АГРЕСИЈА КАО НАЧИН БОРБЕ: Израелци правдају нападе на Сирију борбом против Хезболаха, а да ли је баш тако?

АГРЕСИЈА КАО НАЧИН БОРБЕ: Израелци правдају нападе на Сирију борбом против Хезболаха, а да ли је баш тако?

1 јануара 2021

Израелска војска је признала да је извршила најмање 50 рација на циљеве у Сирији 2020. године, указујући на то да је сигурнија у односу на претходне године.

У својим безбедносним подацима за годину која се завршила вечерас у поноћ, израелска војска је потврдила да је, поред тих рација, извела и 20 конкретних операција, посебно на границама Либана и Сирије, поред тога што је наводно осујетила два покушаја Хезболах да изврши „диверзантске операције“ на границама Либана.Војска је такође изјавила да су њене снаге успеле да поремете још један покушај ћелије Хезболаха да изведе операцију на сиријској граници, уз откривање и осујећивање ефеката два поља експлозивних направа на граници са Сиријом и ликвидацију „терориста ћелија“.

Војска је саопштила да су подаци израелског ратног ваздухопловства указали на значајан пораст активности повезаних са „битком између ратова“ која се одвијала с циљем „одбијања непријатељских покушаја да се позиционира на границама Израела и одбијања следећег рата. ”

Објаснили су да су израелски ратни авиони прошле године извели 1.400 оперативних налета, уз више од 400 удара хеликоптером, додајући да су авиони који се активирају даљински прелетели око 35.000 сати од почетка године.

Израелска војска је такође потврдила да је од почетка ове године бомбардовано око 300 циљева у појасу Газе и да је осујетила 38 покушаја инфилтрације кроз ограду за одвајање, у замену за лансирање 176 граната преко границе Газе са палестинске стране, од којих је 90 посто пало у ненасељена подручја, а систем Гвоздене куполе пресрео је 80 других.

Војска је наговестила да је 2020. година забележила пад броја операција против Израелаца и рањених међу њима, у поређењу са претходним годинама.

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Naravno da nije opradano gotovo nista sto Izrael radi drugima. Prevashodni cilj Izraela je unistavanje hriscanstva i belog coveka, a potom i svih drugih nejevreja. O tome govori Stari zavet, o tome neskriveno govore svi cionisti. Ne tako davno upokojeni rabin Ovadija govorio je da su svi nejevreji samo "stoka koja treba da sluzi Jevrejima".

  • persida says:

   "Jerusalim post" je pisao o sahrani rabina Ovadije, na koju je doslo skoro milion ljudi. To jasno pokazuje da je rasizam u srcu jevrejskog naroda, te da se ne radi o nekakvom ekscentriku. Ne, Ovadija je samo rekao ono sto Jevreji misle i cemu teze.

  • I LOVE says:

   tacno tako izrejel radi sto WA. Rece Dujis i Kurdi ce Naseliti SRBIJU I KOSOVO KADIH Iran Napadne/ i palestinci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u