ADVOKATSKA KOMORA: Netačni navodi ministarstva pravde, nema dogovora o prekidu štrajka

ADVOKATSKA KOMORA: Netačni navodi ministarstva pravde, nema dogovora o prekidu štrajka

13 oktobra 2014

dragoljub djordjevic2356546Advokatske komore Srbije i Beograda saopštile su da nisu tačni navodi o postignutom dogovoru o prekidu štrajka advokata koje je Ministarstvo pravde objavilo danas na svom sajtu.

„Navodi koji su u saopštenju Ministarstvu pravde objavljeni na internet stranici tog ministarstva o nekakavom postignutom dogovoru nisu tačni“, navodi se u saopštenju.

Advokatska komora Srbije, u pismu ministru pravde Nikoli Selakoviću navodi i da „ono što se nalazi na veb stranici ministarstva pravde , najprostoje rečno predstavlja dezinformaciju „.

U pismu, dostavljenom medijima, a koje je potpisao predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević se navodi šta se dešavalo u vezi predloga o prekidu štrajka Ministarstva pravde kao i ko je sve bio prisutan.

„Gospodine ministre veoma dobro znate da smo Vam istog popodneva saopštili da je predlog Ministarstva pravde u pogledu poreza prihvatljiv ali da i dalje ostaje naš zahtev, kao primarni za ukidanje ekskluzivnosti javnim beležnicima, te da se taj problem mora rešiti u hitnoj zakonskoj proceduri“, naveo je Đorđević.

Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić naveo je u odvojem saopštenju da štrajk advokata i dalje traje „jer nikakav dogovor, bilo usmeni ili pismeni nije postignut u smislu teksta koji je obajavljen na sajtu Ministarstavo pravde“.

Šoškić je naveo i da je tekstu koji je objavljen „aspsolutno neistinito prikazan ishod razgovora“ koji je je vođen sa ministrom u vezi prekida štrajka.

Ministarstvo pravde Srbije objavilo je ranije na svom sajtu tekst dogovora koji su, kako je navedeno, u petak postigli predstavnici advokature i ministarstva, a kojim je, pored ostalog, dogovoreno da se prekine štrajk advokata koji traje već mesec dana.

U informaciji ministarstva se precizira da su dogovor postigli ministar pravde Nikola Selaković, predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević i predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić, a u prisustvu advokata Borivoja Borovića, Dragana Palibrka i Nemanje Berića.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kobra says:

    Najbogatije osobe u srbiji sa najsiromasnijim karakterom. Nema advokata sa najmanje dve do tri godine staza a da nema najmanje 4 auta, 3 kuce i bar 6 stanova po srbiji. Sada bi da se jos vise obogate i ne plate porez drzavi ciji narod tako nemilosrdno gule. Beda od ljudi.

  2. Zoran says:

    Potpuno netačan podatak o bogatstvu advokata.Većina advokata u Srbiji jedna sastavlja kraj s krajem.Vidi se par advokata koji su ''miljenici vlasti i bezbednosnih struktura''koji zaista imaju mnogo, a većinu advokata koji su bolji i pravnici i ljudi od onih koje svi vide, niko ne pominje.Pitanje monopolizma javnih beležnika je pitanje i za običnog čoveka, ne samo za advokata. Ako građanin sam zna da sastavi ugovor ne mora ići kod advokata, a ne mora ni da plaća notaru sastav ugovora već samo overu.Kada se građani susretnu sa ovim setiće se zašta se advokatura borila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *