АГРЕСИЈА КАО НАЧИН БОРБЕ: Израелци правдају нападе на Сирију борбом против Хезболаха, а да ли је баш тако?

AGRESIJA KAO NAČIN BORBE: Izraelci pravdaju napade na Siriju borbom protiv Hezbolaha, a da li je baš tako?

1 januara 2021

Izraelska vojska je priznala da je izvršila najmanje 50 racija na ciljeve u Siriji 2020. godine, ukazujući na to da je sigurnija u odnosu na prethodne godine.

U svojim bezbednosnim podacima za godinu koja se završila večeras u ponoć, izraelska vojska je potvrdila da je, pored tih racija, izvela i 20 konkretnih operacija, posebno na granicama Libana i Sirije, pored toga što je navodno osujetila dva pokušaja Hezbolah da izvrši „diverzantske operacije“ na granicama Libana.Vojska je takođe izjavila da su njene snage uspele da poremete još jedan pokušaj ćelije Hezbolaha da izvede operaciju na sirijskoj granici, uz otkrivanje i osujećivanje efekata dva polja eksplozivnih naprava na granici sa Sirijom i likvidaciju „terorista ćelija“.

Vojska je saopštila da su podaci izraelskog ratnog vazduhoplovstva ukazali na značajan porast aktivnosti povezanih sa „bitkom između ratova“ koja se odvijala s ciljem „odbijanja neprijateljskih pokušaja da se pozicionira na granicama Izraela i odbijanja sledećeg rata. ”

Objasnili su da su izraelski ratni avioni prošle godine izveli 1.400 operativnih naleta, uz više od 400 udara helikopterom, dodajući da su avioni koji se aktiviraju daljinski preleteli oko 35.000 sati od početka godine.

Izraelska vojska je takođe potvrdila da je od početka ove godine bombardovano oko 300 ciljeva u pojasu Gaze i da je osujetila 38 pokušaja infiltracije kroz ogradu za odvajanje, u zamenu za lansiranje 176 granata preko granice Gaze sa palestinske strane, od kojih je 90 posto palo u nenaseljena područja, a sistem Gvozdene kupole presreo je 80 drugih.

Vojska je nagovestila da je 2020. godina zabeležila pad broja operacija protiv Izraelaca i ranjenih među njima, u poređenju sa prethodnim godinama.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Naravno da nije opradano gotovo nista sto Izrael radi drugima. Prevashodni cilj Izraela je unistavanje hriscanstva i belog coveka, a potom i svih drugih nejevreja. O tome govori Stari zavet, o tome neskriveno govore svi cionisti. Ne tako davno upokojeni rabin Ovadija govorio je da su svi nejevreji samo "stoka koja treba da sluzi Jevrejima".

  • persida says:

   "Jerusalim post" je pisao o sahrani rabina Ovadije, na koju je doslo skoro milion ljudi. To jasno pokazuje da je rasizam u srcu jevrejskog naroda, te da se ne radi o nekakvom ekscentriku. Ne, Ovadija je samo rekao ono sto Jevreji misle i cemu teze.

 2. mister x says:

  država izrael je država od danas do sutra!

  • I LOVE says:

   tacno tako izrejel radi sto WA. Rece Dujis i Kurdi ce Naseliti SRBIJU I KOSOVO KADIH Iran Napadne/ i palestinci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *