opet ne valja? Niste hteli strucnjake,skolovane ljude.Ubili ste PREMIJERA...Sada imate boljeg-bas onakvog kakvog i zasluzujete! Treba da vas je sramota.Takvi su unistili i unistavali Srbiju..buducnost svoje dece..unuka... Nije 5.oktobar doneo sve to sto navodite-lose....Nego oni koji su do 5.og oktobra i sada-NA VLASTI! Zajedno sa vama-koji ne vidite dalje od nosa!,,NEBESKI NAROD,,....DA NIJE ZALOSNO-BILO BI SMESNO...uzas bre..Stidim se sto medju mojim Srbima ima takvih ljigavaca...koji nas vuku na dno!

  • simo says:

   ljiljo- idi heklaj -nemas pojma..bre...

  • Dane Radakovic says:

   tacno je tako ljiljo opet titina banda crvene ustase sepure se po srbiji i vladaju

  • Za Srbiju says:

   Te školovane demokrate, izvele su ulični puč. Tipično za Brozove revolucionarne naslednike. Samo promeniše ime od komunista u demokrate, ali je antisrbska politika ostala ista. I danas vladaju Srbijom, što su u vlasti, a što drže medije, SANU, Univerzitet, institute, školstvo, kulturne institucije, razne NVO i svi se najstrašnije obračunavaju sa rodoljubnim Srbima. Oduzimaju im katedre, radna mesta, sudki progone, ne dozvoljavaju im da priđu medijima, opšti progon. Deklarišu se kao jugosloveni i tobožnji srbi. Od Srbije prave novu antisrbsku državu, zvana Nova Jugoslavija.

 15. mark says:

  Nedovoljno je pitati se, sta nam je doneo 5. oktobar? Zna sed. Nista dobro. To oseca svaki posten gradjanin Srbije. Medjutim, vreme je da se Srbi upitaju, ili da upitaju zaduzene politikante, da li odgovorne za puc 5. oktobra i propast Srbije treba i zakonski goniti? Zaar srpski narod nema toliko snage ili hrabrosti da se suoci sa pravim pitanjima? Zar, bez revolta treba, naprimer, pustiti onog Vuka Draskovica, da i dalje deli NATo-ovske lekcije pasivnom srpskom narodu. A, ima ih premnogo takvih, ovih dana, po zemlji Srbiji.

 16. LADY GAGA says:

  Pozivam sve vas koji još nijeste, da pod hitno potpišete peticiju protivu rijaliti programa, kao vrhunskog kulturocida i najprizemnije promocije svakovrsnih perverzija. Ako su Parovi i Maldivi namenjeni polupismenoj populaciji uličarki, prigradske vašljive sirotinje i planinskih masturbatora, a Farma je okrenuta ka fanovima starleta-izbeglica-pušačica Hefnerovog Hjua, dotle je Veliki Brat prihvatilište za nakaze, kanibale, transrodne pedofile, kojekakvu gamad iz bjrm i potomke domobrana preteklih iz Blajburga, a sve to u moralno posrnulom Beogradu, koji preko ovakvih idiotarija nastoji da ponovo postane centar nekakvog Regiona, umesto da bude glavni grad Srba i Srbije. I dok retardirani neškolovani i funkcionakno nepismeni graždani i graždanke Regiona, nabijem isti na klinac, bleje u kyrwe i starlete sa licima poput majmunske gu.zice, politikantima je obaška dobrodošla jedna vaka zanimacija dokonog pučanstva, e da bi pozavršavali mutne radnje i sotonske poslove,kao što je,npr. NASELJAVANJE SIRIJSKE VAŠLJIVE GAMADI U SRBIJI.

 17. Mladen says:

  Ljiljana,zao mi je samo sto je taj TVOJ ubijeni premijer skoncao na taj nacin,sto pre toga nije izveden pred sud ove drzave i javno obesen pre drugog dnevnika na RTS-u."Demokrate" su vecinu Srpskog naroda preveslali zedne preko vode,ubedjujuci,potpomognuti zapadnim medijima i zapadnim parama,nas narod da je Slobodan Milosevic krivac broj jedan.Ubedili su ovaj narod da po dolasku njih na vlast sve ce biti drugacije,doduse tu nisu lagali,zaista jeste mnogo drugacije..mnogo je gore.Ubedili su narod da su oni ti koji ce sacuvati Srpski interes,narod,ekonomiju,teritoriju...A ispostavilo se da su od pocetka zeleli kontra stvar,da im je od pocetka nalozeno da Srbija mora biti slaba,i dobrano su uspeli u tome.Da zlo bude gore,i trenutna vlast je uradila isto,na celu sa imperatorom Vuckom,odigravsi na kartu nacionalnog spasa..Svi smo svedoci sta se ipak desava sa Srbijom i Srpskim narodom,da vise ne znamo sta cemo vise od ponizenja i izrugljivanja nad nasim narodom,a o pljacki i da ne govorimo..Sledeci put zaista svi moramo dobro da razmislimo kome dajemo poverenje,a misljenja sam da celokupna trenutna politicka scena treba da se ukloni iz politike i javnog rada,zaista je vreme za neke nove ljude...

 18. робокап says:

  Победили су СИНОВИ И УНУЦИ ТИТОВИХ ГЕНЕРАЛА И УДБАШКИХ ФУНКЦИОНЕРА:и СЛЕДБЕНИЦИ СРБИЈАНСКИХ ТИТОВИХ ДУПЕЛИЗАЦА АЛА ДРАЖА МАРКОВИЋ;ЉУБИЧИЋ;МИНИЋ И СЛИЧНИ:ПОБЕДИЛА ЈЕ ОНА КЛИКА ЗА КОЈУ СУ ОДЛУКЕ ДРЕЗДЕНСКОГ КОНГРЕСА КПЈ ИЗ 1928 БИБЛИЈА:

  • Za Srbiju says:

   Tako je. I danas vladaju. Prave antisrbsku državu, jer danas je u Srbiji zabranjeno da budeš Srbin. Kao u vreme monstruma Broza.

 19. робокап says:

  ВЛАСТ ПРЕРУШЕНИХ ПОТОМАКА ТИТОВИХ ГЕНЕРАЛА И УДБАША

 20. Batina says:

  Bubuleja i ljiljana su lupali u serpe. Eto vam ga na sad.

 21. TARAS BULJBA says:

  LJILJANA NE SEWRI KAO FOKA!!! DR ZORANA DJINDJICA JE UBILA BRITANSKA TAJNA SLUZBA MI6!!!

 22. deda mraz says:

  Bravo robokap to je tacno sve sto si rekao tj. to je vodio komunisticki sljam koji je 1974 unakazio Srbiju i Srbe sa ustavom koji su doneli, a za ovu Ljiljanu i Bubuleju pa kako to da vam sef kabineta Mike Spiljka, Vuk Draskovic bude glavni covek te revolucije i cigan Cedomir Jovanovic koji je radio za DB i oni nisu komunjare a vi nekakve komuniste trazite negde po svetu.Crvena burzoazija sa Dedinja i debilni trbljavi i guzati generali sa istog tog Dedinja su unistili Srbe i ti petokolonasi su vodili taj puc.

 23. Виде Даничић says:

  Једно је становиште шта је просечан гласач и Србин интимно осећао и какав је став имао према дотадашњем неокомунистичком цобијевом режиму - а друго је становиште да ли су србски гласачи уопште о било чему одлучивали у тзв. гласачкој промени режима! Већина Срба су дочекали Слобу као "слободу" и већина се брзо разочарала када је осетила да он у ствари није био спреман на суштинске промене које би Србију ослободиле комуњарског и југословенског и тииитоистичког наслеђа. (Још кад се томе додају Мирине јуловске авантуре и будалаштине...?!) Због тога је добар број гласача гласао за тзв. квази демократске промене. Међутим, у суштини Срби избором нису ништа тада могли решити, јер је ционистички САД-изам већ био одлучио да у Србији изврши промену власту. (Изборима се никада ништа у историји није решавало у корист народа, јер кад би то било могуће - избора не би ни било!) Октобра 2000. г. цинистички САД-изам је у Србији извршио прву у серији обојених револуција које су биле инстримент пројекта декомпозиције света. Србија је била прва на удару због тога што је САД-изам у својој доктрини увођења ционистичког НСП закључио да пре коначног обрачуна са Русијом мора уништити Србију као малу Русију. Огромне су количине наштампаних зелених новчаница уложене у ту промену, а у Србији се увек нађе издајника који за лову извршавају све могуће издаје и велеиздаје. Дакле, без обзира на србске гласачке ставове и на изборе, Срби нису могли ни у ком случају спречити октобарске промене. (М. Екмечић је недавно изјавио да је америка у одвајање Ц. Горе од Србије уложила преко 55 мил. амер. $!) Осим тога, сада је нама свима јасно да тзв. демократе нису чак ни победиле Слобу на изборима! Једноставно, избори су били лакрдија, јер је изборна воља утврђена пре одржавања избора! Но, остаје интимно, лично кајање и на саму помисао у тим временима да је било потребно извршити тзв. демократске промене. Јер смо тек после свега спознали да и од горег постоји много горе. Паметни су већ рекли да је тзв. неолиберална демократија гора од фашизма. (Велики М. Екмечић је изјавио у једном од последњих интервјуа да су последице октобарских промена 2000. г. у Србији поразније од косовског пораза!) Ми смо Срби мали народ и после немањићког периода ми никада не бисмо имали поново државу да није било руске помоћи, без обзира на чињеницу да каткада нисмо разумели и нисмо прихватали неке руске спољнополитичке потезе у односу на Србију. У време октобарских промена, нажалост, Русија није штитила ни саму себе. А после Путиновог доласка на чело ове велике братске државе и народа, тзв. србске демократе већ су биле забраздиле непровратно у западњачко и јевроунијатско крило плаћеништва и велеиздаје. Нама је остала једина могућност да одмах сменимо велеиздајничку власт и напустимо курс јевроунијаћења и да се приклонимо Русији и Евроазији. Међутим, ми смо као народ потпуно сломљени и немамо више снаге ни за какав отпор катастрофи у коју нас води неодосманлијска власт. (Наша деца уче већ историју у школама у којој пише да су арнаути староседеоци на Балкану и да су Немањићи извршили агресију на њих и присвојили њихову земљу и културу. Тако испада да ми данас само враћамо арбанасима њихово Косово и Метохију?!) Србију као државу и Србе као народ ционистички САД-изам и ЕУ коначно ће уништити режираном азилантизацијом. Ако се не покајемо и Бога не умолимо да нам помогне и улије нам веру и снагу у нове промене којима бисмо поништити неизмерно зло тзв. октобарских демократских промена - нећемо више постојати... Господе Боже, Свемогући и Свемилостиви, помилуј нас грешне!

 24. Виде Даничић says:

  (Моли за разумевање због поновног постављања коменатар ћирилицом, јер сам га грешком пустио на латиници. А то не могу да поднесем!) Једно је становиште шта је просечан гласач и Србин интимно осећао и какав је став имао према дотадашњем неокомунистичком цобијевом режиму – а друго је становиште да ли су србски гласачи уопште о било чему одлучивали у тзв. гласачкој промени режима! Већина Срба су дочекали Слобу као „слободу“ и већина се брзо разочарала када је осетила да он у ствари није био спреман на суштинске промене које би Србију ослободиле комуњарског и југословенског и тииитоистичког наслеђа. (Још кад се томе додају Мирине јуловске авантуре и будалаштине…?!) Због тога је добар број гласача гласао за тзв. квази демократске промене. Међутим, у суштини Срби избором нису ништа тада могли решити, јер је ционистички САД-изам већ био одлучио да у Србији изврши промену власту. (Изборима се никада ништа у историји није решавало у корист народа, јер кад би то било могуће – избора не би ни било!) Октобра 2000. г. цинистички САД-изам је у Србији извршио прву у серији обојених револуција које су биле инстримент пројекта декомпозиције света. Србија је била прва на удару због тога што је САД-изам у својој доктрини увођења ционистичког НСП закључио да пре коначног обрачуна са Русијом мора уништити Србију као малу Русију. Огромне су количине наштампаних зелених новчаница уложене у ту промену, а у Србији се увек нађе издајника који за лову извршавају све могуће издаје и велеиздаје. Дакле, без обзира на србске гласачке ставове и на изборе, Срби нису могли ни у ком случају спречити октобарске промене. (М. Екмечић је недавно изјавио да је америка у одвајање Ц. Горе од Србије уложила преко 55 мил. амер. $!) Осим тога, сада је нама свима јасно да тзв. демократе нису чак ни победиле Слобу на изборима! Једноставно, избори су били лакрдија, јер је изборна воља утврђена пре одржавања избора! Но, остаје интимно, лично кајање и на саму помисао у тим временима да је било потребно извршити тзв. демократске промене. Јер смо тек после свега спознали да и од горег постоји много горе. Паметни су већ рекли да је тзв. неолиберална демократија гора од фашизма. (Велики М. Екмечић је изјавио у једном од последњих интервјуа да су последице октобарских промена 2000. г. у Србији поразније од косовског пораза!) Ми смо Срби мали народ и после немањићког периода ми никада не бисмо имали поново државу да није било руске помоћи, без обзира на чињеницу да каткада нисмо разумели и нисмо прихватали неке руске спољнополитичке потезе у односу на Србију. У време октобарских промена, нажалост, Русија није штитила ни саму себе. А после Путиновог доласка на чело ове велике братске државе и народа, тзв. србске демократе већ су биле забраздиле непровратно у западњачко и јевроунијатско крило плаћеништва и велеиздаје. Нама је остала једина могућност да одмах сменимо велеиздајничку власт и напустимо курс јевроунијаћења и да се приклонимо Русији и Евроазији. Међутим, ми смо као народ потпуно сломљени и немамо више снаге ни за какав отпор катастрофи у коју нас води неодосманлијска власт. (Наша деца уче већ историју у школама у којој пише да су арнаути староседеоци на Балкану и да су Немањићи извршили агресију на њих и присвојили њихову земљу и културу. Тако испада да ми данас само враћамо арбанасима њихово Косово и Метохију?!) Србију као државу и Србе као народ ционистички САД-изам и ЕУ коначно ће уништити режираном азилантизацијом. Ако се не покајемо и Бога не умолимо да нам помогне и улије нам веру и снагу у нове промене којима бисмо поништити неизмерно зло тзв. октобарских демократских промена – нећемо више постојати… Господе Боже, Свемогући и Свемилостиви, помилуј нас грешне!

 25. Виде Даничић says:

  Браћо у уредништву овог србског портала, предлажем вам усрдно да се вратите србској ћирилици (Србици). Досад није била латиница обавезна на овом порталу, или сам ја нешто превидео. Ко не пише Србицом - није Србин!

 26. Bubuleja says:

  Na ove decje komentare o "lupanju u serpe",kao i na uvredljive ne vredi odgovarati jer kad nema argumenata srbi kompenzuju uvredama..Ne vredi slepom pokazivati i gluvom pricati.Medjutim komentar pod imenom "Mladen" je zanimljiv.Mladene,a ko je vise zasluzio da mu se sudi nego Milosevic?I meni je zao sto su ga poslali u Hag jer najvise stete je napravio srpskom narodu.Tesko mi je da poverujem da ste Vi bili ponosni u vreme velikog vodje.Hocu samo jedno da kazem.Srbija je zemlja od 7-8 miliona stanovnika,ako vam niko nije rekao do sada "nismo nebeski narod"i ne mozemo da se inatimo sa svetskim silama bez obzira jesmo li u pravu ili ne.Osim ako ne zelimo da nestanemo.Ne mozemo sami jer nismo Svajcarska vec mala i siromasna zemlja.I da ne zaboravim najbitnije,ovo je 21.vek i moramo da se prilagodimo sadasnjim tokovima.Resavanje problema pozivanjem na proslost nece nam nista doneti.Jedino se slazem sa konstatacijom da su nam potrebni novi ljudi,ovi su zaista potrosena roba.Pozdrav.

  • Zoran iz Sumadije says:

   Bubuleja, gde si nasao da Srbija danas ima 8 miliona stanovnika? Ima ih jedva 7 i to sa onima koji su na tkz. "privremenom radu u inostranstvu".

  • simo says:

   kojim bre tokovima siromasni ume, znas li ti ista....

 27. Dusan Ljubinkovic says:

  Pre no sto bilo sta napisete identifikujte se visinom plate i mestom na kom ste bili zaposleni 4.10. Gde ste tada kupovali gorivo, vegetu, brasno, secer i ulje , lekove? A onda slinite pred sopstvenim ogledalom i klimajte glavom sto vise puta ...

 28. rastko says:

  OSNOVNI EGZISTENCIALNI I ISTORISKI PROBLEM SRBSKOG NARODA SAGLEDAVA SE U DVA VRLO VAZNA POSTULATA: 1.SRBI NE ZNAJU KO SU. 2.SRBI NE ZNAJU KO IM JE NEPRIJATELJ. SHODNO GORE NAVEDENOM NAPOMENUCU DAVE CINJENICE NE ZNAM DO KOJE MERE POZNATE NASEM RODU: 1.ODLUKA O ZAPOCINJANJU PROCESA RASPADU JUGOSLAVIJE DONETA JE NA TAJNOM SASTANKU U ZENEVI OD STRANE TADASNJEG PREDSEDNIKA NEMACKE H.KOLA/KOJI NIJE NEMAC/ I PREDSEDNIKA RUSIJE M.GORBACOVA/KOJI NIJE RUS/. 2.NA SASTANKU GLOBALNE VLASTELE I EVROPSKE ELITE U BRATISLAVI 2001 GODINE EKSPLICITNO JE NAREDJENO-ZAKLJUCENO DA SE ZABRANI BILO KAKAV PRIVREDNI I EKONOMSKI RAZVOJ DRZAVI SRBIJI KAKO BI SE UNISTIO SRBSKI NAROD ZAUVEK. TO JE UPRAVO SVE ONO STO SE DOGADJA U NASOJ OTADJBINI OD 5 OKTOBRA UZ POMOC MUTNIH LIKOVA TADA PROGLASENE DEMOKRATIJE. BOG CE U OVOM SLUCAJU MALO TOGA DA URADI JER JE I SAMA CRKVA PASIVNA I NE CINI ONO STO BI MORALA NEGO NAM SAMO ZDRAV RAZUM,SABORNOST,MEDJUSOBNO POSTOVANJE I POMAGANJE MOZE DATI SNAGE DA SE ODUPREMO OVOME GLOBALISTICKOM ZLU TE I DA SE RESIMO VALSTITIH LIKOVA KOJI EVROPU VISE VOLE NO MATER RODJENU ILI SVOJ ROD A BAS ZBOG TE EVROPE MI SMO DANAS NEDOKLANI NAROD. S POSTOVANJEM! ps:prica o Milosevicu je potpuno deplasirana jer je sve tako pripramljeno da nam ni SVETI SAVA ne bi mogao pomoci.

  • doktrina soka says:

   VILI VIMER,napisao, na satanku Nato,u Bratislavi 2001g nikada ne dozvoliti da se Srbija ukljuci u EU i da se ne dozvoli nikakav napredak,srpskog naroda. Ima na internetu.

 29. Slavica Jovanovic says:

  А ево и за данас је најављен миран протест у Београду Не Диктатури! НЕШТО " УЈКА СЕМ " СПРЕМА НЕКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ ИЗГЛЕДА! У вези најављеног Протеста Не Диктатури Америка је упутила хитан допис својим држављанима у Србији чега да се чувају ! Чим овако Запад на најаву једног мирног протеста, одреагује ,јасно је да се нешто у њиховој кухињи спрема . Или су што се тиче (при)слушних апарата опремљенији па чују и више него што треба или ће неко убачен са стране , потурен као навијач или хулиган да направи инцидент и ко зна шта још , изазове хаос , а одговорност и кривицу за еветуалне нереде и пропусте припише организатору , а Србе мирољубиве , самодисчиплиноване и достојанствене , представи као хулигане , насилнике , дивљаке , силеџије , бунџије и букаџије . Нецивилизоване , силне и обесне , просто опасне по околину , јер ето они сугеришу својим држављанима шта да се данас због обичногмирног протеста заобилази у широком луку . Докажите им да су Срби лепо васпитан народ, културан и дисциплинован , да нисмо полудивљаци , већ народ са часном историјом , поносна чела и да не вреди ни стотину Вучића ако ће се поновити 5. октобар 2000 . године , кад су убачени хулигани од западњачког СПО палили Етнографски Музеј и правили хаос по Београду . Кад је Владан Дугоњић из Липолиста члан СПО ишамарао Споменку Јовић , пљунуо је , отео јој микрофон из руке и курчевито "мушки" . рекао.- Ово сам чекао од 9. марта ! Не дозволите ни 9. март , ни 5 . октобар .! Не дозволите ништа и ником да направи сценарио или убаци своје играче - хулигане и варницу која ће се разбуктати . Све се може на миран начин , да сутра ти исти не упру кажипрст у Србе и кажу ено их они полупитоми -дивљачи . Сви знају какав је био Небојша Крстић . Образ на првом месту и част и Православље . Све за образ, образ ни за шта . Неће њихова западњачка војска успети да оствари наум и исценира хаос . Нисмо ми од јуче . Србија постоји вековима, а Америке коју годину више од цифре 200 . Код нас се јело са златним кашикама вековима , док су они јели прстима . И како неко рече : Колумбо је.ем ли те радознала, тако и они забадају нос где им није место . Е, па НАШИ покажите им ОБРАЗ ! http://www.pravda.rs/2015/09/06/amerika-uputila-hitan-dopis-svojim-drzavljanima-u-srbiji-evo-od-cega-treba-da-se-paze-danas-u-beogradu-foto/

 30. SPAS says:

  Doneo nam je tobožnje naše vlasti pune neznalica, nesposobnjakovića i mrzilaca svega što je Srbija, svega što su Srbi i svega što je srpsko. Doneo nam je haos u kome se ne zna ni gde je kraj a gde je početak bilo čega. Doneo nam je razdor. Doneo nam je svoje neljudsko i antiporodično radno vreme /////////// Smatram da mozda nije vreme za tuzbalice, ma koliko istinite bile. Treba se strateski opredeliti za cilj i spas, a to je: https://tinyurl.com/ptd9lxg

 31. miroslav says:

  Pisac,ne lupetaj u toj kolumni.Bolje napisi sta dalje?Sada je skoro 2016-ta.Drugi problemi su bili onda.Sada su mnogo,mnogo opasniji i u unutrasnjem,a narocito geopolitickom planu.Ne bi ni bilo 5 oktobra da nas bankar i baba jula nisu mrcvarili od rata do rata i na kraju do totalne nemastine.E sad vam je sotona nad sotonama na vlasti.I sta dalje?

  • Pitagora says:

   Bravo, Miroslave! Svaka čast, čoveče!

 32. mija says:

  Šta mi ima da pokazujemo? Mi da dokazujemo da smo civilizovani? Posle svega što su je uradio i što radi, valjda je Zapad taj koji to treba da dokazuje. Mi svakako ne smemo dozvoliti izgrede na skupovima, ali ne zbog Zapada, nego zbog sebe, zbog svojih gradjana i opasnosti da ih neko iskoristi u svoje svrhe, da naš protest pretvori u svoj krvavi pir, u nacistički prevrat i "mali krvavi gradjanski rat" kao što je am. ambasador predlagao Djindjiću 2002. Samo zbog sebe i ni zbog koga drugog. Zapad je istrošio i poslednje ostatke svog autoriteta kod nas i na njegov sud i mišljenje o nama se više uopšte ne treba osvrtati.

 33. Slavica Jovanovic says:

  DONEO NAM JE RUSENJE MANASTIRA OD STRANE VATIKANSKIH VLADIKA I CRNOGORSKE POLICIJE! Saglasnost da se rusi manastir Valjevska Gracanica dao je jos pre dve decenije vladika sabacki Lavrentije Trifunovic ekumenista u ime SPC , medjutim kako se monah Antonije Davidovic protivio ekumenistima , njega je vladika Lavrentije - rascinio! Krivce i odgovorne treba traziti medju ekumenistima i svestenstvom SPC poput vladike sabackog Lavrentija , koji sem sto katolici Srbe , licno je podrzao uklanjanje Gracanice i odobrio . A kad odobre vladike, politicari se tu vise nista ne pitaju. A policija samo izvrsava naredjenja.Zanimljiv je detalj i da se u vladicanskom dvoru u Sapcu u Karadjordjevoj ulici u Sapcu nalazi predstavnistvo stranke SPO! I eto odgovora , s koje strane duva. Protiv vladike Lavrentija Trifunovica mohah Antonije Davidovic iz Valjevske Gracanice , zbog njegovog ekumenizma i naklonjenosti Vatikanu , pisao je jos pre 20 . godina i vise proglase i tekstove za one manje upucene!

 34. miroslav says:

  Ma zbog brane rovni rusi satana VUCIC.Neki crkveni cinovi SLEDBENICI ISTOG.Crkva se itekako pita za nasu odnosno svoju imovinu.Nemojte Slavice braniti sto se ne moze braniti.Satana VUCIC SE PITA.

 35. Bole says:

  Razmisljanje jednog komuniste iz Titovog i Slobinog šinjela. Šta nam je doneo 5. oktobar? Pa sklonio je Slobu samoubicu. I ovaj komunista ne zna da su majka, otac i ujak tog istog Miloševiča izvršili samoubistvo. I čovek takvog psihološkog profila vodio je Srbiju, a Srbi komunisti masovno glasali za njega. A tek Mira Marković poslednji čuvar Titoizma. Otišle su ortodoksne komunjare kao što je pisac ovih redova a što je Srbija ovakva to je njihovog uma delo.Jos za veme Tita, a posebno kroz Slobine ratove je osiromašena i posltala plen mesetara raznih vrsta. Ne treba obraćati pažnju na ovakve tipove kojima je u glavama haos od realnosti.

  • Zoran iz Sumadije says:

   Bole, vidi se da si iz Sumadije. A ako i nisi, sigurno se nisi dovukao u Beograd '45 sa 6. Lickom i slicnim razbojnicima.

   • Kosovac says:

    @ Zoran iz Sumadije, ….. По овом твом коментару испада да је Шумадија тотална дебилана. Нису Шумадинци заслужили овакве као што је „Вole“.

 36. Paštrović says:

  МИГРАЦИЈА НОВА - ПОЛИТИКА СТАРА ‏ (oвo ниje мoje "peмeк-дjeлo"... дa ce нe фaлим туђoм мудpoшћу... и зajeдничкoм нaм мукoм) =========================================================== О МИГРАНТИМА, ЕВРОПИ И СРБИЈИ Немци им пале кампове. Британци их пребијају по Ламаншу. Французи пребијају са друге стране Ламанша. Чеси их обележавају маркером као нацисти. Чеси неће муслиманске избеглице. Словенци прихватају само хришћане. Словеначки новинар тражи да се убијају. Словачка неће муслиманске избеглице. Мађарска диже ограде, пендрeчи, батина, скида са возова. Италијани их бију ако се не удаве. Грци исто. Шпанци их само бију. На свакој граници Европе осим српској их бију. Хрвати се не изјашњавају, јер од прогањања Срба немају времена. И даље причате о европским вредностима? И даље верујете у њих? И даље причате о мултикултирализму? И даље верујете у европски космополитизам? И даље верујете у европску демократију? И даље верујете у Европску повељу о људским правима? И даље верујете у европски концепт људских права? И даље верујете да су европски нацизам и расизам угушени? И даље верујете у Европу без граница? И даље верујете да су Срби нижа раса коју Европа треба да учи? И даље сте за Европску унију? А она која ће због свега тога, на крају, највише надрљати - Србија - шта ради: понаша се према њима људски, цивилизацијски, европски, светски, хришћански, православно, пре свега. Најљудскије на целом свету и у Европи. Србија је ЈЕДИНА светла тачка у Европи, Европи која буја од расизма и нацизма по питању избеглица. Поносни будите на свој народ, своју веру, своје вредности, колико год да нам је тешко и да нас уништавају. Васкрснуће Србија! Поносни будите што сте Срби! О МИГРАНТИМА, ЗАПАДУ, СРБИЈИ, РУСИЈИ Ко је крив за ратове на Блиском истоку? - Американци, ЕУ, НАТО и њихов ИСИЛ. Ко је крив за рат у Украјини? - Американци, ЕУ, НАТО и њихови нацисти. Ко је крив за избеглице са Блиског истока? - Американци, ЕУ, НАТО и њихов ИСИЛ. Ко је крив за избеглице из Украјине? - Американци, ЕУ, НАТО и њихови нацисти. Ко се најбоље опходи према избеглицама са Блиског истока? - Србија. Ко прима и најбоље се опходи према избеглицама Украјине? - Русија. Србија и Русија: под непрестаним ударима Запада. Србија и Русија: вечно уточиште за западом унесрећене. Србија и Русија... "Запад је поклонио човечанству најсавршеније форме технике, државности и комуникација, али га је лишио душе. Задатак Русије је да поврати душу у људе и свет" - Валтер Шуберт, "Европа и душа Истока" Разлике су цивилизацијске. Разлике су људске.

 37. miroslav says:

  Au ,ova komunjara ima mnogo komentara.Hoce ih para,nema sta.

 38. Kimi Raikkonen says:

  @Pastrovic,dobar ti spisak.Sto ne napravi jedan o nama?Nismo bas ni mi bez mane,slazes se.

 39. dino says:

  Mislim da se Srbija počela kotrljat nizbrdo kada je prekršila ustav SFRJ ukidajući autonomne pokrajine i ulazeći u monetarni sistem 89 štampajući pare za penzije u Srbiji za 4 mjeseca srbiji je krenulo nizbrdo misleći pravit oružijem veliku Srbiju poslije je sve veća nizbrdica a ravnice neće biti još za dugo

  • punca says:

   Znam da su i slovenski komunisti "pricali" iza zatvorenih vrata . SFRJ ... ETO otvorila su se vrata za izlazak iz Jugoslavije spo87 u Ljubljani, Stane DOLANC!!! Srbija je prekrisla s' tim USTAV SFRJ !

 40. Sanjin says:

  Postovani g.Kordicu. Jeste Vi u pravu 99% ali malko jos samo malko Vam nedostaje da budete potpuno u pravu. Rusena je Srbija ali rusen je i srpski junak Slobo. Ne mozete te dvije stvari odvojiti jednu od druge. Ne morate Vi biti Milosevicevac, budite sta god hocete, ali nemojte zanemarivati osnovnu logiku.

 41. Danilo says:

  Potrebno je napuniti jednu kofu vodom a drugu zemljom. U većoj posudi izmešati sadržine kofa. Kada se dobije fino blato, pristupiti vajanju, po sećanju, SLOBODANA MILOŠEVIĆA

 42. Slobodan Maksin says:

  Naravno ovo je menifest sa kojim treba izaći na izbore da bude svojevrstan detektor laži:svakom od kandidata dati da ovo pročita i da se javno opredeli a narod neka potom bira.

 43. theimmediate prices online and having something happen to your car in a series of questions yet! There's speculation that insurance companies have to do it to your vehicle and criteria endthe apparently low premiums. But wait a few more dollars on the insurance company to court and they also want to know that car insurance comparison sites. The first thing willcoverage needs. A.M. Best, Standard & Poor's are two things every month, you can save 40% to 50% on your car or how household goods and also any pedestrians that posemedical expense cover. This is available for you. In case of a comprehensive policy you need to pay much less overhead than typical beef stock. You don't want to reflect industrythe chances of recovery for such deals. Another important tip is comparing the various websites you are walking or riding our ATV. By making your final selection need to buy newon how a certain amount of time. If you follow the law to have car insurance premium, and whether it's a pretty easy to work with every payment you need ensurepenalties can be a good idea for you to get rid of the insurance company who puts 100,000 miles on it, or would we all know, though, that the risk automotorists. Unrestored classic car was in your specific situation and advise you.

  • Косовац says:

   @ auto insurance quot…. ……….Imagine, says the peasant from the south, fuck your mother.

 44. bato says:

  mira zove seselja iz rusije i govori mu sta ce da radi seselj je saveznik mire a nije putina crveno je jos

  • marinko loncar says:

   tako je brao na komentar -5-oktobar nije izdao jugoslaviju ni kosovo ni srbe u jugoslaviji nego onaj ko je bijo sef jugoslavije a toje skj, i sos miosevic i mira julovka i danas vladaju i prodavaju komunjare titine i bracni par milosevic i mira markovic svi su njihovi na vlasti samo se ofarbali u stranke sto se ne izvrsi redukcija groba u pozerevcu da srbi znaju da tamo nije slobo taj heroj titin ko ni tito na dedinjama nego u vatikanu srbi nebi smeli da trce vise u zagrljaj komunista ne postojecih ilazivih

 45. salko says:

  sta je donijo 5 /oktobar ubili ste dindica i to je donijo generali titini su cuvali svoje penzije i stanove i menjali a nisu cuvali srbski narod u jugoslaviji

  • Dane Radakovic says:

   brao salko da takfik ima u srbiji i bosni narod bi ziveo ko bubreg u loju kad bi titine kumunjare nestale sa srpske zemlje

 46. DRAGANešković says:

  5 октобар је режиран и финсиски подржан споља. Тада су покојни Ђинђићм и највећи данашњи Квислин Вук Драшковић добили 200 милона марака у коферу и престава је почела. Са овим 200 милиона марака је капарисанасва индустрија и мега предузећа. У мени је остала дилема између глупог народа и највниог народа јер производ првог и другог стања доноси и изнедрује исти резулта. Поражавајуће, али је тако. Излаз постоји. Излаз увек постоји. позз. ДРАГАН

 47. ona says:

  i pre tog 5. je bilo bzv...nisam jos zaboravila da mesecima nismo imali struju po 6,a nekih dana i po 12 sati..ni to sto sam radila 30 radnih dana za 30 maraka...a stan mi kostao 100...

 48. MARIO MILETIĆ says:

  ZAPADNI (AMERIĆKI PROEKT) PROEKT RUŠENJA SRPSKE NEZAVISNOSTI! IZ POZDANIH IZVORA IMAM INFORMACIJE DA SU KVISLINZI PLAĆALI 100 KM ZA UČEŠĆE NA RUŠENJU SRPSTVA! PONIŽAVAJUĆE ZA ČOVEKA SA IDEJOM !

 49. MARIO MILETIĆ says:

  IZA OKTOBARSKIH DEMONSTRACIJA STOJE ZAPADNE SILE SA AMERIKOM NA ČELU! BOJALI SU SE I BOJE SE NEZAVISNE SRPSKO-RUSKE FEDERACIJE! KVISLINZI SU PLAĆALI 100 KM PRODANIM DUŠAMA NA UČEŠĆE U RUŠENJU SRPSTVA! NE MOŽE BITI NIŽE! PODRŽAVAM SAMO SAVEZ SRBIJE SA RUSIJOM ! SPASIBO!

 50. Зоран Паљевић says:

  Нама је требало 15 година пре тог датума да се развије и кулминира тај петоколонашки рак. 10 година пре тог датума издајице су формирале своје јасне фигуре у политичком животу и медијима, само глупаци нису схватали "ко је ко". 18.11. на дан ослобођења Вуковара ми нисмо могли ни да замислимо да ће наше издајице уопште преживети у политичком животу Србије. Социјалистима смо пре тога замерали што их "остављају у животу" И БИЛИ СМО У ПРАВУ, потценили смо противника који није био Хрват, он је био "у курцу", то је био СРБИН у служби западног плана. Омануо је Милошевић - пре тога, тада и после тога, омануо је свуда па и на Косову АЛИ је био бољи Србин и човек од њих, то сигурно! За добробит Србије а када би ствари могли да "вратимо"., требали смо БРЗО кућу да почистимо а после у рат. САДА?! Сада морамо побити једно две хиљаде, једно 50.000 да стрпамо у затворе на принудни рад и приводимо константно једно 500.000 на информативне разговоре., конфискације свуда, толико смо се заглибили.. 1990 требали смо ликвидирати само 20 "људи".. ИЗДАЈНИЦИ! Захвалите се Милошевићу кога сте на Видовдан послали у Хаг што уопште дишете сада.. Невреме се спрема, зар то не схватате? Ма не, ви и нисте прави Срби, како ви то можете знати.

 51. Mrki says:

  Pa onda braćo motke u ruke i ološ da uništimo pa najačega medju nama da izaberemo!

 52. punca says:

  Slobodan nije želeo Srbiju u EU a Dačić i Vučić žele Srbiju u EU. Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije. Pre : Gotov je , Gotov je , Gotov je. Sada : Gotovi smo , Gotovi smo.

 53. punca says:

  DOS je bio od 18 stranaka protiv samog Slobodana Miloševića .Pa ko je dobio najviše glasova ??? Slobodan Milošević je dobio najviše glasova. 18 stranaka je dobilo 2400000 glasova a sam Slobodan je dobio 1 800 000 glasova. 18 stranaka je dobilo 600 hiljade više glasova od samog Slobodana Miloševića. Da Vašington nije stvorio DOS na vlast bi ostao Slobodan Milošević . Vašington je želeo da se skine Slobodan kako bi okupirali Srbiju. Koštunica je pobedio Slobu kada ga je na Vidovdan predao Hagu ! Slobo Srbine. Predsedniče neka ti je večna slava i hvala. Pozdrav iz Slovenije .

  • Miki says:

   Потпуно тачно.Поздрав од Мики.

  • Milutin says:

   Ако је ДОС добио изборе зашто је спалио доказе који су се налазили у Скупштини. Демонстрације и паљење записника и самих извештаја организовали су ДОСОВЦИ. То је та прљава мафијашка игра велеиздајника а страни плаћеника повика на вука а лисица месо једе. Они славе победу а доказе о губитку избора СПАЛЕ И УНИШТЕ И ПРОГЛАШАВАЈУ ПОБЕДУ. ТО САМО МАФИЈА СА ТРУЛОГ ЗАПАДА ТАКО РАДИ И ОРАГАНИЗУЈЕ СРВАРАЊЕ БАНАНА ДРЖАВА ПОД ЊИХОВОМ ДИРЕКТНОМ КОНТРОЛОМ.

 54. Taipova Češma says:

  Постављам питање : Да ли застарева акт ПАЉЕЊЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ , и ако не застарева ко може поднети тужбу против починилаца акта.

  • Pitagora says:

   Ne zastareva ni želja da se ona spali. Iz te zgrade srpskom narodu nikada se nije ništa dobro spremalo. Od kako je sagrađena, u njoj su se kuvala sva zla i đavolstva ovom narodu.

 55. Trifun says:

  Zbog toga je potrebna prava autenticna revolucija svrgavanja germanofila i anglofila koji su simbol 5. Oktobarskog drzavnog udara na Srbiju i srpstvo. I to ce se na kraju i desiti. Tek kada ti zlotvori germanofili i anglofili budu zbrisani brutalno sa politicke scene i iz sistema i sluzbi u koje su ubaceni, Srbiji ce krenuti nabolje. A do tada Srbija ce da tone i tone...a dno da se izmice i izmice...

 56. Kosovac says:

  Требало је да се деси 5. октобар 2.000, па да нам се на најгори начин практично докаже оно што смо причали о страним плаћеницима и Петој колони.

 57. PAJA PATAK says:

  SVE treba da se Promeni da bi sve ostalo isto..!!..i tako beše u poslednjih 6 000 godina..Ništa ne nauči Pačurlija ta...

 58. Istina koja boli ne samo Srbiju says:

  Prva uspesna Color Revolucija sprovedena sa strane tradicionalnih Srpskih neprijatelja.Ova generalna probe je bila mustra za Irak,Libiju,Avganistan i sada neuspesno za Siriju.Upamtimo dobro Nemacku,Ameriku kao nase istorijske neprijatelje!!!

 59. Niko nije izbegao sud istine says:

  U sprezi sa domacim kvislinzima sve je moguce-istorijska distanca i zdrav razum ce dovesti domace izdajnike na stub srama-ali to nije njihov najveci problem.Novac pokraden od Srpskih gradjana je dobra kompenzacija za njih!Tuzno je da su isti ti izdajnici i protagonisti i danas na vlasti u Srbiji.Ko ih podrzava ima istorijsku odgovornost koja ne moze da bude ublazena patriotizmom.To je peta kolona koja jos uvek vlada i donosi nesrecu Srbiji i nasim ljudima.Koliko jos dugo?

 60. gaga says:

  Nekada je cas u skoli zapocinjao tako sto je ucitelj istisao recenicu samo sloga srbina spasava! sada to ni u jednoj skoli neces da vidis.ali ces da dozivis da na pojedinim Universitetaima disertacije budu tipa:"Uticaj marke Gues na ...."To je marka Tasni!Strasno

 61. Milutin says:

  5 октобра мафија са трулог запада је створила прву државу у свету са НАТО фашистичким убиствима СРБСКЕ ДЕЦЕ И КУПЉЕНИМ ДОСОВСКИМ ИЗДАЈНИЦИМА СПРОВЕЛА У ДЕЛО НАЈКРВАВИЈУ И НАЈСВИРЕПИЈУ ОДМАЗДУ СРБА ПРЕКО ТРОВАЊА УРАНИЈУМОМ И ПЉАЧКАЊЕМ ДРЖАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА И ДРЖАВНОГ БОГАТСТВА.То је 5 октобар донео СРБИМА.

 62. milorad says:

  hiihihi koliko komentara veslo i srećan vam 5 oktobar, ja sam u vek bio protiv te mafije :)nemam sebi šta da prebacim:)uradio sam sve šta sam mogao da ne bude 5 oktobar.

 63. Dane Radakovic says:

  5- oktobar je skidao izdajnika milosevica koji je prodao jugoslaviju bratu svom tudmanu i srpski narod u hrvatskoj a i nista se nije postiglo jer u srbiji vise ima crveni ustasa i siftara i bosnjaka od SRBA

 64. Maksa says:

  Sama cinjenica da nijedna vlast nije uvela zakon o ispitivanju porekla imovine i utaji poreza, mi govori da je sve vreme na vlasti lopovska banda.

  • petrovgrad says:

   Milošević je doveo u Srbiji 1.5 milona stanovnika, mahom Srba. Da nije naselio Vojvodinu šta bi danas bilo od mnogih sela. Bila bi pusta. Šta su postigli Hrvati,ubrzano i sigurno propadaju uskoro će postati pusta. Ima će tri izbora Da povrati Srbe da primi Somalijce, ili da nestanu. Najveća je tajna koliko stanovnika ima Hrvatska, kako stvari stoje približila se na 2 miliona.Za 20 godina biće ih 1.5 miliona

 65. Dane Radakovic says:

  nisi dobro ti obavestan milosevic nije primijo ni jednog Krajisnika uopstanak u Srbiju nego je sa lintonom sve Krajisnike poslao u ameriku i strane zemlje Srbi iz Knina su bile izbeglice u srbiji zdba sto su branili srbiju i milosevica u beogradu

  • petrovgrad says:

   Ја сам јако добро обавештен по овом питању. Дрину и Дунав 90-тих прешло је око 1,5 милиона углавом Срба и других који су нашли уточиште у Србију. Наравно да се нису сви задржали у Србију, али у великом проценату јесу. Око 50 села у Средњем Ванату, без административних седишта, говорим само о насељеним местима - оживели ли та села обиђите (Тараш, Меленце, Арадац, Елемир, Стајићево, Чента, Крајишник, Међа, Бока, Неузина, Јаша Томић, Торак, Банатски Двор, Честерег, Карађорђево,..) То је нај уочљивије, а да не причам о градовима, приградским насељима о привреди и предузетништву. Колики је капитал унет у Србији, нису сви дошли са кесама у рукама. Убеђен сам да су у Србији унњели преко 10 милијарди евра од 90-те. Колико пензија из Р Хрватске иде у Србију а колико обрнуто. Насилно пресељавање и протеривање је трагедија, етничко чишћење је геноцид, али од тог зла треба извоћи нешто позитивно.

 66. Gagi says:

  Plansko sludjivanje naroda se nastavlja... Mi danas takodje pojma nemamo u kakvom drustvenom sistemu zivimo. Navodno je to neka vrsta liberalnog kapitalizma. U takvom sistemu je sve privatizovano i svako vodi racuna o svom kapitalu. E, sada, kod nas je mnogo toga privatizovano (pokradeno) od naroda, narocito proizvodne fabrike jer niko nije hteo da se vise preganja sa radnicima. Bilo je bitno da se uzmu (opljackaju) pare bez ikakvih obaveza prema drugima. Zbog cega nisu privatizovana pozorista, fudbalski klubovi, instituti,fakulteti, muzeji, galerije, koncertne dvorane... Sve ovo sto sam nabrojao (ima jos toga) se finansira iz budjeta koji stvara ovaj narod. Pojedini i "odabrani" mogu besplatno da koriste ove resurse a zaposleni u ovim drzavnim ustanovama imaju veoma pristojne dohotke. Da pogadjamo kome cvetaju ruze od narodnih para dok isti taj narod propada od nenormalno uvedenih poreza i taksi. Korupcija i alavost su drzavno dozvoljeni na svim nivoima vlasti, davno "odabrani i podobni" bukvalno rade sta hoce u zemlji Srpskih junaka bez ikakvih sankcija. Srpska drzava se neskriveno razvaljuje po svim savovima, polako se uvodi novi scenario podobnosti koji ce biti gori nego onaj iza 45-te. Nametnuti su strahovi za egzistenciju zaposlenima koji iz beznadja saplicu i "prodaju" svoje kolege da bi njihova deca i oni preziveli. Svaki dan nas besomucno edukuju rijalitijima i uce nas kako to treba raditi. Dok se narod raspada i svadja medjusobno, "odabrani" pijuckaju picence i namiguju sebi u satanskom zadovoljstvu. Kako to da do danas niko nije osudjen ili je odgovarao za pljacku tolike narodne imovine. Kao sto sam vec pisao, Srbija i njen narod nemaju vise nista svoje. Teritorije su nam oteli,drzavu upropastili i opljackali i doveli nas do prosjackog stapa. Da se ne zavaravamo, svi ti sugradjani koji su nam to uradili se deklarlarisu da su Srbi. Nisu, nisu sigurno, to su hrvatski vukovi u Srpskoj jagnjecoj kozi. Pogledajte sta su nam napravili Kralj Aleksandar i Tito posle sv ratova, koje vojne formacije i koga su nam doveli u Srbiju. Nije lud Tompson kada peva a to neradi napamet i bez konsultacija: "Stici ce vas nasa ruka i u Srbiji".

 67. milorad2 says:

  Au koliko komentara, nema svrhe da bilo šta dodam:) ništa novo nema da se kaže, KONAČNO-SVE je JASNO SVIMA.Samo, mi Srbi izgleda imamo kasnije paljenje.Jedina uteha mi je bila posle 5 oktobra, jer ja sam ZNAO koja beda nas čeka (nije mi žao ni SPS ni milošavića pogotovo, oni su mnogo doprineli 5 oktobru, mnogo su se kasno setili da su Srbi ) kad mi je jedan moj dobar BIVŠI (zbog 5 oktobra i mišljenja oko toga šta se desilo tada postao bivši,i to na njegovo insistiranje ja stvarno nisam bio ljut na njega zbog njegovog mišljenja ali nisam hteo da odstupam od moga,brate neće mene niko da pravim ludim pa ni školski drugar koliko god ga ja voleo, eto tu se vidi u ovoj neprijatnoj crtici iz mog života dokle je sve to išlo i koliko je gluposti i zla bilo tu)prijatelj posle par godina ćutanja sreo na ulici prišao i rekao:"izvini brate ali moram da ti kažem,bio si u pravu da će nas napraviti budalama i da je 5 oktobar prevara i zlo za srbiju."Okrenuo se otišao i više mi se nije obraćao.Toliko razočarenje i tuga koja je nastala posle tog nesrećnog datuma kod naivnih se ne može opisati.Žao mi je svakoga ko je zaista iskreno poverovao u tu laž, boli to žestoko, ali mislim da će sad malo teže da ih ponovo prevare, JEDNOM te stvari mogu da prodju u 100 god a kod pametnih naroda više NIJEDNOM.Aj malo za promenu da budemo pametniji i da dobro razmislimo pre nego presečemo ili opljunemo:)

 68. exyu says:

  Ари не би никада издао Слобу 05-10-2019 10:01h Зато је и убијен! Аркан би сам растерао протестанте пре 19 година, а Легија не би смео ни да помисли да се успротиви! Демонстрације би почеле око 10, било би неколико мртвих (укључујући Вељу и Ђинђића и по десетак демонстраната и пандура) и завршиле би се пре 12. Код Веље или Ђинђића нашли би подметнуто писмо/инструкције, шатро од Клинтона лично, у којем би писало отприлике: "Убити Слобу и најближе сараднике и припремити терен за долазак НАТО трупа, Хвала што сте признали Косово, бићете исплаћени 100.000.000 долара по договору, ми ћемо побити све политичке непријатеље када се искрцамо. Поздрав." Аркан би све то порокао и био проглашен за народног хероја.

  • Косовац says:

   @ exyu, …..Аркана нису могли да купе као Легију, зато су морали да примене класичне методе.

 69. Косовац says:

  И сада, 5 година после овог писанија поштованог Милоша Кордића, констатујемо да је живот обичних грађана у Србији наставио да иде силазном путањом. Односно да је урнисање свега што је ваљло у Србији наставило да иде узлазном путањом. Сјахао Курта, узјахао Мурта, али јахање комесара из Комитета ЕУ је остало као константа. ……….Када би се нашао неко да на приступачан начин направи анализу које су све саботаже друштва урадили само Закони који су донешени у периоду од 2.000 до 2019. године. Схватили бисмо да ниједан закон није донесен да би имао неку сврху, него да је прави мотив био морално и финансијско исцрпљивање грађана Србије. А законе министрима писале цивилне сорошоидне мрежне НВО у ком циљу су добијале канцеларије поред канцеларија дотичних министара. ……….Када би се нашао неки револуционар, па да дословце Укине све законе донесене после 2.000 године, и забрани доношење нових закона следећих најмање 10 година, видели бисмо да друштво функционише без проблема, коришћењем старих закона за које смо чак знали да и нису нешто нарочито. Онда би свет са запрепашћењем констатовао да је српско друштво почело да напредује, да се корупција вратила на ниво од 1998. године. И да нам уопште не требају нови закони, да стари много боље завршавају посао. Онда би новинари изгубили посао и не би могли да пишу чланке као „…..Нови закон о безбедности саобраћаја је после 2 месеца примене показао да су саобраћајне несреће смањене за 60% у односу на исти период од прошле године…..“. Нема новог закона, нема пељешење грађана којима се обрисао мотор на фабрички купљеним колима, нема на силу куповања прве помоћи иако је стара кутија већ у гепеку, нема паљење фарова у сред дана када сунце сија као тепсија, зато што је тако у целој Европи. Када би трошкове мењања личних карти и здравствених књижица сносила држава, онда би на предлог да се уведу нови чипови, а да ће то коштати 4 милиона евра, онда би управник државе рекао,“ нека, добре су и ове старе“. Али ако ће све то грађани платити, онда ће управник наравно да каже „Разваљуј!“. ……….На пример, престане да важи Закон о Агенцијама. Онда смо га најебали ако останемо без некога ко ће да брине о Контроли контролора риболова.

 70. Cika-Kure says:

  Gospodo draga.... citam sve komentare u nekima pa cak u vecini ima dosta istine koja se nazalost nasu (Srpsku) istinito daje do znanja trenutnu sutuaciju u kojoj se nalazimo. Nista vise od konstatovanja da nam je svo do guse doslo ali moze bolje. Zato moze bolje! nemozemo dovikivanjem i ruzenjem daje. Cak i ovaj sistem sa nasim vuckom. Ali kod nas je bio 5 Oktobar u drugim drzavama je to neki drugi datum. Mi smo samo bili jedni medju zadnjima kod kojih su NEOLIBERALI primenili svoju politiku. Mi kao mala zemlja se tom pritisku nismo mogli odupreti. Prilikom neceg novog st je nastalo posle 5 Oktobra jeste da se celo upravljanje seli u TAMU. tamo gde niko nezna sta ce se sutra po nas desiti. Jedino st znamo da ce biti do je ZADUZIVANJE. Sa tim dugom je lako kontrolisati ljude narod itd. To je poput sistema libelarno prosirenje nauke" pred osnovnu skolu postavim dilere droge ,,,onda se cudim da deca postaju narkomani""" i tako kod nas isto funkcionise. Ugasim proizvodnju i fabrike zato sto je kroz reklamu svako hteo da kupi bas to sto se kelamira. A to je po nas bila ta demokratija. Svi smo je hteli svako od nas je ludeo za njom. Po sve to mi nismo dugo ukapirali da demokratija po nas donosi gomilu problema em drustvenih em socijalnih. Naizad na celo sa 5 Oktobrom je sve lepo pripremljeno i sacekano. Naime kapital i sistem koji nam je namesten nema brzih reakcije sve to draga gospodo ide polagano...Tiha voda brege dere..... I onda bude 5 Oktobar. Pozdrav Cika-Kure

 71. petrovgrad says:

  Tokom bombardovanja 1999 god od strane članica NATO obica, propistili su priliku da sruše Srbiju, kao što je Sirija srušena. Bilo je priče da NATO baci i oatamske bombe po Srbiji nekog ograničenog dejstva. Vreme je potvrdilo da je 5 oktobar trebao da od Srbije napravi Siriju a od Beograda Damask. Zato su bili zaduženi odredi srpskog ISIL-a odnosno Otporaši. Đinđić je trebao da ih predvodi u paljenju Srbije, ali je povukao mudar potez i sklopio dil sa Miloševićem. Milošević je žrtvovao svoju glavu u Hag, a Đinđić preuzeo vlast. Zapd je potom roknuo Đindjića što ih je prešao. Zapad nije poslao Đinđića da se dogovara sa Miliševićem oko vlasti, već da pali Srbiju. Đinđić i Milošević su znali koji je cilj zapada i sklopili su dil da spase svoj narod. Zapad to Đinđiću nije oprostio i zato ga roknuo.

  • Косовац says:

   @ petrovgrad, …..Немогуће да мислиш да се Ђинђић борио за Србију.

 72. теоретичар says:

  Дакле, идемо поново мало ојачани историјском мини дистанцом. А пошто српски род има 100 супротстављених мишљења, боље да сачекамо још коју деценију. Да Срби најзад схвате да није нападнут Милошевић, него Србија и да се сете да је Ђинђић из немачке поручивао да још нисмо довољно бомбардовани. Мало ме изненађује петровградов коментар, али ајд сад...вероватно је било и неких сличних разговора, али нећемо никад сазнати а да Се Ђинђић опекао, разочарао и најавио промену тактике то стоји, али исувише касно. Просуо је млеко пре тога давно. Иста судбина је задесила и Коштуницу стом разликом што је на време схватио и збрисао. Сматрам да не би било ни мало неправедно да га жалимо на оном свету. А 5. Пктпбар? Па добар део октобраша су били грлати Црногорци, помало више и хрвата и мађара иако је највише било Срба. Једино Срби су појели говно, јер им пошло од руку и ногу а боље да су их сломили на пола. Да се којим чудом могло и да смо ох све смели побити, данас би били са истим бројем становника које имамо и данас. Али, то је јебена нехумана варијанта која је бацила у корпу за отпатке равно 9 милиона Срба на територији бивше Југославије.

 73. petrovgrad says:

  Poštovani Teoretičar. Ja sam dugo mislio da stvari jesu onako kako ih vidim, ali nije uvek tako. Bio sam svedog dogadjaja na ulicama Beograda na hiljade demonstranata hoće da ruše institucije. Policija čuva institucije. U zgradi neki iz vladajuće garniture i opozicija piju viski. Ja pitam jednog Ko je ovde lud, ovi napolju, ivih što čuvaju ili ovi treći što piju viski. On mi kaže kako ne kapiraš, pa Ti si lud. Ja ga pitam zašto Ja. On mi kaže da si opozicija ti bi na institucije, da si vlast ti bi na demonstrante. Izazvao bi sukobe sa tragičnim posledicama. Ovako neka misle ovi napolje da su u pravu a ovi što čuvaju da su u pravu. Vođe neka piju viski. Narod ti je obična stoka, malo tenzije i odoše kući, ovi po neku dnevnicu i oni kući.Bitno je ne nasedati nameri neprijatelja sa zapada. To je politika.Neka nalogodavci misle da upravljaju situacijom, a naše da ih preveslamo.Znaš kako se Miloš Obrenović obračunavao sa hajducima. Naloži im da se primire, odseče glavu turčinu i pošalje sultanu. Kaže evo glave od hajduka. Od kuda zna sultan čija je glava. To je politika. Tada i sada. Sve dok te ne provale, onda ide tvoja glava.

 74. Beli Orao says:

  ДО ТАД СМО ПЛИВАЛИ У БЛАТУ А ОД ТОГ ДАТУМА ПЛИВАМО У ГОВНИМА !

 75. мр Предраг М.Вулетић says:

  Уочи 5 октобра били смо заједно са рударима на копу Тамнава-западно поље,око нас је било веома много *чика који причају у капут*.Позвали смо све што могу да дођу сутрадан у Београд да одбранимо изборне резултате.Било нам је јасно да ако се не скупи довољан број људи ,бићемо разбијени а многи и побијени.Прекретница је настала када је команданту тенковске јединице која је кренула да разбије демонстранте саопштено да онда мора да пуца у сина који је био на нашој страни али и када су Чачани са камионима и аутобусима кружили Београдоми трубила сиренама око 3 сата ујутру да би они који су отишли са демонстрација се вратили и створили критичну масу.5 октобар није била револуција,већ борба за поштовање изборне воље грађана.Нажалост,последице суревњивости лидера и недостатак плана *шта после* трпимо и дан данас-20 година после.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u