АЈАТОЛАХ АЛИ ХАМНЕИ: Саудијска Арабија-америчка „крава музара“

AJATOLAH ALI HAMNEI: Saudijska Arabija-američka „krava muzara“

27 maja 2017

Vrhovni lider Irana, ajatolah Ali Hamnei, izjavio je danas da je Saudijska Arabija „krava koju muzu“ Sjedinjene Američke Države, a to je rekao nedelju dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp boravio u Rijadu gde je potpisao veliki broj unosnih ugovora sa saudijskim vlastima.

Hamnei je istakao da Saudijska Arabija deli svoje bogatsvo sa „paganima i neprijateljima“, prenosi AP pozivajući se na iransku poluzvaničnu novinsku agenciju Fars.

„Tupoglava saudijska vlada misli da može da pridobije prijateljstvo neprijatelja tako što im daje novac“, rekao je Hamnei, dodavši da je Saudijska Aranija, bastion islama, „okrutna prema vernicima, a ljubazna prema paganima“.

Tramp i saudijski kralj Salman potpisali su, tokom posete američkog predsednika Rijadu prošle subote, niz sporazuma ukupne vrednosti više od 380 milijardi dolara, koji će biti realizovani u narednih deset godina.

Između ostalog, potpisali su i sporazum o oružju vredan 110 milijardi dolara, podseća američka agencija.

Pretežno šiitski Iran i većinom sunitska Saudijska Arabija podržavaju suprotne strane u sukobima u Siriji, Jemenu i drugde na Bliskom istoku, napominje AP.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Svaka mu je ko u Njegosa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *