АФЕРА ДРМА АМЕРИKУ! ИСПЛИВАЛИ МЕЈЛОВИ! Син Џозефа Бајдена 2010. уговарао инвестициони састанак са Борисом Тадићем и српским олигарсима!

AFERA DRMA AMERIKU! ISPLIVALI MEJLOVI! Sin Džozefa Bajdena 2010. ugovarao investicioni sastanak sa Borisom Tadićem i srpskim oligarsima!

3 decembra 2021

Najnovija afera u Sjedinjenim Američkim Državama odjeknula je kao bomba, a u celu priču umešane su i srpske diplomate i tadašnji predsednik Boris Tadić.Prema informacijama i tajnim mejlovima do kojih je došao Foks njuz didžital, sin tadašnjeg potpredsednika Amerike Džozefa Bajdena, Hanter, ugovarao je dolazak u Srbiju i sastanak sa predsednikom naše zemlje i domaćim oligarsima zbog navodnih investicionih ulaganja.

U mejlovima piše da su sastanak ugovarali tadašnji ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović i Mark Dojl koji je bio savetnik Džoa Bajdena dok je bio senator.

Srpski zvaničnik obigravao je oko američkog zbog ugovaranja sastanka, a predlagao je čak i da se Tadić provoza avionom sa sinom Džozefa Bajdena iz Madrida do Srbije pa da tamo sve utanače. Međutim, taman kada je sve bilo dogovoreno, Hanter je morao da otkaže ovaj sastanak.

Kako je napisao, želeo je da odloži susret, ali nije poznato da li je sve ostalo na dogovoru, ili je sin sadašnjeg predsednika Amerike uspeo da dođe i završi investicione razgovore u Srbiji.

Kako Foks njuz saznaje, Dojl je bio glavni Hanterov čovek za poslove sa naftom, nabacio mu je vredan biznis za njegovu privatnu firmu u saradnji sa nigerijskim biznismenom Kejs Lavalom.

Laval je navodno platio 10 miliona dolara za kupovinu zlata od traženog vojskovođe iz Konga poznatog kao „Terminator“. Godinama kasnije, Bosko Ntaganda, vojskovođa Konga, proglašen je krivim za ratne zločine od strane Međunarodnog krivičnog suda i osuđen na 30 godina zatvora.

Advokat Hantera Bajdena nije odgovorio na zahtev Foks njuz didžitala za komentar. Bela kuća, Dojl, Šverin i Petrović takođe nisu odgovorili na zahteve za komentar.

KOMENTARI2 komentara

  1. Luka says:

    Nekada su se poruke iz ambasada velike Jugoslavije u zemnju slale i possredstvom tzv šifranata- radio vezom . Neko je navodno odlučio da "više nema nigde nikakvih tajni "-posle smene vlasti 2000-ite godine? Ko zna šta je i gde sve i povodom čega uopšte prolazilo putem mejlova kao "novoizabranih -slobodnih metoda " komuniciranja ? Ako je tačno da je to baš tako zaista i rađeno onda je reč ili o dubokoj maivnosti ( što je malo verovatno )ili o nečem sasvim trećem. Šta god da je pitanju sve u vezi sa tim "načinom rada " izgleda neodgovorno i neozbiljno bez ikakvog ulažanja u to da li su ti od nekoga naravno pročitani mejlovi o kojima je reč zaista i verodostojni.

    • milorad5 says:

      tadić i komp.su GLUPI ko NOĆ,a igra im je nameštena od strane nekolko službi,realno kompletna YU tragedija je DOKUMENTOVANA SA ČVRSTIM DOKAZIMA sve do9 djinkija i naslednika zemunskog klana,SVE ama baš SVE je potpuno u rukam rusa kineza i jevreja,to je tko velika obaveštajna zamka za "elitu" u USA bila da je neshvatljiv domet svega,opustili su se i krenuli kao da su već faraoni,a NISU,nisu sigurno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *