АБАЗОВИЋ ИЗ АМЕРИКЕ: „Биће изненађења“

ABAZOVIĆ IZ AMERIKE: „Biće iznenađenja“

22 oktobra 2021

Potpredsednik crnogorske vlade zadužen za koordinaciju službi bezbednosti Dritan Abazović, koji zajedno sa šefom diplomatije Đorđem Radulovićem, boravi u SAD, poručio je da su, kako je naveo, progresivne snage dobile otvorenu podršku Vašingtona.“Čeka nas reformski put. Nema kompromisa sa korupcijom i organizovanim kriminalom, a želimo da vidimo još američkih investicija u Crnoj Gori i u celom Zapadnom Balkanu. Ono što nas očekuje u narednom periodu su iznenađenja. Biće i političkih i ekonomskih iznenađenja, ali u svakom slučaju pozitivnih za Crnu Goru i njene građane”, naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.

Ministar Radulović je rekao je da je na svim sastancima Crna Gora dobila dve jasne poruke.

“Poruku podrške Vladi Crne Gore u nastojanju da očuva evroatlantski put zemlje i da postane prva sledeća članica EU, a i svim onim progresivnim snagama koje se za to zalažu”, kazao je Radulović.

Naveo je da, bez obzira na slobodnu interpretaciju pojedinih medija da Crna Gora nema poverenje, kako je rekao, „našeg najvažnijeg saveznika SAD, samo njihovo prisustvo govori o tome da postoji puno poverenje između Crne Gore i SAD“.

“Ono što sve nas zabrinjava kao građane je činjenica da kriminal i korupcija predstavljaju opasnost za bezbednost jedne zemlje isto koliko ekstremizam i radikalizam”, kazao je ministar.

Poručio je da jake Crne Gore nema bez jakih institucija koje neće zavisiti niti od jednog pojedinca u njima.

“Institucija koje neće zavisiti od političkih promena. Mi smo dužni da izgradimo upravo takvu Crnu Goru koja će biti dostojna naših očeva i koja će biti vredna života naših pokoljenja”, naveo je Radulović.

KOMENTARI11 komentara

 1. Karital says:

  Srediće vas mali šiptar.

  • Marko says:

   Može samo da nam DUVA

 2. Kosovac says:

  Čuješ, ovom alumniatu Dritanu Abazoviću SAD obećale da će Crnu Goru prvu primiti u EU. Šta ćete, Crna Gora pregovara sa EU, ali će je tamo primiti Amerika. Naravno, ako Abazović bude dovoljno poslušan.

 3. novica says:

  Prodao si zadnjicu amerima, to smo znali

 4. doktrina soka says:

  EU KAZE NEMA VISW PEIMANJA ZEMALJA U EU,NEMA SE PARA.

 5. Marko says:

  Veliki lažov i prevarant...

  • Neuspeli abortus says:

   Aboridžin - mutant, nepoznatog soja.

 6. Za Srbiju says:

  SAD podržavaju poturice i šiptare. Šta je tu novo?

 7. Pravda says:

  Otiso po svoje misljenje preko bare.

 8. padre says:

  Mali Dritan iz još manje stranke se pravi bitnim!

 9. Gagi says:

  Uvek za nove politicare postoji neki "reformski put". Koliko je do sada poznato i koliko smo videli, svi ti putevi su vodili u Rim. I kako vreme prolazi a politicari se menjaju, sve smo blizi Rimu. Svako od njih napravi neki korak ili polukorak u tom pravcu a ovi imaju dugorocni projekat i nije im nista hitno. Bitno je da stalno ima napretka na "reformskom putu". Kada se stari okostali politicari smuce narodu, dodju novi i teraj dalje u istom pravcu. Odavno je direkcija Rimske kompanije u Americi, odatle su najvazniji glasovi podrske nekoj "novoj" sada "drugacijoj" politici koja ce biti na "korist" narodu. Rekao bih da to nije samostalna autonomna politika vec okupatorska,danas je zapravo najveca politicka bitka KO ce biti okupacioni upravnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *