А САДА СЦЕНАРИО КОЈИ ЈЕ НАЈАВЉЕН: Иванић не признаје Додикову победу! ПОЧИЊЕ ХАОС КОЈИ ЈЕ ЗАПАД ИСПЛАНИРАО

A SADA SCENARIO KOJI JE NAJAVLJEN: Ivanić ne priznaje Dodikovu pobedu! POČINJE HAOS KOJI JE ZAPAD ISPLANIRAO

9 oktobra 2018

Kandidat Saveza za pobedu Mladen Ivanić izjavio je da neće prihvatiti rezultate izbora za srpskog člana Predsedništva BiH.

On je istakao da će ostati pri takvom stavu sve dok Centralna izborna komisija (CiK) BIH ne izvrši ponovno prebrojavanje svih glasova na biračkim mestima u Republici Srpskoj.

Ivanić je rekao da su se na jučerašnjiim izborima desile neobjašnjive nelogičnosti glasanja u pojedinim mestima u Republici Srpskoj, posebno onim gde vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima potpunu kontrolu nad svim segmentima političkog i javnog života.“Tražimo ručno prebrojavanje svih glasova na svim biračkim mestima ili bar onima na kojima su se pokazale te nelogičnosti. Nemoguće je da budu tako drastična odstupanja u glasanju za kandidate Saveza za promenu i da pobedimo u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Ugleviku… a da drastično izgubimo, recimo, u Zvorniku i Trebinju”, kazao je Ivanić.

On je naveo da postoje mnogobrojni dokazi o kupovini glasova, trgovini glasovima, manipulacijama, kao i ucenama koje je na prošlim izborima koristio vladajući SNSD.

Prema njegovim rečima, razlika između njega i kandidata SNSD-a Milorada Dodika je oko 60.000 glasova.

Ivanić je naveo da je spreman da prizna poraz, ako ponovno ručno brojanje glasova pokaže da je izgubio.

On je rekao da se ponovnim brojanjem mogu utvrditi sve nepravilnosti, tako što će se upoređivati serijski brojevi glasačkih listića s pojedinih biračkih mesta, kako bi se utvrdilo da li su oni popunjavani na licu mesta ili su naknadno ubacivani.

“Smatram da CIK BiH treba da pokaže sposobnost i uradi taj posao, da bi bili načisto, jer je sam izborni proces dugo godina kompromitivan”, kazao je Ivanić na konferenciji za novinare.

Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović takođe je rekao da Savez za pobedu ne prihvata rezultate izbora, koji su “puni nelogičnosti, malverzacija, ucena, kupovine glasova, otvorenih i tajnih pretnji”.

On je najavio da će PDP u zakonskom roku uputiti prigovor CIK-u BiH za ponovno ručno brojanje glasova, jer je postojeći izborni rezultat rezultat “narušavanje fer i demokratskog izbornog procesa”.

Borenović je kazao da je u mestima gde su kandidati SzP-a ostvarili loš rezultat vladajući SNSD imao potpunu kontrolu nad biračkim odborim.

“U pitanju je obesmišljavanje izbora i samog demokratskog procesa i konačno mora nešto da se uradi”, rekao je on.

Lider PDP-a je kazao da je RS duboko podeljeno društvo, optuživši za to vladajuće strukture koje su stvorile takav ambijent.

“Te podele će nestati kada zakon bude jednak za sve građane u RS, bez obzira na političku i drugu pripadnost”, ocenio je Borenović.

On je kazao da opozicija nastavlja da podržava Davora Dragičevića, oca ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, kao i grupu “Pravda za Davida”.

“Nismo nikada želeli politizaciju tog slučaja, ali tražimo i dalje da se utvrdi istina o ubistvu Davida Dragičevića i da odgovaraju oni koji su to ućinili”, naveo je Borenović.

(Beta)

KOMENTARI16 komentara

 1. Barakuda says:

  Ivanić je šokiran što nije pobijedio, kako mu je bilo obećano ! Ne priznaje poraz, dobro, onda SVI idu na novo glasanje ! Zašto bi samo bilo prebrojavanje za RS i to u Briselu po Ivanićevoj bolbi, a i želji zapada !????

 2. Velika Metla says:

  Treba samo pogledati facu ovog usRaše,Ivanića,i sve ti je odmah jasno!

 3. Lazar says:

  Magare...

 4. Rale says:

  Nebi se ja na Ivanićevom mjestu ,sa nama, Srbima zezao. Pun nam je kofer i njega i njegovih gazda...

  • Velika Metla says:

   Rale,dok god je "Ivanića" biće i tih gazda! Mi MORAMO da neutrališemo SVAKOGA ko iole smrdi na izdajnika,kao opomenu svima onima koji se late politike i uz to pomisle na izdaju! Neutralisati ih dok ne nađemo prave kojima je interes naroda i države na prvom mestu,pa tek onda njegov lični interes! Pa makar ih milion morali neutralisati! Jer sa ovakvim "materijalom" izdajnika i politikanata nestanak,spor i bolan,nam je zagarantovan!

  • Za Srbiju says:

   Ne treba ovo olako shvatiti. POKRET "Pravda za Davida" je politički. Tako je počelo po svim glavnim gradovima u državama, koje su razvalili. Javno pokazuju otporaške pesnice. "Nenasilni" puč. Autobusima dolaze iz Federacije i Hrvacke. Ne znam kolike su dnevnice, ali ovo nema rok trajanja. Ne razumem da građani u Banjaluci ne kapiraju, da su toliko neobavešteni. Svi gledaju BN televiziju, koju finansira Todorić (čitaj Vatikan), a glavni urednik je njegova žena.

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Nema od toga ništa, popušio si debeli, mlad si, više sreće sledeći put :-)))

 6. ostrogorski says:

  Ivanić bi sigurno pobedio ako bi glasove brojao on sam, eventualno u društvi Bagire Izetbegovića i onog Perkovića Šmajsera ili beše Tompsona.

 7. Miraš says:

  Reč je o predavačima o domovinskom ratu, a vrše ta predavanja u organizaciji Ministarstva branitelja. Bave se i rehabilitacijom ustaštva te ih zovu i MINISTRSTVO BRANITELJA NDH. Nije mi jasno što onima koji veličaju ustaštvo treba još i ta priča da je živ Slobodan Milošević? Što god da rade oni moraju da lažu, pa im ova priča da je Slobodan Milošević živ dodje kao trening. Verovatno ima još neki razlog ali stvarno ne mogu da se prebacim na talasne dužine njihovog mozga. Još me više čudi kada Srbi prihvataju priče iz njihove kuhinjice. "Ostaci ostataka nezaklanog naroda" još uvek nasedaju na priče svojih ubica. ... Više u tekstu: "Ministarstvo branitelja NDH".

  • Miraš says:

   Izvinjavam se ovo je trebalo biti ispod teksta BOLESNE TEORIJE HRVATA u vezi Slobodana Miloševića ...

  • Velika Metla says:

   MIraš,oni "srbi" koji to prihvate nisu Srbi nego "jugosloveni",koji pate od "brozomore! A nažalost takvih je u Srbiji premnogo!

 8. Banet says:

  Nek vam Čeda prašak broji glasove.

 9. Kulak says:

  Čeda prašak = Ivanić.To je taj antisrpski otpad.

 10. milorad says:

  ma upuvali su se oni narod masovno nije za njih a taj narod tamo ZNA šta treba da radi samo neka probaju nešto na silu pobi će ih ko miševe.A bez nasilja ta ekipa na vlast ne može da dodje.

 11. MILIJASUZOVIĆ says:

  IVANIĆU.VALJDA SE NA SVAKOM MESTU PREBROJE LISTIĆI,ISTI POTPIŠU I POŠALJU NA ZVANIČNO MESTO UZ PRATNJU ,ZVANIČNO.,SVE POTPISUJE I TVOJ BROJAČ.

 12. padre says:

  Tako i komunisti u svoje vreme nisu priznavali "ovaj sud", pa su svejedno robijali!Šta ima on da priznaje ili ne, pa za to su na zapadu izmoslili sve te "međunarodne" kontrole izbora i sve ostalo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *