АДМИРАЛ СТАВРИДИС: НАТО неће помоћи Украјини коју ће Русија брзо поразити

АДМИРАЛ СТАВРИДИС: НАТО неће помоћи Украјини коју ће Русија брзо поразити

10 маја 2021

У СЛУЧАЈУ рата између Русије и Украјине, Вашингтон и НАТО ће се „категорички успротивити, али неће предузимати никакве мере“, оценио је бивши врховни командант Северноатлантске алијансе Џејмс Ставридис.

У ауторском тексту написаном за новинску агенцију Bloomberg, овај амерички пензионисани адмирал упозорио је вазале Вашингтона у Кијеву да Украјина не може рачунати на гаранције које обезбеђује НАТО-фаормула: напад на једну државу-чланицу – напад је на све.Према Ставридису, у случају `крајњег заоштравања` – може доћи до судара у Црном мору.

У таквом могућем рату Русија ће – уверен је Ставридис – користити брзе патролне чамце са крстарећим ракетама површина-површина (мора) и земља-земља, затим подморнице и хеликоптере за премештање командоса пристиглих десантним бродовима.

Ставридис процењује да ће Русија у оваквом судару извојевати потпуну победу.

По његовом мишљењу, трупе НАТО не би успеле да на време стигну до могућих зона руско-украјинског рата.

Све би било готово пре него што би стигле. Чак и кад би добиле наредбу да се укључе у тај рат на страни русофобског проамеричког режима у Кијеву.

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Predajte se bez borbe, i predajte kljuceve Rusima.

  2. M says:

    Sasvim je tehnički moguće da USA-NATO u roku dva-tri dana,prebaci do blizine Ukrajine desetine svojih aviona i da zračnu podršku Ukrajini!A moguće je i politički,jer ima jaka struja onih(osobito u dalekoj i sigurnoj USA)koji to podržavaju i spremni su za to!!Naravno da bi to bio uvod u kasnije veće sukobe,odnosno u Veliki rat,ali ti USA-NATO huškači su spremni i na to,zapravo to i žele,to im je plan,naročito USA ratnohuškačima,koji su daleko i sigurni,i misle ojačati dok se Euro-Blistok-Azija iscrpljuju u ratu!To im je zapravo želja-cilj,ne samo Rusija,nego sve!Ako ta ratno-huškačka struja u USA pobijedi!A pobijedila je!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u