Akcija „Sloboda prof. Vojislavu Šešelju“

Akcija „Sloboda prof. Vojislavu Šešelju“

6 oktobra 2013

Vojislav-Seselj0112Sve moje prijatelje na socijalnim mrežama molim i pozivam da na što više adresa u zemlji i inostranstvu pošalju ovu moju ličnu poruku koja sledi. Kada kažem na što više adresa mislim kako na političke institucije u svetu, stranke, pokrete, udruženja, kako patriotska, antiglobalistička, tako i na one koji se hvale da brinu o ljudskim pravima. Naravno tu dolaze i profesori prava, filozofi, umetnici i javne i druge ličnosti koje žele da se uključe u ovu akciju SLOBODA ZA ŠEŠELjA ODMAH. Molim prijatelje iz inostranstva da preko društvenih mreža i tamo prošire ovaj moj poziv i obaveštenje. Nemamo pravo da mirno čekamo šta će neko da odluči, a taj sprovodi torturu. Tekst glasi:

„Prof. dr Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, od 24. februara 2003. godine nalazi se u pritvoru Haškog tribunala. Za 30. oktobar 2013. godine zakazano je izricanje prvostepene presude. Po kršenju ljudskih i procesnih prava u pogledu suđenja u razumnom roku i prava na fer i pravično suđenje ovaj predmet je ubedljivo na prvom mestu u svetskim okvirima. Da je prof. Šešelj kriv odavno bi bio osuđen, ali on ne samo što nije kriv, nego i ne postoji mogućnost da se dokaže njegova krivica. Prema svedočenju Karle Del Ponte u knjizi koju je objavila 2008. godine, ona je protiv prof. Šešelja podigla optužnicu zato što je 17. februara 2003. godine Zoran Đinđić od nje tražo da vodi Šešelja i da ga nikada ne vrate iz Haga.

Punih 11 godina je Šešelj u pritvoru kao politički zatvorenik, srbski nacionalni lider i najveći antiglobalista. Nad njim se sprovodi tortura. Nedavno su sudije odlučile da odlože izricanje prvostepene presude na neodređeno vreme. Posle dolaska Šešelja u Hag sudije su završile 16 predmeta i to predmete optuženih koji su posle Šešelja optuženi ili došli u pritvor. Šešelju se kao još uvek nevinoj osobi krši pravo na suđenje u razumnom roku, a celokupno suđenje je bilo uz izrazite primere kršenja prava na fer i pravično suđenje. Doktrina zloupotrebe sudskog postupka zabranjuje sudijama da u ovom predmetu sude, jer bi svako suđenje i dalji boravak prof. Šešelja bio dokaz nefer i nepravičnog postupka.

Da bi se spasio Vojislav Šešelj ove torture koju trpi punih 11 godina pozivam Vas da se priključite našoj borbi za slobodu Šešelja. Pozivam Vas da na svim mestima obavestite javnost i da na svim mestima tražite slobodu za Šešelja. Institucije koje moraju da se zapitaju za slučaj Šešelj su Evropski parlament, Savet Evrope, Evropska komisija, svi borci za ljudska prava i oni koji su upoznati da postoje međunarodni dokumenti i institucije koje brinu o ljudskim pravima i slobodama. Ako se ćuti povodom predmeta Šešelj, onda svako od nas učestvuje u torturi, ali i može to isto očekivati da mu se desi. Predmet Šešelj je bruka za međunarodne standarde i zajednicu koja želi da se hvali civilizacijskim tekovinama.

S poštovanjem.

Zoran Krasić

Potpredsednik Srpske radikalne stranke

Predsednik Komiteta za odbranu Vojislava Šešelja

Pravni savetnik i šef Stručnog tima za odbranu Vojislava Šešelja“

Prijatelji, unapred hvala. Zoran Krasić

KOMENTARI2 komentara

  1. miroslav says:

    Svijetska bruka

  2. Zoran Bulatovic Bulatko says:

    Strasno! Sramota za Haski sud i njegovo nekotrektno sudjenje prema Dr.Vojislavu Seselju. Sud koji sudi samo jednoj naciji i jednom patrioti naseg naroda a bez dokaza i argumenata. Prikljucujem se apelu i borbi za oslobodjenje i zavrsetak sudjenja Dr.Vojislavu Seselju i pustanje na slobodu najveceg Srpskog patriote.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *