Ако будете овако кували јаја, биће много укуснија

Ako budete ovako kuvali jaja, biće mnogo ukusnija

29 januara 2017

564213_eggs-750847-1920_f

Jaja bi trebalo da kuvate na pari, a ne u vodi.

Zašto na pari? Tako se malo duže kuvaju, a upravo zato su mnogo ukusnija nego kada ih kuvate u vodi.

Postoji još jedan razlog ako voilite tvfrdo kuvana jaja, kod kuvanih na pari neće se pojaviti onaj zeleni sloj na površini žumanca.

I na kraju, mnogo se lakše čiste ako su kuvana na pari.

Za meko kuvana jaja na pari potrebno vam je oko šest minuta, a za tvrdo kuvana 11 do 12 minuta.

Stavite u lonac umetak za kuvanje na pari i u njega stavite jaja.

Jednostavno je, a mnogo ukusnije. Probajte.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *