А АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ЈЕ УЋУТКУЈУ – ОВА ЖЕНА је предвидела и доказала позадину пуча у ТУРСКОЈ!

A AMERIČKI MEDIJI JE UĆUTKUJU – OVA ŽENA je predvidela i dokazala pozadinu puča u TURSKOJ!

28 jula 2016

sibeledmondsSibel Edmonds, poznata u SAD kao „najućutkivanija“ osoba u istoriji te zemlje, predvidela je u intervjuu kanadskom nezavisnom novinaru Džejmsu Korbetu krajem prošle godine da će Erdogan biti meta prevrata. [1] Na osnovu čega? Prema njenim tadašnjim rečima, Amerikanci su drastično podelili Tursku iznutra, tako da Erdogan više ne uživa podršku kakvu je uživao pre dve-tri godine. Predvidela je da će Erdogana zameniti „nekim mnogo gorim“. Posebno je bio zanimljiv njen uvid da su neki moćni kemalisti iz glavne opozicione Republikanske narodne partije – partije koju je osnovao sam Ataturk i koja je utemeljila novu tursku republiku na osnovama sekularizma i „evropeizacije“ – napravili doskoro nezamisliv savez sa pokretom „mule“, „fundamentaliste“ i „teroriste“ Fetulaha Gulena. To bi, prema njenim rečima, bila još jedna „Gladio“ operacija, posredstvom koje bi „vladari vratili tursku vlast pod svoju kontrolu“.

Prema Edmondsovoj, rušenje Erdogana počelo je još 2012/13. protestima na trgu Taksim u -Carigradu, iza kojih je takođe formalno stajao Gulen. Međutim, ona tvrdi da je on samo „senilni starac“ i obična figura koja živi u „zamku“ u Pensilvaniji pod zaštitom ogromnog obezbeđenja i borbenih helikoptera „apač“. Prema njoj, Gulenovo carstvo na globalnom nivou vredi između 22-28 milijardi dolara (Vilijam Engdal citira procenu američkih vladinih izvora od 25-50 milijardi dolara [2]), i vlasnik je najvećeg lanca privatnih škola u SAD, kao i osnivač, „zajedno sa svojim CIA kontrolorima“, više stotina džamija, škola i medresa širom sveta, najpre u Centralnoj Aziji i na Kavkazu, sa ciljem širenja američki kontrolisane islamizacije i globalne destabilizacije, pogotovo na postsovjetskom prostoru Centralne Azije, sve do Kine.

(U tom smislu indikativan je jedan Gulenov citat iz 1997: „Turska… danas obuhvata 60 miliona ljudi. Zajedno sa Turcima Centralne Azije, to je 120-130 miliona. Ako uspe da sruši Kineski zid i ujedini se sa tamošnjim Turcima, to će biti 300 miliona.“ [3])

CIA – GULEN – KLINTONOVI

Sibel Edmonds takođe ističe da je deo turske vojske tokom poslednjih 25 godina „infiltriran“ od „CIA-Gulenove“ mreže, zajedno sa značajnim delom turskih policijskih snaga, sudova i medija. Stoga bi bilo naivno čitati zapadne zamerke na sadašnju – ali i neke pređašnje – Erdoganove napore da očisti državne institucije od pripadnika i/ili proizvoda ove mreže u „prodemokratskom“, pa i „prosekularističkom“ ključu (jer bi onda kritike na račun nekih drugih zapadnih miljenika, poput Saudijske Arabije, morale da budu svakodnevne, i to više puta na dan), u svetlu činjenice da je od CIA kontrolisana figura Fetulah Gulen još opasniji islamista i pristalica uvođenja šerijatskog sistema. (Kako ističe Engdal, kada je Gulen pobegao u SAD 1999. godine, tursko tužilaštvo tražilo je desetogodišnju zatvorsku kaznu protiv njega, optuživši ga da je „osnovao organizaciju čiji je cilj uništenje sekularnog državnog aparata i osnivanje teokratske države“.)

Treba dodati i to i da Edmondsova – ali ne samo ona [4] – ukazuje na finansijske veze između Hilari Klinton i pokreta Fetulaha Gulena i njegovih pristalica, što već samo po sebi govori koliko je Gulen povezan sa agresivnim globalističkim projektom vašingtonskih neokonskih i neoliberalnih jastrebova.

klintongulenOsim što je bila možda prva koja je javno predvidela pokušaj prevrata u Turskoj, zašto je bitno šta Sibel Edmonds ima da kaže o Turskoj, Erdoganu i Gulenu uopšte?

Sibel Edmonds je spletom okolnosti upoznata sa nekim od najčuvanijih mračnih tajni vezanih za saradnju američkih službi, diplomata, državnih činovnika i političara i svetskih terorista i kriminalaca u pranju novca, narko trgovini, prodaji nuklearnih tajni i sličnim radostima, zbog čega je američka vlada još od 2002. godine sistematski ućutkuje. Naime, kao osoba rođena u Turskoj – tursko-azerbajdžansko-iranskog porekla – Edmondsova se zaposlila u američkom Federalnom birou za istrage (FBI) u septembru 2001. posle napada na Svetski trgovinski centar kao specijalista za turski jezik (uz farsi-persijski i azerbejdžanski turski).

Bila je angažovana na prevođenju tajno snimljenih razgovora turskih diplomata i njihovih političkih meta u SAD, što joj je omogućilo da pronikne u dubinu tursko-američkih odnosa na nivou „duboke države“, odnosno paralelnih struktura koje deluju mimo, a često i bez znanja zvaničnih institucija i shvati ključnu ulogu Turske u američkim geopolitičkim akcijama i tajnim operacijama, uključujući i sada već poznatu operaciju Gladio, posredstvom koje su SAD organizovale paravojne ekstremističko-terorističke i obaveštajne grupe širom Zapadne Evrope posle Drugog svetskog rata, sa tobožnjim ciljem organizovanja gerilskog otpora u slučaju sovjetske invazije, a u praksi radi kontrole tih zemalja i izvođenja terorističkih akcija pod tzv. lažnom zastavom, radi diskreditacije prosovjetskih, odnosno levih antiestablišment i socijalno orijentisanih opcija, kao i, po potrebi, destabilizacije nekooperativnih vlada.

KO JE MOGAO DA ISKORISTI TV-MREŽU NBC

Prema saznanjima Edmondsove, zasnovanim na podacima koji su proistekli iz prisluškivanih razgovora koje je prevodila, Turska je bila ne samo epicentar operacije Gladio tokom Hladnog rata već i centar njene reinkarnacije, Gladio B, kada su, sredinom 90-tih godina, instrumentalizovane „desničarsko-fašističke“ i ekstremno nacionalističke organizacije i grupe zamenjene islamističkim, poput Al Kaide i Gulenove globalne mreže. Ciljno polje operacije Gladio B su Centralna Azija, Kavkaz i – Balkan (što se, da ponovimo, „slučajno“ podudara sa Gulenovim vizijama). Zanimljivo je da Edmondsova naglašava da je „sve i počelo sa Balkanom“ (a gde bi drugo), kada je Ajman Zavahiri – prema Edmondsovoj, istinski čovek „broj jedan“ Al Kaide – posle više sastanaka koje su organizovale američke diplomate zajedno sa turskim i saudijskim, prvenstveno u Bakuu, upućen u Albaniju a zatim i na Kosovo i Metohiju, radi priključivanja NATO snagama i destabilizacije i agresije protiv SRJ.

Kada je Edmondsova pokušala da podeli svoja saznanja sa američkom javnošću – uključujući i saznanja da su američki zvaničnici bili više puta upozoravani o pripremama za teroristički napad na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001 – nju su američke vlasti raznim sredstvima privremeno uspele da ućutkaju. Međutim, ona se nije dala i njena priča je posredstvom alternativnih medija ipak na kraju uspela da izađe u bar deo američke i šire javnosti. I više od toga – Sibel Edmonds se posvetila upozoravanju američke javnosti na opasnosti kriminalno-terorističke infiltracije u pore američkih institucija i odlučivanja, kao i analiziranju aktuelnih događaja u ključu svojih saznanja.

To što je predvidela dolazeći prevrat u Turskoj daje dodatnu težinu njenim ranijim tvrdnjama i validnost njenim sintezama i analizama, kao i optužbama na račun mračnih radnji „duboke države“ SAD i njenih satelita.

I, da potpuno zaokružimo priču i povežemo predviđeno i utvrđeno: Edmondsova je, prateći tok dešavanja u noći pokušanog puča u Turskoj, naletela i na konkretan dokaz američke umešanosti – psiop operaciju sprovedenu preko američke nacionalne TV mreže NBC, preko koje je u etar lansirana lažna informacija, uz pozivanje na „visoki američki vojni izvor“, da je Erdogan, pošto njegovom avionu navodno nije dozvoljeno da sleti na carigradski aerodrom, zatražio azil u Nemačkoj. Jasno je da je ta „vest“ trebalo da izazove rasulo i defetizam među njegovim pristalicama, a da pučistima da krila i dodatni impuls, možda i odlučujući. Kao što je i jasno da bi samo neka (anglo)američka tajna služba bila u stanju da iskoristi jednu takvu medijsku korporaciju u te svrhe.

Turska ambasada u Vašingtonu iskoristila je ovu informaciju – Edmondsova ih je pismeno o tome obavestila [5] – i 25. jula zatražila javni demanti i izvinjenje od mreže NBC. [6]

Treba li još dokaza o tome ko su bili ključni pokretači pokušaja nasilnog zbacivanja vlasti u Turskoj u noći 15-16. jula 2016?

_________
Uputnice:

[1] https://www.corbettreport.com/interview-1193-sibel-edmonds-dissects-the-turkish-coup/

[2] http://journal-neo.org/2016/07/25/what-is-fethullah-gulen/

[3] http://www.sicherheitspolitik-blog.de/2016/05/02/black-sheep-in-a-far-right-zoo-fethullah-guelens-strategy-of-non-violence/

[4] http://dailycaller.com/2016/07/13/new-ties-emerge-between-clinton-and-mysterious-islamic-cleric/

[5] http://www.boilingfrogspost.com/wp-content/uploads/email%20to%20turkish%20embassy.pdf

[6] http://russia-insider.com/en/politics/newsbud-breaking-news-turkish-government-issues-official-request-nbc-news-demanding

Fond strateške kulture

KOMENTARIJedan komentar

  1. Biser says:

    Baš tako. Zaboli me šta je ona "znala". Kao, američka vlada i CIjA su je umirivali, branili joj i brane joj već 15(PETNAJST) godina da priča, ali je ona ipak "uspela" da objavi svoje??? Ma hajde. Da nije CIjA to uradila i radi 15 godina? Mi se zakopčavamo na leđa. Čak da je i u Srbiji, kad bi Veliki Vučik teo, zabranio bi joj. To je kao jako teško?(Veliki Vučić-koje sranje sam odvalio, sam se sebi divim, ali je poslužilo svrsi)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *