АФРИКА ТРАЖИ ПОМОЋ ОД РУСИЈЕ да се ослободи ЗАПАДА

AFRIKA TRAŽI POMOĆ OD RUSIJE da se oslobodi ZAPADA

26 maja 2023

AFRIČKE zemlje se nadaju da će im Rusija pomoći da stanu na noge kako ne bi zavisile od Zapada, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev posle međunarodnog bezbednosnog sastanka održanog u Podmoskovlju pod pokroviteljstvom Ruske bezbednosti.

Prema rečima Patruševa, kolege iz afričkih zemalja su mu rekle da su SAD i niz zapadnih zemalja pokušale da ih odvrate od odlaska u Rusiju na aktuelni sastanak i samit Rusija-Afrika.– A mnogi od njih su rekli otprilike ovako: „Oni (zapadnjaci) se i dalje ovako ponašaju prema nama (kao da su njihove kolonije), to nas vređa i nadamo se da će nam Rusija pomoći da konačno stanemo na noge da ne budemo zavisni od Zapada – rekao je Patrušev.

– Četrdeset četiri (afričke) zemlje (došle su na sastanak). Sreli smo se sa svima njima. Oni osećaju potrebu da im se pomogne u pitanjima odbrane, bezbednosti, nezavisnosti, da ih zaštite od obojenih revolucija koje se dešavaju u svetu – rekao je sekretar Saveta bezbednosti RF.

I, naravno, da pruži pomoć u društveno-ekonomskom razvoju – rekao je Patrušev, prenela je RIA.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Sledeća destinacija Vagnera. Prekinuti sve pravce putem kojih se zapadni satanisti snabdevaju pljačkanjem Afrike i gotovi su.Bilo je i krajnje vreme. Hvala Bogu, Rusiji i celom slobodarskom svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *