„АКО ГА ОПЕТ ИЗАБЕРУ, БАЈДЕН ЋЕ ПОСЛАТИ АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ У УКРАЈИНУ“

„АКО ГА ОПЕТ ИЗАБЕРУ, БАЈДЕН ЋЕ ПОСЛАТИ АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ У УКРАЈИНУ“

24 септембра 2023

БЕЗМАЛО све бригаде Оружаних снага Украјине изгубиле су борбену способност током „контраофанзиве“, изјавио је бивши инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер.

Објаснио је да борбено неупотребљива постаје свака јединица када изгуби 50 до 69% свог првобитног састава. Па додао:„А готово свим украјинским бригадама се управо то догодило. У неким њиховим бригадама је током контраофанзиве три пута промењен војнички састав“.

Ритер је уверен да је Украјина у потпуности исцрпела све своје могућности да бројно попуни оружане снаге, што је води коначном поразу у сукобу.

„Украјинци губе ужасно много људи“.

Снаге украјинског режима су од почетка контраофанзиве (од 4. јуна) изгубиле преко 70.000 војника и официра.

Виши сарадник Центра за безбедносну политику при Јорктаун институту, Стивен Брајан, оценио је да се НАТО може одлучити на слање трупа у помоћ Украјини због озбиљних неуспеха украјинске војске:

„Русија с правом сматра да ратује са НАТО, а Украјина се понаша само као нека врста посредника у том сукобу. А сада је дошло до тачке када управо тај посредник не успева ништа да уради и када државе присталице сукоба могу одлучити да пошаљу своје трупе на прву линију фронта“.

Брајен је подсетио на историју Вијетнамског рата, непосредно пре којег су се на територији азијске државе појавили војни саветници алијансе. После неког времена, америчке трупе прешле су вијетнамску границу.

Сада у Урајини већ делују саветници из НАТО:

„Ако Џо Бајден буде поново изабран за председника САД, готово је извесно да ће послати америчке трупе да покушају да ‘спасу’ Украјину. А то ће девести до рата у Европи“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u