7 stvari koje otkrivaju kako je biti Putin

7 stvari koje otkrivaju kako je biti Putin

25 jula 2014

2012-01-12-putin_reutersMagazin Newsweek objavio je opširan tekst koji daje detaljan uvid u svakodnevnu rutinu ruskog predsednika Vladimira Putina.

Autor Ben Džuda napisao je članak na temelju razgovora koje je tokom tri godine vodio s ljudima bliskim Putinu, za potrebe svoje knjige o ruskom predsedniku. Portal Business Insider na temelju teksta izdvojio je niz zanimljivosti koje bliže otkrivaju Putinov način života. Izdvajamo nekoliko:

1. Putin nije ranoranilac. Budi se kasno i doručkuje oko podneva, nakon čega sledi plivanje i teretana.

2. Putin ne voli internet i koristi isključivo „najsigurniju“ tehnologiju za komuniciranje, što u prevodu znači: fiksni telefoni iz sovjetske ere i papir. Njegove kancelarije nemaju televizore.

3. Kada putuje izvan Rusije, Putin sa sobom vodi i svoje kuvare, čistače i konobare. Ne jede stranu hranu koja nije prošla kontrolu Kremlja.

4. Putin zapravo ne voli da provodi vreme u Kremlju zbog gužvi i zagađenja i više voli “rad od kuće”. Njegov dom je palata izvan Moskve.

5. Ruski predsednik zapravo i nema mnogo privatnog života. Roditelji su mu pokojni, razveden je od žene, a njegove dve kćeri ne žive u Rusiji.

6. Ljudi iz Putinovih bliskih krugova zovu ga “car”.

7. Putin za sebe tvrdi kako je veliki radnik, tj. kako “radi više od bilo kojeg vođe još od doba Staljina“.

B92

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *