А У БЕОГРАДУ ДОЧЕКАН УЗ ПОГАЧУ И СО! Столтенберг аминовао стварање „војске Косова“

А У БЕОГРАДУ ДОЧЕКАН УЗ ПОГАЧУ И СО! Столтенберг аминовао стварање „војске Косова“

3 фебруара 2017

NATO Secretary General Jens Stoltenberg

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да је Балкан био и да ће остати један од критичних региона и приоритета НАТО-а, те да је важно да договори који су до сада постигнути у дијалогу Приштине и Београда буду спроведени.Он је поручио да политички лидери у Београду и Приштини морају да спусте тензије.

„Стабилност у овом делу региона је веома значајна за целу Европу“, рекао је Столтенберг на конференцији за новинаре.

On је поручио да ће НАТО наставити да доприноси стабилности и безбедности на Косову и да никакве измене неће бити прављене што се тиче присуства снага за одржавање мира док се претходно не изанализра ситуација на терену.

Према његовим речима, КФОР као део НАТО-а са близу пет хиљада чланова на Косову и Метохији је једна од најдужих мисија која се не огледа само у војном смислу.

„НАТО ће остати у мандату и у оквиру тог мандата ће подржати Косовске безбедносне снаге, а НАТО ће подржати и борбу против корупције и криминала, као и дијалог између Приштине и Београда“, казао је Столтенберг, додајући да је јутрос пре сусрета са представницима привремених шиптарских институција у Приштини и КФОР-а обавио разговор са шефом европске дипломатије Федериком Могерини.

Он је нагласио да Могеринијева и НАТО, сматрају да је веома важно да договори који су до сада постигнути у дијалогу Приштине и Београда буду спроведени и да се дијалог настави.

„Све стране треба да спусте тензије јер је то пут за просперитет и будућност за Косово и регију, а КФОР ће у оквиру мандата УН остати посвећен очувању пуне безбедности свих грађана на Косову“, поручио је генерални секретар НАТО-а.

Он је рекао да ће КФОР и НАТО остати на Косову и наставиће да у већој интеракцији и сарадњи са привременим шиптарским институцијама на Косову и Метохији доприноси развоју „Косова“.

Столтенберг је као пример успешне сарадње са НАТО алијансом издвојио подршка развоју такозваних „Косовских безбедносних снага“ (КБС), односно ‘дефакто’ шиптарске војске на Космету.

Одговарајући на питање о ставу НАТО-а поводом иницијативе Приштине да косовске безбедносне снаге прерасту у војску Косова, Столтенберг је казао да ће НАТО „наставити да подржава развој КБС-а јер је то мултиетничка и професионална снага Косова и пример је успешне сарадње са НАТО“.

Према његовим речима, структура и мандат КБС-а није у надлежности НАТО-а, али ће НАТО проценити даљи мандат и оспособљеност КБС-а.

Генерални секретар НАТО-а је рекао да ће КФОР остати доследан мандату који су му повериле УН и да ће у оквиру тог мандата, колико је год потребно, остати на Косову.

KOMENTARI4 коментара

 1. deda mraz says:

  Ovaj ustasa i fasista javno ponizava Srbiju i Srbe jer ovo niko ne bi trpio osim Srba koji su u gvozdenom zagrljaju komunista i ovaj nas petokolonas od premijera ovo sve zna i on im to dopusta isto kao,i sljam Tadic kada je javno dao signal Amerikancima da priznaju Kosovo i da nece biti problema.Ali mi smo nesrecan narod jer nam uvek nadju glumca kome mi verujemo i samo dalje propadamo. Danas nas je isto tako ponizavala zguba komunisticka koja je dosla iz Titograda i jad i sljam ljudski ali nas bajni vodja samo suti i muti.

 2. Trifun says:

  Puni smo oruzja! Kada se nasa braca odluce da ne mogu vise da trpe gazenje casti i dostojanstva neka znaju da ih cekamo da im pomogemo u oslobodenju od ustasa, nato zlikovaca i kolaboratora u sistemu Srbije!

 3. Beli Orao says:

  Е глупи моји Срби ,кад ћете ви научити буквицу ,ви ваша погача и со ???!!! Он мисли види ових пећинара " хљеб и со " праве ли ме будалаом!??? Шта је то хљеб и со ,каква су то домородачка вуду вјеровања????!!!! Шипци знају прави лијек !!!КОФЕР ПУН ДОЛАРА !!! Хахаааа,глупи Вучић и мали Вучићии. !!!

 4. cile mile says:

  Dok Srbi nesto ukapiraju, prodje voz. Za nas su i Siptari doktori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u