ADMIRAL VINEFELD: Rusija i Kina ugrožavaju vojnu nadmoć SAD

ADMIRAL VINEFELD: Rusija i Kina ugrožavaju vojnu nadmoć SAD

16 новембра 2014

scr_100822-A-DZ751-031Američki vojni vrh opet ubeđuje javnost i Kongres SAD da ruska i kineska vojna moć postaju opasnost, ali nije lako razlučiti: gde prestaje realno zaziranje, a odakle počinje igra da se iz državnog budžeta za 2015. izvuče što više novca.

Zamenik predsednika Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD – admiral Džejms Vinefeld – objavio je da borbena gotovost zemlje mora da bude održavana na potrebnoj visini zbog narastajućeg vojnog potencijala Rusije i Kine.

Ukazavši da su u SAD upravo završeni međuizbori za Kongres, a da vrlo brzo počinje „duga predsednička trka”, Vinefeld je upozorio da Vašington, uprkos svemu, mora održavati „stratešku ravnotežu”. Pri tom je naglasio:

„Budemo li mudro postupali, možemo dostići – dok još nije kasno – ravnotežu koja će biti povoljna po nas. A ako ne budemo, suočićemo se sa posledicama”.

Vodeće države kao što su Rusija i Kina – dodao je Vinefeld – ne sede skrštenih ruku. Ruska agresija na Ukrajinu nije jedini primer zato.

„Štiteći saveznike, mi smo uvek računali na svoju nadmoć u sili i mogućnostima u celini. Međutim, sada je ta nadmoć u opasnosti. I Rusija i Kina investiraju u nove vidove naoružanja, uključujući visokoprecizno, kao i u stels-tehnologije, bespilotne tehnologije i jačanje svojih mogućnosti u kosmosu i sajber-sferi. Naravno, i modernizuju svoje nuklearne snage” – podvukao je Vinefeld.

Admiral je posebno „zakukao”: „Mi ne modernizujemo svoje oružane snage onom brzinom kojom bi to bilo potrebno”.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gojko says:

    Imali zemlje na svetu gde niste umesali svoje zlocinacke prste,sada su Rusija i Kina dosta jaci od vas i neplase se maloga satane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u