АЈАТОЛАХ ХАМНЕИ УПОЗОРАВА СВЕ: „Американци забијају нож у леђа, не сме им се веровати!“

AJATOLAH HAMNEI UPOZORAVA SVE: „Amerikanci zabijaju nož u leđa, ne sme im se verovati!“

4 novembra 2016

hamnei-hosseini-43t

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Hamnei, komentarisao je odnose prema SAD-u i istakao svoj raniji stav da SAD-u nije moguće verovati. Njegova izjava došla je pred godišnjicu opsade američke ambasade u Teheranu 1979.

– Pregovori sa SAD-om neće rešiti naše probleme jer, pre svega, SAD lažu, nelojalni su, varaju i zabijaju nož u leđa. Kao drugo, same SAD se trenutno nalaze u krizi, a kako jedna zemlja pogođena krizom može rešiti probleme drugih zemalja? – poručio je Hamnei u govoru pred velikim brojem studenata i nastavnika na skupu u Teheranu.

Govor je dat povodom iranskog Dana studenata, a reč je o danu kojime se obeležava početak 444 dana opsade američke ambasade u Teheranu. Podsetimo, 4. novembra 1979, u jeku iranske revolucije, iranski studenti su upali u kompleks američke ambasade i tamo zarobili 52 američka državljana. Amerikanci su oslobođeni nakon godinu i dva meseca zatočeništva. Reč je o događaju koji je trajno uništio odnose između Irana i SAD-a, a i doveo do snažne američke podrške za brutalnu invaziju na Iran koju je poveo tadašnji irački predsednik Sadam Husein.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gojko says:

    Ovaj čovek ima muda.Kratko jasno i istinito.Iranci iliti persijanci plemenit narod na velikom tradicijom i istorijom.Puno sreće im želim

  2. Aleksandar V. Pavlovic says:

    UMman i dubok covek. I lep covek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *