A RUSIJA ĆUTI – Ukrajinska vojska granatirala ruski granični prelaz

A RUSIJA ĆUTI – Ukrajinska vojska granatirala ruski granični prelaz

3 jula 2014

268786462Granatiran je ruski granični punkt Novošahtinsk, uništeni su autobuski terminal i sedište carinske službe; žestoko bombardovani Lugansk, Slavjansk i Kramatorsk.

Ukrajinska vojska izvršila je dva vazdušna napada na gusto naseljen centar Luganska. U Lugansku jedva da je koja kuća ostala čitava.

“Prvi avion pojavio se oko 11 časova i pogodio centar grada, uništivši policijsku stanicu, zgradu suda i još dve kuće. Nećemo znati broj žrtava sve dok se ruševine ne raščiste”, rekao je šef lokalne administracije Vladimir Bilous.

On je rekao i da je situacija na mestu drugog napada još gora: devetoro ljudi je poginulo, a 11 ranjeno. Među žrtvama su i petogodišnja devojčica i njen otac, preneli su ruski mediji.

Nov bilans neselektivnih vazdušnih napada ukrajinske vojske na selo Staraju Kondrašovku je sedam poginulih meštana, među kojima jedno dete!

Ukrajinske vlasti saopštile su juče da je u obližnjem regionu Donjeck, od početka sukoba na proleće, poginulo 279 ljudi, od čega 160 civila. Podaci za Lugansk još

MSP RF zahteva prekid granatiranja civilnih objekata

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zahteva od ukrajinskih vlasti da prekinu da gađaju civilne objekte i poziva Kijev da obnovi primirje, navedeno je na sajtu diplomatskog resora.

Nadamo se da će pozitivni rezultati četvorostranog sastanka ministara spoljnih poslova Rusije, Nemačke, Francuske i Ukrajine, koji je održan 2. jula, a okončan usvajanjem zajedničke deklaracije uticati na ukrajinsku stranu da odmah obnovi primirje, precizirano je saopštenju resora.

Vanparamilitarne grupe ponovo okružile parlament u Kijevu

Izgleda kako se nekima nikako nije dopao jučerašnji dogovor u Berlinu koji poziva na trajni prekid vatre na istoku Ukrajine.

Vanparamilitarne grupe od jutros se ponovo nalaze ispred zgrade parlamenta u Kijevu. U “pro-ratnim” protestima učestvuju dobrovoljci iz grupa Donbas i Kijev-1, kao i drugih grupa. Ispred zgrade je takođe i velika policijska prisutnost.

Podsetimo, sličan pritisak na Porošenka izveden je i u nedelju te je on odmah u ponedeljak poručio kako se  raskida primirje.

nisu objavljeni.

 

KOMENTARIJedan komentar

  1. sotir says:

    procice ko Milosevoc Putin ne mogu da verujem da je toliko glup?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *