АБАЗОВИЋ СЕ УСУДИО НА СРАМАН КОРАК!

ABAZOVIĆ SE USUDIO NA SRAMAN KORAK!

27 avgusta 2021

Građanski pokret URA pozvao je Mitropoliju crnogorsko primorsku da odustane od ustoličenja Joanikija na Cetinju koje je planirano za 5. septembar.“URA je partija koja interese svih građana Crne Gore štiti na podjednak način i od osnivanja nastoji da eliminiše duboko ukorenjene podele u crnogorskom društvu koje nesumnjivo idu na štetu njegovog razvoja, pa stoga u kontekstu održavanja najavljenog ustoličenja mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske planiranog na Cetinju za 5. septembar, poziva na razum”, jedna je od poruka sa sednice Glavnog odbora URA koji je održan sinoć.

Iz ove partije su naglasili da je država dužna da garantuje mir i prava i slobode svih građana i još jednom pozvali nadležne organe da dobro analiziraju bezbednosnu situaciju povodom planiranog skupa na Cetinju.

“Naša poruka ide i MCP-u da uvaži celokupni kontekst koji prati ovaj događaj, uzburkane strasti, podignute emocije, zabrinjavajuću epidemiološku situaciju zbog koronavirusa i još jednom razmisli o mjestu održavanja ovog vjerskog čina i odustanu od njegovog održavanja na Cetinju. Sigurni smo da delimo mišljenje da se verski događaj koji treba da odiše svečanošću ne sme ukaljati zaštitnim ogradama i kordonima policije jer je to i u suprotnosti sa osnovnom ulogom crkve koja je da okuplja, a ne razdvaja građane”, poručili su iz URE.

Oni su kazali i da su crnogorske podele duboko ukorenjene i da na njihovo rešavanje ne treba ići principom „na nož“.

“Svi razumni subjekti društva ne treba da dodatno podgrevaju te podele već da nastoje da ih racionalno percipiraju i sistemski nastoje otklanjati”, zaključuje se u saopštenju.

(Alo)

KOMENTARI14 komentara

 1. gaga says:

  Sikter bre !Musliman si i gledaj svoja posla i svoju veru!

 2. Kosovac says:

  Tamo gde vlada Evropska Unija, potpuno je normalno da mali Šipo naređuje građanima Crne Gore i Srbije kako i na koji način da uređuju svoje ceremonije. Videli smo to i u komunizmu koji je bio preteča sorošoizma.

 3. Gagi says:

  "nastoji da eliminiše duboko ukorenjene podele u crnogorskom društvu". Ko li napravi sve te podele medju Srpskim narodom. Taj narod se danas zove "drustvo", za to drustvo su se onoliki Srbi smrzavali na litijama.

 4. Rista says:

  Komunizam kao ideja nigde nije postojao dalje od Zakona i propisa. Nešto malo je zagrizlo te ideje koje nigde nisu sprovođene ali to je beznačajan procenat. Većinom su javni komunisti delovali kroz te propise samo javno. Najveći deo Srba je i pored prisile, ipak sa nepoverenjem gledao na sve te drangulije koje skomunizmom nemaju nikakve veze. U taj mali procenat sistemskih komunista koji su lepo i slobodno živeli Titov i Enver Hodžin kamikaze "komunizam" na KiM, spadaju i tzv Kosovci koji su nakon dogovora Hodže i Tita da primi 100000 Albanaca na KiM privremeno, jer Albanija nije mogla da ishrani sav svoj narod, ispotiha podržali ovu prvu invaziju Albanaca na KiM posle Drugog Svetskog rata. I lepo se družili sa doseljenim Albancima, poštovali Titove i Hodžine ideje, zaslužili apanažu i kada je sve eksplodiralo dobili debelu otpremninu od Šćipetara koji odjednom nisu bili oni zli Aljbanci. Došli u Srbiju kao "prognanici" posle proslave svoga iseljenja i debele apanaže od Šćipetara na Tajnim večerama, osmislili "drugosrbijance", počeli sa pljuvanjem na sistem koji su sami podržavali decenijama... Oni danas palacaju neke svoje istine da je to doba koje su oni onda podržavali zajedno sa Albancima, preteča sorošoizma. Njihov, Titov i Enver Hodžin komunizam je Istorijska glupost i debilna propaganda kao i propaganda skretanja pažnje na nekog beznačajnog Soroša koji služi u iste svrhe kao i oni. A vrh vrhova im je propaganda da Šćipetari koji su danas na KiM ustvari nisu oni zli Albanci jer su zli Albanci izumrli narod a ovaj novi narod Šćipetara je divan narod. I tako otplaćuju svoju apanažu dragim Šćipetarima. Bolesni umovi šetaju Srbijom danas, podmuklo sebe nazivaju Kosovcima, lukavo pljuju po srpskim imenima i lagodno provode svoju bogato nagrađenu starost trujući Srpski narod radi debele šćipetarske apanaže.

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Ja sam se našalio da te je uhvatio natašakandićis, ali sada vidim da te stvarno drma. Ustvari, verovatno si se takav i rodio.

  • Gagi says:

   Da budemo jasni i precizni,UVEK su Srbi tesko stradali od zapadne-katolicke ruke. Na ovaj ili onaj nacin, bio to komunizam, demokratija ili neka druga politicko propagandna izmisljotina.To da su Srbi nekoga "dobrovoljno" pustili na svoju zemlju je takodje prevara, jesu "dozvolili" naseljavanje kada je titin vod za streljanje bio iza njihovih ledja. Naravno da su sve te dogadjaje pazljivo kontrolisali komunisticki politicki komesari koji su danas najveci nacionalisti. Upravo su ti komesari a nekadasnji "srbi" rasprodali KiM, naravno i tadasnja visoka vojna lica koji su uzivali sve povlastice tadasnje Srpske prodaje a to uzavanje im traje i danas. Bas se lepo uziva od rasprodaje tudje imovine, jel da. To se radi i danas nesmanjenim tempom, rasprodaje se ovo malo sto je ostalo od jadne i napacene Srbije. Navikli su krpelji da sisaju krv i da zive besplatno uterujuci narodu svoju disciplinu i demagogiju.Hajde da malo analiziramo gde su sada i kako zive ti bivsi komesari i titini politicki aktivisti koji su orgijali na KiM. Stalno se na tv kanalima slavotobitno keze i balave kako su eto mislili dobro Srpskom narodu ali se eto, samo njima posrecilo da zive lagodno u propasti naseg naciona. Seca li se iko vise kakva je kuknjava bila sto nisu svoje proizvode mogli da "izvoze" siptarima i koliko gube para tom blokadom, valjda im bilo zao sto su siptari gladni i zedni a poklonjene i otete fabrike im stoje. Daleko je Srbija od slobode i jos prisutne okupacije koja nam traje tolike decenije. Okupaciona propaganda nikada nije bila zesca i jaca,opet nas ubedjuju da moramo biti tolerantni prema silovateljima nase dece i zlotvorima koji su nas unakazili i oteli vekovnu imovinu. Svo svetsko kulturno djubre istovaruju u Srbiji, titini intelektualci nas mudro i znanstveno zapisavaju svakog dana dobijajuci enormne drzavne apanaze za svoja intelektualna dostignuca. E, moja Srbijo, izleda da su zaista 1389 god. izginuli najbolji iz naseg roda a ostala samo fukara.

   • Rista says:

    Jeste, jeste gagi! Upravu si. Izginuli svi najbolji još 1389 a preživela samo fukara. A među njima gagi i Kosovac, između ostalih Srba. Gagi, tebe ufatio lupatititis kanda? Za Kosovca me i ne čudi. Razvalili ga prijatelji Aljbanci pre nego ga ispratili i nikad od njega čovek biti neće. A ko tebe razvalio? Jes pročito šta si napisao pre nego si nas zapljusnuo? Nisi jedini ovde koji je izgubio kompas potpuno i smatra da treba pobiti sve Srbe koji su rođeni u vreme Tita. Jes ti normalan? Pa nisu nas oni cepali, bombardovali i proganjali. Uostalom, na Košarama su komandovali oficiri rođeni za titova vremena i školovani po titovim programima a ne NATO programima, golupčiću. Bar nešto dobro a i nije tito pravio te programe nego Srpski generali. Drugi još nisu ni dospeli a kad su dospeli, mi više nemamo Košare jer danas se rađaju sinovi modernih NATO Srba. Aj ne lupaj majke ti.

 5. petrovgrad says:

  Kada se Šiptar zakune u besu, Crnogorac u obraz, Srbin u časnu reč, Ciganin u decu i Hrvat u finoću i gospodtvo, beži od takvih što dalje.

 6. Ilija Čvorović says:

  Zamjena teza,jeftino i glupo!

 7. doktrina soka says:

  Rece covek i ostane ziv.Ko li mu samo pise govore,da mi je znati?

  • Rafmanjinov says:

   Engleska ambasada

 8. ko says:

  Mars balincicu, mars!

 9. Beli Orao says:

  Daleko ste stigli da vam jedan šiptar vodi i naređuje u državi ! Nemate Srbi - Crnogorci pametnijeg ? Blago vama šta ste dozvolili , gdje vam sloga Majmuni !!!

 10. Rista says:

  Gagi, pogledaj prvu i zadnju rečenicu tvog komentara. U prvoj optužuješ Zapad a u zadnjoj srpske fukare a to su po tebi svi Srbi rođeni posle 1389? Imaš li ti malo i zdravog mozga? I da te obavestim a i ostale. Titovi intelektualci su ljudi koji danas imaju 70 do 90 godina, davno nisu titovi intelektualci ako su ikada i bili i više ih nigde nema. Došle nove generacije. Kaće te se vi osvestiti ko nam je neprijatelj? Gde bre idu divlje svinje? Izgubili ste kompas a pišete javne komentare??? Jel to vi pišete iz kafića uz koji konjak i votku?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *