АБАЗОВИЋ: Људи страхују да ће се Ђукановићева ДПС вратити – неће се вратити!

АБАЗОВИЋ: Људи страхују да ће се Ђукановићева ДПС вратити – неће се вратити!

22 јануара 2022

„ИЛИ ћемо имати мањинску, или техничку владу, или ће да се скрати мандат Скупштини. Прво треба причати са лидерима ДФ, о мањинској или техничкој влади, то ћемо да видимо. Онда касније и са лидерима других политичких субјеката“, казао је РТЦГ Дритан Абазовић.„Људи који имају страх да ће се ДПС вратити, ДПС се неће вратити. Против чега смо се ми борили 30. августа? Против приватне државе. Јесмо ли демонтирали ДПС? Победили га јесмо, али да ли смо га демонтирали, то је друго питање“, рекао је Абазовић.

Он је казао да је спреман да изађе на улицу с грађанима, у циљу одбране изборне воље грађана Црне Горе.

„Али прво да дефинишемо шта је изборна воља грађана и шта су заиста хтели грађани Црне Горе“, казао је Абазовић.

На питање да ли има места за Србе у Влади, казао је: „Наравно да има!“ И додао:

„Хтео сам да их има у овој Влади, у којој су доминантни. То је помирење. Али ако неко мисли да је, зато што је у некој партији, једини представник тог народа, ја то мишљење не делим“.

Он напомиње да ако Демократска Црна Гора не пружи подршку мањинској Влади, онда је то важна политичка чињеница и директно утиче на то које ће политичке снаге пружити подршку мањинској влади.

„Моменат који је највише мени засметао, али није то разлог за одлуку о Влади, јесте што 31. јула нисмо изабрали Тужилачки савет. И тада су се Демократе сакриле иза приче да је један од кандидата близак ДФ. Па зато им Миливоје Катнић и упућује захвалност. И као исход тога десила се велика криза 5. септембра на Цетињу“, казао је Абазовић.

Он је рекао да је време ДПС прошло и да Црна Гора то треба да схвати.

„Ја сам једини бранио ову владу, зато ова влада сада и пада. Само смо је бранили ми. Зато. Браниле су се је и Демократе, али из својих политичких побуда, да иза леђа других субјеката буде направљен још један политички субјект са коалицију“, казао је Абазовић.

Он је казао да безбедносни систем Црне Горе урушава онај ко га перманентно напада, а то ради Демократска Црна Гора, након 31. јула.

Абазовићева партија је у међувремену оптужила Кривокапића да очајнички покушава да попут бившег режима узурпира место на које је дошао, а све захваљујући идеји и подршци УРА, при томе не преза и од њему својствених неистина.

Додала је да је Кривокапић издао Абазовића када је тајно преговарао са мањинама након 5. септембра јер је тајно слао поједине министре да разговарају са партијама мањинских народа и понуде им да у Владу уђу уместо УРА, али и да за замену УРА добију додатне функције.

Кривокапић је оптужен и да је на бестидан начин у улози тобожњег нестраначког премијера све време правио партију, коју формално није имао, а у суштини је запошљавао у јавној управи њене будуће кадрове.

KOMENTARI2 коментара

  1. За Србију says:

    Ovo je bilo jasno, još od rezultata izbora. Javno je ucenjivao i uslovljavao sa svoja 4 poslanika. Otvorena gnjida, kao i Bečić i Krivokapić. Svi Srbi moraju da glasaju samo za Srpski front. Moramo da imamo većinu u skupštini. Jedini način da se stvari menjaju u CG.

    • Karital says:

      Na koju foru da dobijete većinu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u