Rusija ponovo ima obavezu da spasi svet od nacizma

Rusija ponovo ima obavezu da spasi svet od nacizma

17 marta 2014

Boris AleksicPiše: Boris Aleksić

Početkom marta u poznatom britanskom nedeljniku „Ekonomist“ objavljen je uvodnik u kojem satanizacija Rusa povodom nasilja u Ukrajini dostiže svoj vrhunac. U tekstu „Kidnapovani od Kremlja“ Rusi se porede sa fašistima, a Putin sa Hitlerom. Predsednik Rusije je proglašen krivim zbog toga što ne dozvoljava da njegov narod na Krimu doživi sudbinu Srba u Republici Srpskoj Krajini i na Kosovu i Metohiji. Po „Ekonomistu“ Sevastopolj koji je osnovala carica Katarina 1784. godine i ceo Krim koji je Rusiji oduzet dekretom 1954. godine ne mogu biti ruski, već pripadaju pučistima u Kijevu. Divljanje neonacističkih hordi u Ukrajini, zabrana ruskog jezika, drvo za vešanje „izdajnika Ukrajine“ (onih koji se izjašnjavaju kao Rusi) za ovaj britanski list su slobodno i demokratski izražena volja Ukrajinaca. Iako piše o Hitleru i nacistima uvodničar „Ekonomista“ ni jednom rečju ne pominje ukrajinske partije i grupe koje su došle na vlast, a imaju neskrivenu nacističku ideologiju.

Nacistička partija Svoboda je u novoj ukrajinskoj pučističkoj vladi obezbedila nekoliko ministarskih mesta, jednog vicepremijera i glavnog državnog tužioca Olega Mahnickija. On je pred sudom zastupao predsednika partije Olega Tjagniboka, koji je 2007. bio optužen za raspirivanje mržnje zbog prozivanja „ruske jevrejske mafije“. Tjagnibok je pretio da će Rusima i Jevrejima odsecati glave. Još tokom kandidature za predsednika 2009. godine, on je obećao da će Ukrajina upotrebiti nuklearno oružje ako dođe do ruske invazije. Sada je to obećanje ponovio i dodao da će, ako dođe na vlast, „prvo preklati sve Jevreje i Ruse“. Upravo je Tjagnibok na Majdan doveo huligane koji su bili spremni da poginu na barikadama. Predstavnici Svobode s ponosom nose simbole SS divizije „Galicija“ koju su nacisti koristili u borbi protiv Rusa. Jednu od najvažnijih funkcija u novoj ukrajinskoj vladi preuzeo je osnovač Svobode Andrej Parubij. On je imenovan za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, a to je funkcija preko koje potpuno kontroliše ministarstvo odbrane i ukrajinsku vojsku. Kako piše nemački „Špigl“ Parubij se istakao kao jedan od ključnih ljudi u koordinaciji sa Desnim sektorom, otvoreno fašističkom organizacijom koja je učestvovala u nasilju u Kijevu. Većina snajperista i oružanih pripadnika povezani su upravo sa tom grupom. Za Parubijevog zamenika izabran je vođa Desnog sektora Dmitrij Jaroš. Desni sektor zapravo kontroliše ključne bezebednosne funkcije i nekoliko hiljada naoružanih boraca, koje Jaroš naziva „vojnicima nacionalne revolucije“ i poziva na „nacionalni oslobodilački rat za derusifikaciju Ukrajine“, što je u stvari poziv na građanski rat. Vođa levice u nemačkom parlamentu Gregor Gisi javno je upozorio Angelu Merkel da njena vlast sarađuje sa fašistima koji su nasilnim metodama došli na vlast u Ukrajini.

Bivši šef Službe državne bezbednosti Ukrajine Aleksandar Jakimenko otkriva da su vođe ovih organizacija bili česti gosti Ambasade SAD u Kijevi gde su dobijali uputstva kako da organizuju puč, a neki od njih su praktično živeli tamo.Jakimenko tvrdi da je snajperiste koji su ubijali u centru Kijeva unajmila tadašnja opozicija koja je organizovala „evromajdan“ i da je u to umešan Andrej Parubij koji je u to vreme bio „komandant majdana“. „Snajperski hici su krenuli sa zgrade kijevske filharmonije, a za to zdanje je bio odgovoran upravo Parubij. Sa filharmonije su pucali i snajperisti i oni koji su 20. februara pucali iz automata. To je bila paljba po milicionerima koji su već bili demoralisani jer su po njima pucali kao u streljani“ – ukazao je Jakimenko. Kada je prvi talas „odstrela“ prošao, mnogi su videli kako iz te zgrade izlazi 20 dobro odevenih ljudi, specijalno obučenih, sa futrolama za snajpere i automatima sa optičkim nišanima – dodao je Jakimenko, naglasivši da to nisu videli samo njegovi „operativci“ nego i aktivisti Svobode, Desnog sektora, partije Batkivšćina i Udara.

Vašington čija elita veruje u „izuzetnost“ američke nacije je 2012. godine odbio da u Generalnoj skupštini UN podrži rezoluciju kojom se osuđuje propagiranje nacizma. Predstavnici SAD su tom prilikom istakli da ta rezolucija „krši norme o slobodi izražavanja.“ Amerikanci nisu glasali za ovu rezoluciju jer širom sveta koriste neonaciste i druge ekstremne grupe da bi ostvarili svoje ciljeve. Američki analitičar Nikolas Dejvis navodi da su Sjedinjene države u 35 zemalja sveta podržavale fašiste, narko-bosove i teroriste. Dejvis je među tim zemljama naveo i nekadašnju Jugoslaviju i Ukrajinu. Saradnja SAD i nacista ima dublje korene. Tokom 2001. godine, CIA je otvorila deo svoje arhive i tom prilikom istraživači su otkrili dokumenta o saradnji ove službe sa nacistima. U njima se jasno vidi da su saradnici SS-a i Gestapoa, osuđeni od strane Međunarodnog vojnog tribunala, angažovani od strane CIA kao njeni saradnici i operativci „Nema sumnje“, kaže Tomas Baer, član vladine grupe koja je radila na otvaranju dosijea nacista, „da su SAD očuvale kontakte sa nacističkim prestupnicima“. Možda je najružniji primer saradnja sa Klausom Barbiem, poznatom kao „Lionski kasapin“. Uostalom finansijske elite iz SAD su pomogle dolazak Hitlera na vlast.

Sa druge strane ruski narod je taj koji je zaustavio i porazio Hitlera, ali ta pobeda je imala visoku cenu. Samo u dve velike bitke Lenjingradskoj i Staljingradskoj Rusi su izgubili 2 miliona ljudi. SSSR je na kraju rata imao 26,6 miliona mrtvih (većinom Rusa) što je polovina ukupnog broja žrtava u Drugom svetskom ratu. Kada su nacisti u pitanju, čak 74 odsto gubitaka nemačka vojska je pretrpela u borbi sa SSSR-om, što je tri puta više od njenih gubitaka u borbi protiv svih drugih zemalja zajedno. Pedeset divizija nemačke vojske borilo se samo u Kurskoj bici, što je dva puta više nego na celom Zapadnom frontu tokom cele 1943. godine. Nemačka je izgubila 800 hiljada vojnika samo u Staljingradskoj bici, što je sedam puta više od njenih gubitaka na celom Afričkom frontu tokom celog rata. Protiv sovjetskih trupa je bilo angažovano 80% aktivne vojske Nemačke, 68% njene artiljerije, 64% tenkova i 48% aviona Luftvafea. Prema tome, čak i u poslednjoj godini rata glavne snage nemačke kopnene armije borile su se na Istoku, a ne na Zapadu.

Ruski narod se još uvek nije potpuno oporavio od gubitaka koje je imao tokom Drugog svetskog rata, a ponovo je pozvan da brani svet od nacizma. SAD su naoružale, obučile i organizovale neonaciste u Ukrajini i pomogle im da nasilnim metodama osvoje vlast u starom ruskom gradu Kijevu. Zlokobni simboli nacista i njihove crne zastave opet su se približili ruskim granicama. Međutim oni nisu pretnja samo za Rusiju. Celo čovečanstvo je u opasnosti. Zbog toga ruski narod ima obavezu da se kao i u Drugom svetskom ratu suprotstavi ovim zločincima i još jednom spasi svet.

(Fondsk.ru)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pingback: Ukrajinska "zima"?! - Page 55 - Stormfront

  2. mile pajic says:

    tako je treba podrzati putina na svim stranama jer je Amerika drugi Hitler mislim da su zaboravili da postoji jedna jaca ruka od nje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *