АЈАТОЛАХ ХАМНЕЈ НАРЕДИО: Пронађите кривце

AJATOLAH HAMNEJ NAREDIO: Pronađite krivce

22 septembra 2018

Vrhovni lider Irana, ajatolah Ali Hamnej, izjavio je da iza terorističkog napada na vojnu paradu u Ahvazu stoje države koje deluju pod rukovodstvom SAD, saopšteno je na njegovom sajtu.

„Surova i žalosna tragedija u kojoj su poginuli naši dragi građani u Ahvazu, a koju su izazvali unajmljeni teroristi, ponovo je pokazala zločine neprijatelja iranske nacije. Ti zločini predstavljaju zaveru država-marioneta SAD u regionu, čiji je cilj da stvore nebezbednu situaciju u našoj voljenoj zemlji“, naveo je Hamnej.On je izrazio saučešće porodicama poginulih i izjavio da je naložio obaveštajnim upravama Irana da što pre pronađu zločince i da ih predaju sudu.

Predsednik Irana Hasan Rohani ranije je takođe izrazio saučešće rođacima i bližnjima žrtava i povređenih i naredio Ministarstvu za obaveštajni rad da mobiliše sve službe bezbednosti i vojne aparate kako bi se brzo pronašli odgovorni za napad.

Teroristički napad u iranskom gradu Ahvazu dogodio se u subotu ujutru tokom vojne parade. Broj poginulih, prema poslednjim podacima, dostigao je 28 ljudi, a još 60 ljudi je povređeno. Agencija IRNA je saopštila da je odgovornost za napad preuzela organizacija „Patriotski arapsko-demokratski pokret u Ahvazu“, povezana sa Saudijskom Arabijom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Deda Micko says:

    E, moj Ajatolo, ako do sada nisi shvatio ko zeli da unisti Iran, onda si stvarno glup.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *