5 савета како стати на крај и најтврдоглавијем знојењу

5 saveta kako stati na kraj i najtvrdoglavijem znojenju

24 jula 2017

Preterano znojenje problem je s kojim se susreće većina ljudi, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci kada su temperature vrlo visoke. Stoga vam donosimo pet savjeta koji mogu pomoći ublažiti takvo znojenje

1. Izbegavajte začinjenu hranu i kofein
Konzumiranje kofeina i začinjene hrane može podstaći preterani rad znojnih žlezda. Tačnije, one aktiviraju neuroprenosnik zvan acetilkolin koji se nalazi u našem mozgu. Sve što stimuliše te neuroprenosnike može uticati i na žlezde I na prekomerno znojenje.

2. Često koristite dezodorans
Kako biste najbolje iskoristili prednosti dezodoransa, nanesite ga popodne ili predveče. Naime, nivo proizvodnje znoja najniža je tokom noći pa će tako sastojci dezodoransa imati bolje šanse za probijanje u naše pore i za blokiranje znojenja ujutro.

Dezodorans ponovo možete naneti i ujutru. Takođe, ne brinite se oko negovog ispiranja tokom tuširanja jer su se sastojci dotada već probili ispod kože.

3. Nanesite dezodorans na ostatak tela
Naše su ruke, stopala, leđa i prsa područja velike koncentracije znojnih žlezda. Nanošenje dezodoransa na te delove tela može ublažiti preterano znojenje.

No, važno je znati da na lice i na intimne delove tela nikako ne smete nanositi dezodorans jer su oni preosetljivi za takav proizvod.

4. Pažljivo birajte odeću
Odeća od materijala poput poliestera i svile nije najbolji izbor u ovoj situaciji, jer koža ne može dovoljno disati. Stoga nastojte što više nositi pamučne komade, a ako želite sakriti mrlje od znoja, nosite odeću tamnijih boja.

5. Češće menjate obuću
Dobra je ideja svaki drugi dan promeniti par obuće. Naime, naizmenično nošenje daje obući dovoljno vremena da se provetri.

Takođe, ako vam se stopala jako znoje, počnite koristiti dečiji puder. Nanesite tanki sloj na stopala i u obuću koju nosite. Ovo je odlično rešenje jer je reč o brzo upijajućem sredstvu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *