Afera „snimak“: Milo Đukanović na saslušanju

Afera „snimak“: Milo Đukanović na saslušanju

4 juna 2013

milo-djukanovic_10Premijer Crne Gore Milo Đukanović biće pozvan na saslušanje pred Anketni odbor Skupštine Crne Gore za rasvetljavanje afere „Snimak“, potvrdio je predsednik ovog skupštinskog tela Koča Pavlović.

Afera „Snimak“ odnosi se na objavljivanje audio-snimaka sa sednica organa vladajuće Demokratske partije socijalista na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti.

 

Pavlović je rekao za podgorički „Dan“ da će ovaj odbor početi sa radom narednih dana i da očekuje da će dobiti svu neophodnu logističku podršku od skupštinske administracije.

„Namera je da se Anketni odbor konstituiše najkasnije do kraja ove sedmice kako bi odmah počeli sa radom i efikasno iskoristili kratak vremenski period koji im je Skupština stavila na raspolaganje“, rekao je Pavlović.

 

On je najavio da će se Anketni odbor baviti glavnim aktrima afere „Snimak“, uključujući Đukanovića „kao osobu na vrhu piramide“.

 

Pavlović je naglasio da parlamentarna istraga koja predstoji u ovom trenutku predstavlja polovinu najvažnije evropske obaveze koju je Brisel prostavio pred Crnu Goru.

 

Prema odluci o formiranju, Anketni odbor ima na raspolaganju 45 dana za sprovođenje parlamentarne istrage, a nakon toga u roku od najviše od sedam dana treba da sačini izveštaj i dostavi ga Skupštini na usvajanje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *