АДМИРАЛ СТАВРИДИС: НАТО неће помоћи Украјини коју ће Русија брзо поразити

ADMIRAL STAVRIDIS: NATO neće pomoći Ukrajini koju će Rusija brzo poraziti

10 maja 2021

U SLUČAJU rata između Rusije i Ukrajine, Vašington i NATO će se „kategorički usprotiviti, ali neće preduzimati nikakve mere“, ocenio je bivši vrhovni komandant Severnoatlantske alijanse Džejms Stavridis.

U autorskom tekstu napisanom za novinsku agenciju Bloomberg, ovaj američki penzionisani admiral upozorio je vazale Vašingtona u Kijevu da Ukrajina ne može računati na garancije koje obezbeđuje NATO-faormula: napad na jednu državu-članicu – napad je na sve.Prema Stavridisu, u slučaju `krajnjeg zaoštravanja` – može doći do sudara u Crnom moru.

U takvom mogućem ratu Rusija će – uveren je Stavridis – koristiti brze patrolne čamce sa krstarećim raketama površina-površina (mora) i zemlja-zemlja, zatim podmornice i helikoptere za premeštanje komandosa pristiglih desantnim brodovima.

Stavridis procenjuje da će Rusija u ovakvom sudaru izvojevati potpunu pobedu.

Po njegovom mišljenju, trupe NATO ne bi uspele da na vreme stignu do mogućih zona rusko-ukrajinskog rata.

Sve bi bilo gotovo pre nego što bi stigle. Čak i kad bi dobile naredbu da se uključe u taj rat na strani rusofobskog proameričkog režima u Kijevu.

KOMENTARI3 komentara

  1. radmila says:

    Usprotiviti se kad Rusija odgovori?

  2. persida says:

    Predajte se bez borbe, i predajte kljuceve Rusima.

  3. M says:

    Sasvim je tehnički moguće da USA-NATO u roku dva-tri dana,prebaci do blizine Ukrajine desetine svojih aviona i da zračnu podršku Ukrajini!A moguće je i politički,jer ima jaka struja onih(osobito u dalekoj i sigurnoj USA)koji to podržavaju i spremni su za to!!Naravno da bi to bio uvod u kasnije veće sukobe,odnosno u Veliki rat,ali ti USA-NATO huškači su spremni i na to,zapravo to i žele,to im je plan,naročito USA ratnohuškačima,koji su daleko i sigurni,i misle ojačati dok se Euro-Blistok-Azija iscrpljuju u ratu!To im je zapravo želja-cilj,ne samo Rusija,nego sve!Ako ta ratno-huškačka struja u USA pobijedi!A pobijedila je!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *