АКЦИЈА О КОЈОЈ СЕ ЋУТИ – КРЕНУЛА КОПНЕНА ИНВАЗИЈА: Српски „Соколови“ стисли, НАТО специјалци се скинули и побегли на КУКАВИЧКИ начин

AKCIJA O KOJOJ SE ĆUTI – KRENULA KOPNENA INVAZIJA: Srpski „Sokolovi“ stisli, NATO specijalci se skinuli i pobegli na KUKAVIČKI način

31 oktobra 2018

U okolini sela Pustenik i Gajre, 2. marta 1999. godine, srpska policija je dejstvovala protiv aklbanskih terorista.

Pomagale su joj specijalne jedinice Vojske Jugoslavije, a pripadnici Protivterorističkog bataljona Vojne policije 72. sspecijalne brigade „Sokolovi“ imali su zadatak da zaposednu repetitor na objektu Belo Brdo, na samo 800 metara od granice sa Makedonijom.

30 terorista branilo je repetitor, a kada su naši specijalci stigli na 50-80 metara od rovova i bunkera, videli su vojnike u belim maskirnim uniformama.

Vojnici su imali najsavremenije naoružanje i opremu, a onda su kapetan Miroslav Talijan i ostali specijalci prepoznali maskirnu uniformu NATO jedinica, sa šarom od „borovih grančica“.

Odmah su shvatili da ratuju protiv NATO specijalaca, a u toku borbe, u šlem je pogođen Goran Mirjačić, vodnik prve klase.

Dok je borba trajala, pojavili su se džipovi OEBS-a, te su „Sokolovi“ prekinuli sa dejstvom.

Obradovani, specijalci NATO su se skinuli, presvukli u civilna odela i ukrcali se u džipove OEBS-a. Pobegli su i prešli granicu Makedonije, ostavivši albanske teroriste da se sami bore sa „Sokolovima“.

Već razijena grupa OVK se podelila u dve grupe i krenula u beg. U borbi je ubijeno 6 terorista, a dvojica su zarobljena.

„Sokolovi“ su kao plen pronašli opremu koju je NATO doneo radi osposobljavanja repetitora.

Detaljne informacije o ovoj borbi i analize generala Pavkovića možete pročitati u nedavno izdata četiri toma dnevnika pod nazivom „Treća armija sedamdeset osam dana u zagrljaju „Milosrdnog anđela“, koja je izdata u izdanju Medija centar „Odbrana“, u okviru edicije „Ratnik“.

(Srbija Danas)

KOMENTARI32 komentara

 1. SLAVKO-KNIN says:

  Kaka propaganda na nivou Miloseviceve propagande kako je Srbija pobjedila NATO.Ako je to istina da je Milicija Srbije i vojska ratovala protiv NATO specijalaca.A nake NATO specijalce su navodno i pobili.Kako to da nidje slika tije mrtvije NATO specijalaca nema??????Valjda bi neko uslika leseve tije specijalaca i prikaza ih narodu na televiziji eli tako????? Dakle ovo je cista Milosevicevska laz koju propagiraju razni Milosevicevi pukovnici i dan danas.Kako savremeno oruzje??????? Na Kosovu Siftari niko savremeno oruzje njesu imali.Sve sto su imali bili su limeni zardjali Kineski kalasnjikovi i jos gore Kineske papovke.O kakom savremenom oruzju se odje pise?????Ti Siftari su bili do zla boga lose naoruzani.Medjutim oni su i tako slabo naoruzani potuklu Miliciju dosta dobro i zauzeli su 70% Kosova.To dovoljno govori koliko je ta Miloseviceva Milucija slabo ratovala.Kad su ih Siftari sa Kineskim limenim automatima procerali sa 70% Kosova.Pominju se nake bitke na Kosarama u kojim je navodno ubijeno na stotine NATO vojnika.Evo postavljam jopet pitanje dje su slike i video snimci mrtvije NATO vojnika????Nema ih dakle laz je sve.S druge strane Siftari su upravo napravili nekoliko video snimaka na kojim se vidi pinc gauer VJ kojeg je OVK sacekala u zasjedi.A pored tog Pinca leze mrtvi vojnici VJ.Pa cak su napravili snimke dje ziljama unistavaju tenk VJ.Dje su taki snimci sa Srpske strane ki dokaz te navodno velike bitke?????

  • Bradonja says:

   Sikter

  • Nebeska Srbija says:

   Stoko!

   • SLAVKO-KNIN says:

    Nadji dokaz da je VJ porazli i pobila te NATO vojnike.Dokaze u vidu slika i video snimaka.Kad nadjete take dokaze e onda ce ta vasa prica imati tezine i osnova.Mene ne zanimaju naklapanja Milosevicevi podguzni muva Jevtovica i Pavkovica koji kad ih slusas reka bi cojek da su pobili na stotine iljada NATO vojnika i porusili im toliko avijona.Koji kapitulaciju pokusavaju predstaviti ki pobjedu.Dokaze Majkane moj u vidu slika i snimaka iznesite na svjetlost da vidimo eli to istina ili laz.

    • Jevrem says:

     Pa koj ces kofer ovde ako te ne interesuje,mada,bilo bi dosadno bez tebe,po Srbiji ni cobani nisu tako nepismeni...pravi sa fataljist...

    • Branicevac says:

     Pa dokaz ti je da je Albanska vojska napadala momke na Kosaram,a i britanski SAS iz Albanije.Srbija je bila nezvanicno u ratu sa Albanijom 1999 jer su iz nje izvrsili agresiju na suverenu drzavu!Koji si ti dileja Slavko!

     • SLAVKO-KNIN says:

      Ma dje su slike Majkane i video snimci?????To mi nadji da vidim ki dokaz.Pusti te price i naklapanja Milosevicevi pukovnika.Slike i snimci kad se pokazu e to je dokaz da se nesta desilo.A te price cula rekla kazala su price za macu djecu.Kad RTS bude prikaza stotine NATO mrtvije vojnika stradali na Kosarama.Pored ciji leseva poziraju nasmijani vojnici VJ.Tek tad cu vam vjerovati da se zaista sve to desilo.Nemate dokaze take vrste ali zato imate lovacke price koje pricate skoro 20 godina.Dokaze Majkane izvadite crno na bjelo.

      • Popović says:

       Odakle si ti iz Knina, kako se zoveš i prezivaš? Ja sam iz Knina...znam svaki kamen tamo i svakog čoveka

       • SLAVKO-KNIN says:

        Zemljace ja sam ti iz Kricaka.Dolje blizo Drnisa iz Zagore.Esi li ti iz zemljace iz Promine??????

    • dado says:

     Pa znaš li da čitaš,kako da ti neko da dokaz kada su pobjegli glavom bez obzira?

  • Darko says:

   Boze, tako nepismen čovek ne treba da piše ništa. E pismen, a uz to i idiot.

  • Zdravko says:

   Jel te tvoj Milo naucio da tako pises?

   • SLAVKO-KNIN says:

    Kaki Mile???? Ja njesam Crnogorac eli tebi to jasno????? Ja sam Srbin iz Dalmatinske Zagore to est iz Krajine.Iz Kricaka donji sam.A moji preci su iz Crne Gore prije naki 640 godina dosli u Zagoru .Imam ja u nasoj Crkvi u selu cjelu istoriju naseg sela i okle je ko dosa.Samo Popa zamolim da mi kaze sta me zanima i cojek u crkvenim knjigami sve nadje.A jos je bolja dokumentacija u Manastiru Krki tamo imas sve o narodu nasem sa prostora Dalmacije.

    • Nebeska Srbija says:

     Ne kaze se pop nego svestenik,nepismeni komunisto,ne vredi tebi nista objasnjavati,imas na sajmu knjiga knjigu sa dokazima o Kosarama na standu vojske Srbije pa naruci i procitaj..Ako te bude zanimalo poslacu ti par imena pa se raspitaj o njima.oni imaju dokaze koji su ti potrebni.Sta vise,javno ih iznose u pojedinim emisijama koje zabranjuju na rts i pinku.

  • Srđan Knin says:

   G-dine,Slavko, pretpostavljam da ste kao dete bili zlostavljani od strane najmilijih,pa otuda i sva ta mržnja prema sopstvenom rodu. Verovatno posedujete putovnicu jer takvi kao Vi koji cenite tuđe više nego svoje vrednosti imaju priliku da napuste otadžbinu i potraže sreću i razumevanje u nekoj drugoj zemlji gde će ih više voleti i paziti... nadasve "poštovati". Elem,često pročitam Vaše komentare na ovoj stranici,pa razmišljam nešto...moram Vam priznati da me je mnogo sramota kada vidim koliko ste nepismeni. Toliko se upinjete da ostavite nekakav pametan komentar, a ne shvatate koliku količinu gluposti "odvalite". Pročitajte po neku knjigu makar da popunite vokabular ili da steknete elementarno znanje iz pravopisa. P.S. Želim Vam sreću u daljem radu na izgradnji ličnosti.

   • SLAVKO-KNIN says:

    Ja volim moj Srpski narod kojem i sam pripadam.Ali mi idu na nerve lazi koje mu se vavje serviraju.Jer te lazi nas narod prave sljepim pored sopstveni ociju. Jopet da napomenem Srbin sam Pravoslavac njesam niki unijata nit katolik.A ti ako nemes svatiti nake stvari ja ti nemerem pomoci.

    • Nebeska Srbija says:

     Gluperdo,Kosare nisu laz alooooo!!!Raspitaj se malo..procitaj..pitaj sta ti nije jasno da ti objasnimo svi ovde..nemoj ko deda u goveda!!!pricas o necemu a nisi se dovoljno informisao.

  • Aleksa says:

   Jesi li ti samo lud ili još i glup i pokvaren? Otkad je samo fotografija dokaz da se nešto desilo?!? Jeli neko Fotografisao Aleksandra Velikog,Hanibala, Julija Cezara, Cara Konstantina,cara Justinijana, Cara Dušana, Karađorđa ,Napoleona... ???? Nije niko fotografisao ni njih, ni njihove bitke, ni poginule im protivnike ,pa opet svi znamo za njih i njihove pobede jer su njihovi svedoci i učesnici pisali i pričali o tome... Ne lupetaj više !!!

   • SLAVKO-KNIN says:

    Esu Majkane slike i video snimci dokaz naki dogadjaja.Kad nemas slika i video materijala to je jedan u nizu dokaza da se nista nije desilo.Velis niko nema dokaze za dogadjaje u vrjeme Cara Lazara i to vrjeme.Pa tad nije bilo foto aparata i kamera.Ali u tome i est problem jer posto nema dokaza more se izmisljati istorija i dogadjaki iz tog vremena.Evo pitam te jopet zasto niko nije uzo VHS kameru i osa na te Kosare i snimijo leseve NATO specijalaca????? A onda to stavijo na dnevnik RTS da narod vidi?????? Dakle posto nema dokaza take vrste u doba kamera i foto aparata.To znaci da se na Kosarama uopste to nije ni desilo.Ne kazem da se tamo nije ratovalo ali sigurno je da NATO spacijalaca tamo nije bilo.Jer da ih je bilo pa to bi bila samo taka ekskluziva za prikazati na RTS.Ali posto je sve to laz zato i nema slika i snimaka.Pogledaj po Yutubeu Siftarskije snimaka sa Kosova koje su oni snimali tokom tog rata.Oni Majkane imaju tu vrstu dokaza koji su nepobitni.Na njevim snimcima se vide upravo sve ono sto predstavlja dokaz da se nesto desilo.Dje su nasi dokazi jopet te pitam?????

  • Kolovrat says:

   Slike c vidi voje unuce kad se otvore athive..i jos 70 ak aviona + dva nevidliva u bombard. B2. Rodjeni

  • Mimi says:

   Mars more,magarce!! Sta lupas?!

  • NIKOLAJ DRUGI ROMANOV says:

   Ne znam za ovu bitku blizu granice sa makedonijom,ali ima mnogo snimaka na youtubu,kako vojska jugoslavije uništava albanske teroriste ovk! Naprimer ima snimak na kome artiljerija vojske jugoslavije(srbije i crne gore) uništava teroriste ovk u rovu,direktan pogodak granarom u rov!

 2. Budi Bog s nama says:

 3. Barakuda says:

  Slavko: Ti si neki poseban kreten, konvertit ! Popenji se na tavan djedove kuće i ako imaš hrabrosti, pronađi skrivenu ikonu njegove Krsne Slave, koju on nije imao harbrosti pred Bogom uništiti kada je promjenio vjeru, a znamo da su konvertiti najgori !

  • SLAVKO-KNIN says:

   Nemam se ja sta penjati na suvit da bi trazijo nake dokaze osebi u vidu Ikona.Ja sam Srbin Pravoslavac slavim Svetog Niku tako da ja znadem kosam i okle su moji preci porjeklom.A vidi ti zase ko si provjeri mozda ti njesi taj za kog mislis da esi.Popni se ti na taj suvit pa zera vidi ima li cega gore.

   • Milan says:

    Sveti Niko? Hm, Niko?! ... Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju, jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju. Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola, Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola. I pred našom stat će kućom jer smo dobri bili pa smo dragom svetom Niki danas vrlo mili. Tra-la-la-la. Pročito je naše želje, sva pisma otvara, sve će naše cipelice biti pune dara. Tra-la-la-la. A gdje djeca dobra nisu, tu se šibe laća, tamo ide crni Krampus, šiba im je plaća. Tra-la-la-la.

  • SLAVKO-KNIN says:

   Mene su ustase ocerale ozdo iz Krajine.Ja sam osta bez svega svoga a ti mi odje solis pamet nakim pricama o mom indetitetu.Gledaj ti ko si ti po tome pitanju ja znadem dobro ko sam.

   • Mimi says:

    Jasno je ionako odakle si,i zalosno je sto su te oterali sa ognjista svog,ali ne seri o onome o cemu nemas pojma!! Ne seri o Kosovu i o Srpskim borcima!!

    • Deda Micko says:

     Mnogi Srbi su se hrabro borili i njima svaka cast, ali gledano u celini Srbija je potpisala kapitulaciju. Da nije, ne bismo sada u Bondstilu imali americku bazu. Suludo je i ocekivati i misliti da jedna sacica Srba moze da pobedi Nato pakt. Nije to sramota, ali zivot u fantazijama da smo mi njih pobedili je dokaz mentalnog poremecaja, neprihvatanje stvarnosti. Svi se slazemo da danas zivimo u americkoj koloniji. Ali, neki istovremeno tvrde da smo pobedili bas zato sto smo pobedjeni. Nesto tu nije u redu sa mozgovnim funkcijama.

     • Slobodanka says:

      Kapitulacija je tek kad se potpiše mirovni sporazum nakon završetka ili prekida sukoba koji su u našem slučaju ulepšano zove: Sporazum o normalizaciji odnosa. Tehnički gledano mi smo u prekidu sukoba od 12.06.1999.godine. Kao prvo treba da definišemo tačno s kim smo mi bili u sukobu: Šiptari(UČK) + NATO sile. Velika nameštaljka je da se mirovni sporazum pravi samo sa Šiptarima, a drugi i jo[ opasniji agresor sada glumi sveca. NATO umesto da bude osudjen za agresiju iy 1999 godine on se sada pominje kao neko ko čuva Srbe.

   • zozon says:

    oprosti Slavko zaboravismo TV ekipu sa kamerama da povedemo i da ti omogućimo prenos uživo...........sledeći put imaćemo te u vidu........

 4. Beli Orao says:

  Ova podbadanje pokazuje odlično kakav smo narod a i zašto nama pomaka i napredka , zašto nemamo i vođu pravog , kakav narod takve mu i vođe a takve je i zaslužio ! Zajedljivi smo , netolerantni , ne poštujemo ni tuđe mišljenje , zavidni , ljubomorni , podli ! A sad probajte svi da se popravite i poboljšate sliku Srbstva !!! Pozdrav vama svima negativcima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *