АКО КРЕНУ, ВОЈСКА СРБИЈЕ ЋЕ РЕАГОВАТИ

AKO KRENU, VOJSKA SRBIJE ĆE REAGOVATI

20 januara 2022

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao da ne isključuje nove jednostrane akcije kosovskih bezbednosnih snaga na severu KiM.

Međutim, kako je rekao, VS će na takve akcije reagovati.„Ne isključujem mogućnost da se bezbednosne snage koje postoje na Kosovu i Metohiji jednostrano i nesrazmerno angažuju u cilju dostizanja određenih političkih poena na terenu, ali će naš zahtev, insistiranje, pa i neke druge stvari biti u funkciji obezbeđenja, ne samo mira, nego i stanja bezbednosti koje garantuje da naši ljudi na KiM mogu da žive i ostvaruju svoja prava kao svi građani ove zemlje“, rekao je general Mojsilović u sredu nakon analize stanja i sposobnosti VS tokom prošle godine.

Ponovio je da su prema Rezoluciji 1244 i Vojnotehničkom sporazumu iz Kumanova jedinice Kfora jedine legalne snage u pokrajini.

„Insistiramo da njihov odnos sa drugim bezbednosnim subjektima koji u našim dokumentima nisu prepoznati kao nosioci bilo koje bezbednosne funkcije, bude nepristrasan i u duhu potpisanih sporazuma i ne odnose se samo na kosovsku policiju, nego i na kosovske snage bezednosti, sa zabranom prelaska na sever KiM bez posebne saglasnosti komadnata Kfora“, rekao je Mojsilović.

Dodao je da se u slučajevima kada se dešava da kosovske snage uz saglasnost ili bez saglasnosti Kfora pređu na sever južne Pokrajine VS preduzima zadatke u skladu s tim.

„Bili ste svedoci povećanja našeg angažovanja uz administrativne linije, posebno na pravcima koji vode sa severa ka centralnom delu Srbije i prevetntivnog razmeštaja snaga za brzo reagovanje VS“, rekao je načelnik Generalštaba VS.

Naveo je kako je zadovoljan odnosom novog komandanta Kfora i da se ta saradnja zasad odvija u duhu predviđanja stanja i bez ozbiljnih incidenata koji bi ugrožavali realizaciju Vojnotehničkog sporazuma i Rezoluciju 1244.

KOMENTARI15 komentara

 1. Gagi says:

  Ocekujem da u slucaju neke vece krize prvo mobilisu Kosovca, on je sa te nase teritorije i odlicno poznaje teren. Veliki je znalac naravi i obicaja njegovih bivsih sunarodnika i brace ( brat je mio koje vere bio ) pa ce nam takva vrste pomoci biti od neprocenjivog znacaja. Ako se jos bude organizovao sa ovim komunistickim cetnicima,tesko da ce siptari shvatiti sta ih je snaslo.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Baš mi je neprijatno kada vidim da neko kao ti hrli ka dnu ljudskog dostojanstva. Čak si bio u stanju i da falsifikuješ moj nik-nejm onomad. Lopovčiću mali, nije te bilo sramota da se predstavljaš kao Kosovac. Ja sam ti tada ostavio poruku da ti Kroasansku. Pogrešno, sada ti trtim Srpsku, ionako se valja, kada je već rodila To što se zove Gagi.

   • Gagi says:

    Kosovac... Sto se dostojanstva tice, mozda si primetio, za ovo vreme verbalnog okrsaja nikada nisam opsovao niti bio prostacki vulgaran. Nisam ni ispravljao sve redom u njihovim stavovima osim tebe. Ti si se ovde postavio kao neprikosnoveni seoski kmet koji mora sve kolege komentatore da ispravlja i nivelise. O kakvom nik - nejmu pricas i mojim potrebama da ja tebe lazno predstavljam. Ako si bar malo koncentrisan, mogao si shvatiti da sam potpuno otvoren u diskusiji i da mi nije potreban (narocito tvoj) nejm da nesto javno iskazem ili kritikujem. Osim toga, zaista mislim da bi puno mogao da pomognes svojim iskustvom na KiM, vidis li da te javno proteziram i reklamiram. Ako budes pokazao nekog uspeha dole, mozda ti i omoguce da vec jednom napravis tu elektranicu na Labu ili Sitnici.

    • Kosovac says:

     Gagi, …..Što se dostojanstva tiče, j.bali te komunistički četnici.

  • željko says:

   I general u (prisilnoj) penziji Vladimir Lazarević obavezno

  • Cp6a says:

   Tebi je ova izjava, iako nemušpta i nedorečena, za zajebanciju?

 2. rade says:

  Bolje vam je postavite ruske baze u Srbiju,onda vas niko nece ni pogledati a kamoli napasti.Nato bi se pokupio i pobjegao glavom bez obzira.

 3. milan says:

  Trala la

 4. Ovcoizovani covid idioti says:

  Znači da je Mojsilović najverovatnije dobio signal engleza da može da se krene pa kako kome bude, najbitnije je da anglosaksonci pokrenu svetski rat sa inicijacijom na Balkanu i u Ukrajini. Paše i nama,nije da ne paše.

 5. Vojna i ojdeSve says:

  Armagedon... Ode planeta u nepovratku....

 6. Željko says:

  Koji tekst, srbijanska vojska će reagirati na način da će Albanci uzeti sve na sjeveru međunarodno priznate države Kosovo i vratiti u ustavopravni status Republike Kosova a da će srbijanska vojska samo to pozorno gledati sa vrha Kopaonika koji je par stotina zračne linije od Kosova !

  • Miki says:

   Srbijanska vojska će sa zadovoljstvom reagirati,pogotovu ako se zna da su u Južnoj Srpskoj pokrajini stacionirani i hrvatijanski vojnici. A takozvano Kosovo nije međunarodno priznata država i nema članstvo u UN

 7. persida says:

  Kosovac bi ratovao, al mu ne da zena. To je prica svih srpskih nacionalista. Vole naciju, a cvikaju od zene.

  • Kosovac says:

   @ persida, …..Ala su se rodnoverci nakočoprdili. Mora da im je neko pomerio dupeta, pa ga sada napadaju iz svih raspoloživih oružja. Kaži ovom „Željku“ koji vrlo nevešto oponaša Hrvatsko govno, da je krajnje vreme da to nauči, i da vas više ne bruka.

  • Kosovac says:

   @ persida, …..Da, Kosovac bi ratovao. kao i svi srpski nacionalisti. I persida bi ratovala, ali samo protiv srpskih nacionalista. Videli smo po dosadašnjim komentarima dotične/nog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *