А У БЕОГРАДУ ДОЧЕКАН УЗ ПОГАЧУ И СО! Столтенберг аминовао стварање „војске Косова“

A U BEOGRADU DOČEKAN UZ POGAČU I SO! Stoltenberg aminovao stvaranje „vojske Kosova“

3 februara 2017

NATO Secretary General Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je Balkan bio i da će ostati jedan od kritičnih regiona i prioriteta NATO-a, te da je važno da dogovori koji su do sada postignuti u dijalogu Prištine i Beograda budu sprovedeni.On je poručio da politički lideri u Beogradu i Prištini moraju da spuste tenzije.

„Stabilnost u ovom delu regiona je veoma značajna za celu Evropu“, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

On je poručio da će NATO nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbednosti na Kosovu i da nikakve izmene neće biti pravljene što se tiče prisustva snaga za održavanje mira dok se prethodno ne izanalizra situacija na terenu.

Prema njegovim rečima, KFOR kao deo NATO-a sa blizu pet hiljada članova na Kosovu i Metohiji je jedna od najdužih misija koja se ne ogleda samo u vojnom smislu.

„NATO će ostati u mandatu i u okviru tog mandata će podržati Kosovske bezbednosne snage, a NATO će podržati i borbu protiv korupcije i kriminala, kao i dijalog između Prištine i Beograda“, kazao je Stoltenberg, dodajući da je jutros pre susreta sa predstavnicima privremenih šiptarskih institucija u Prištini i KFOR-a obavio razgovor sa šefom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

On je naglasio da Mogerinijeva i NATO, smatraju da je veoma važno da dogovori koji su do sada postignuti u dijalogu Prištine i Beograda budu sprovedeni i da se dijalog nastavi.

„Sve strane treba da spuste tenzije jer je to put za prosperitet i budućnost za Kosovo i regiju, a KFOR će u okviru mandata UN ostati posvećen očuvanju pune bezbednosti svih građana na Kosovu“, poručio je generalni sekretar NATO-a.

On je rekao da će KFOR i NATO ostati na Kosovu i nastaviće da u većoj interakciji i saradnji sa privremenim šiptarskim institucijama na Kosovu i Metohiji doprinosi razvoju „Kosova“.

Stoltenberg je kao primer uspešne saradnje sa NATO alijansom izdvojio podrška razvoju takozvanih „Kosovskih bezbednosnih snaga“ (KBS), odnosno ‘defakto’ šiptarske vojske na Kosmetu.

Odgovarajući na pitanje o stavu NATO-a povodom inicijative Prištine da kosovske bezbednosne snage prerastu u vojsku Kosova, Stoltenberg je kazao da će NATO „nastaviti da podržava razvoj KBS-a jer je to multietnička i profesionalna snaga Kosova i primer je uspešne saradnje sa NATO“.

Prema njegovim rečima, struktura i mandat KBS-a nije u nadležnosti NATO-a, ali će NATO proceniti dalji mandat i osposobljenost KBS-a.

Generalni sekretar NATO-a je rekao da će KFOR ostati dosledan mandatu koji su mu poverile UN i da će u okviru tog mandata, koliko je god potrebno, ostati na Kosovu.

KOMENTARI4 komentara

 1. deda mraz says:

  Ovaj ustasa i fasista javno ponizava Srbiju i Srbe jer ovo niko ne bi trpio osim Srba koji su u gvozdenom zagrljaju komunista i ovaj nas petokolonas od premijera ovo sve zna i on im to dopusta isto kao,i sljam Tadic kada je javno dao signal Amerikancima da priznaju Kosovo i da nece biti problema.Ali mi smo nesrecan narod jer nam uvek nadju glumca kome mi verujemo i samo dalje propadamo. Danas nas je isto tako ponizavala zguba komunisticka koja je dosla iz Titograda i jad i sljam ljudski ali nas bajni vodja samo suti i muti.

 2. Trifun says:

  Puni smo oruzja! Kada se nasa braca odluce da ne mogu vise da trpe gazenje casti i dostojanstva neka znaju da ih cekamo da im pomogemo u oslobodenju od ustasa, nato zlikovaca i kolaboratora u sistemu Srbije!

 3. Beli Orao says:

  E glupi moji Srbi ,kad ćete vi naučiti bukvicu ,vi vaša pogača i so ???!!! On misli vidi ovih pećinara " hljeb i so " prave li me budalaom!??? Šta je to hljeb i so ,kakva su to domorodačka vudu vjerovanja????!!!! Šipci znaju pravi lijek !!!KOFER PUN DOLARA !!! Hahaaaa,glupi Vučić i mali Vučićii. !!!

 4. cile mile says:

  Dok Srbi nesto ukapiraju, prodje voz. Za nas su i Siptari doktori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *