Ако НАТО нападне Русију, у Европи ће остати само бубашвабе

Ako NATO napadne Rusiju, u Evropi će ostati samo bubašvabe

27 oktobra 2016

47 russia crimea 45

U slučaju NATO napada na Rusiju, doći će do pune upotrebe ruskih potencijala, a protivraketna odbrana koju Alijansa razmešta po Evropi biće uništena prva, upozoravaju ruski vojni stručnjaci.

Stručnjak iz Centra za analizu strategija i tehnologija Mihail Barabanov ističe da je primena sredstava vazdušnog napada nad teritorijom Rusije praktično nemoguća, jer bi odmah izazvala nuklearni odgovor.

– Ako budu lansirane krstareće rakete ili ako dođe do masovnog poletanja bombardera, jedino što je moguće jeste odgovor punim kapacitetom nukleranih snaga – predviđa on.

Protivraketna odbrana koju NATO razmešta u Evropi takođe je, prema tvrdnjama stručnjaka, nemoćna u slučaju sukoba sa Rusijom. Takvi objekti prvi će biti uništeni.

Karakteristike savremenog raketnog naoružanja, kao što je sistem „Iskander“, omogućavaju da se pitanje objekata Protivraketne odbrane „reši za nekoliko minuta“, tvrde vojni stručnjaci.

Ostaće samo bubašvabe

Analitičar Radio-televizije „Zvezda“ Dmitrij Jurov navodi da će „svaki pokušaj rešavanja pitanja sa Rusijom vojnim putem dovesti do toga da će država-agresor biti zbrisana sa lica Zemlje za samo nekoliko minuta“.

– Na takvoj teritoriji posle mogu da žive samo bubašvabe. Sa ovim stavom se neće složiti brojni kvazistručnjaci za Rusiju sa društvenih mreža, koji su na internetu odavno odneli pobedu na svim frontovima – ističe Jurov.

NATO da pobedi Ruse?

Razne teorije kvazianalitičara koji po društvenim mrežama pišu o mogućoj pobedi NATO-a i brzom pokoravanju Rusije jesu besmislice koje nemaju veze sa relanošću.

Tako je jedan „analitičar“, navodni potpukovnik američke vojske, objavio da Pentagon planira da osvoji Rusiju „za deset do 20 dana“.

Ovu vest objavili su prvi ukrajinski mediji, preneli su je svi glavni mediji, a ispostavilo se da Pentagon nikad nije čuo za tog „stručnjaka“.

Pijanice, otreznite se

Oni koji tvrde kako je moguće da NATO pobedi Rusiju u direktnom sudaru ne uzimaju u obzir realno stanje stvari – raspored snaga, stepen zaštićenosti ključnih objekata, slabosti zapadnih stelt bombardera, koji lete samo tamo tamo gde nema protivvazdušne odbrane.

Planovi o osvajanju Rusije pišu se u stanju pijanog ludila, a autori nemaju pojma o tome kako funkcionišu vojne tehnologije, navode ruski analitičari.

Renomirani stručnjaci upozoravaju da bi se vojni sukob između Rusije i NATO-a za nekoliko časova pretvorio u razmenu nuklearnih napada, što nikome ne bi donelo ništa dobro

KOMENTARI3 komentara

  1. kuruz strave says:

    EVROPA,ONA ZAPADNA I TI FAŠISTIČKI NARODI TAMO I TREBA DA BUDU UNIŠTENI.

  2. M says:

    Zaboravio si i glavne inicijatore,zna se koje,i oni trebaju biti izbrisani!

  3. ilija says:

    u drugom sv. su pobedili balkan hitler i tito sad se opet lomi kom ce balkan da pripane ili istoku ili zapadu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *