A ZABORAVIO NA TUĐMANA I GOTOVINU: Josipović žali zato što Šešelj nije osuđen

A ZABORAVIO NA TUĐMANA I GOTOVINU: Josipović žali zato što Šešelj nije osuđen

9 novembra 2014

Ivo-Josipovic 43r4Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izrazio žaljenje zato što sudski postupak u Hagu protiv lidera SRS Vojislava Šešelja nije završio osuđujućom presudom.

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da odluka Haškog tribunala o privremenom puštanju za Šešelja nema veze sa stavom suda o njegovoj odgovornosti za ratne zločine 90-tih i ocenila da to „sastavni deo procedure“, kao i da je već bilo sličnih slučajeva.

Josipović je u izjavi novinarima u Vukovaru rekao da ne može da govori o tome kakvo je Šešeljevo medicinsko stanje, ali da mu se „čini“ da je Šešelj po izjavama koje daje, „još spreman na neprimerene političke govore i angažmane“, prenela je agencija Hina.

„Žalosno je ta daj predmet nije završio osuđujućom presudom koju smo svi očekivali“, rekao je Josipović i dodao „neka je na dušu onima koji su tu odluku doneli“.

Pusić je danas rekla da misli da je „prostim okom vidljivo da se radi o ratnom zločincu, ali ovo puštanje na privremenu slobodu nema nikakve veze sa stavom suda o njegovoj krivici“.

Haški tribunal odlučio je da Šešelja zbog pogoršanja zdrvastvenog stanja privremeno pusti na slobodu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Lela says:

    MARS u pm ! Vidi se,da nije daleko od HDZ -a !

  2. nedo says:

    I mi zalimo sto Seselj nije ostvario svoje ideje. U Hrvatskoj kao i kod nas deca komunista vladaju i dalje! Samo sto oni imaju nacionalni cilj a nasi politicari tumaraju bez pravca i cilja! Odnosno jedini im je cilj obezbediti se financijski a sto Srbija propada to se njih ne tice. Kriva im je prethodna vlast i tako u krug!

  3. Za Srbiju says:

    „Žalosno je ta daj predmet nije završio osuđujućom presudom koju smo svi očekivali“, a to je da su kurbati genocidna nacija. Da je Ruzvelt poživeo, imali bi vi starateljstvo i živeli bi u kamenom dobu, fukaro. Ne bi postojao zločinac Gotovina i sve masovne ubice, koje je ovaj sud proglasio nevinima. Baš je žalosno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *